Και τώρα οι δυο μας

3,5

Την αποδόμηση μιας σχέσης αλλά κι ενός κοινωνικοπολιτικού συστήματος παρουσιάζει δεξιοτεχνικά ο Γκέλμαν, στήνοντας ένα σκηνικό μπρα ντε φερ, στο οποίο κερδίζει­ τις εντυπώσεις ο Πέτρος ­Φιλιππίδης.

Και τώρα οι δυο μας

Την αποδόμηση μιας σχέσης αλλά κι ενός κοινωνικοπολιτικού συστήματος παρουσιάζει δεξιοτεχνικά ο Γκέλμαν, στήνοντας ένα σκηνικό μπρα ντε φερ, στο οποίο κερδίζει­ τις εντυπώσεις ο Πέτρος ­Φιλιππίδης.

Και τώρα οι δυο μας - εικόνα 1

Το λευκό κυριαρχεί στο υπνοδωμάτιο του Αντρέι (Πέτρος Φιλιππίδης) και της Νατάσα (Λυδία Κονιόρδου), όπου εκτυλίσσεται η δράση. μόνο μερικά μαύρα διακοσμητικά στοιχεία σπάνε τη μονοτονία. Το σκηνικό του Γιώργου Γαβαλά μοιάζει ιδανικά ουδέτερο, ένα τερέν για τη «μάχη» που πρόκειται να ακολουθήσει. Ο Ρώσος δραματουργός έχει πει για το «Και τώρα οι δυο μας»: «Με το έργο μου φέρνω στην επιφάνεια το μόνιμο πρόβλημα στις σχέσεις γονιών και παιδιών αλλά και μέσα στο ίδιο το ζευγάρι». Είναι, λοιπόν, ένα έργο για δύο εγωιστές γονείς με θύμα το παιδί τους; Ένα εργατικό ατύχημα που συνέβη στον γιο τους Αλεξέι κάτω από την επίβλεψη του αριβίστα τεχνοκράτη πατέρα του γίνεται η αφορμή να βγουν στην επιφάνεια τα μυστικά, τα πρόχειρα επουλωμένα τραύματα, οι ενοχές, η ανταγωνιστική τους σχέση αλλά και ο τρόπος με τον οποίο μεταλλάσσει τον άνθρωπο το κυνήγι του χρήματος και της κοινωνικής καταξίωσης, αφαιρώντας του τη συνείδηση και την ηθική. Κανένα από τα χιλιάδες ευρώ που ξεχύνονται μέσα από τη βαλίτσα του Αντρέι δεν μπορεί να ξαναφέρει την ευτυχία στην οικογένειά του.

Και τώρα οι δυο μας - εικόνα 2

Στην παράσταση του Γιώργου Κιμούλη τα πάντα δηλώνονται αδρά και καθαρά, ενώ υπογραμμίζεται χωρίς εξυπνακίστικα κόλπα η τραγική διάσταση του έργου των ’80s, το οποίο αποδεικνύεται αλώβητο­ στο χρόνο. Η παρουσία της Λυδίας Κονιόρδου είναι επιβλητική, αλλά τις περισσότερες στιγμές η ερμηνεία της δεν προωθεί την κλιμακούμενη συγκίνηση. Μοιάζει να μην έχει βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στο μελοδραματισμό και στην ψυχική κατάρρευση. Αντίθετα, ο Πέτρος Φιλιπίδης πετυχαίνει μια απίστευτη ψυχολογική εμβάθυνση, είναι απόλυτα έγκυρος, απόλυτα θεατρικός και απόλυτα ανθρώπινος.

ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥΣΟΥΡΗ Πλ. Καρύτση, 2103310936. Διάρκεια 120΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Και τώρα οι δυο μας

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Ένα έργο «για δύο εγωιστές»... Εκείνη είναι μια καλλιεργημένη βιβλιοθηκάριος, εκείνος ο αριβίστας σύζυγός της. Παθιασμένοι και οι δύο με την εξουσία, έρχονται κάποτε αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Γιώργος Καραμίχος: Ο "Vanya" επιστρέφει στη σκηνή

Η παράσταση "Vanya" που σηματοδότησε την επιστροφή του Γιώργου Καραμίχου στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν μετά από 12 χρόνια, επιστρέφει για δεύτερη σεζόν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/10/2025

Γεμάτο "Φως" το πρόγραμμα του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν για τη σεζόν 2025-26

"Φως" ρίχνει το Θέατρο Τέχνης "Κάρολος Κουν" μέσα από το φετινό του ρεπερτόριο, αποκαλύπτοντας μνήμες, αντιφάσεις, σύγχρονα ζητήματα που μας καίνε. Όχημά του πειραγμένα κλασικά, ελληνικά έργα καθώς και το πρόγραμμα "Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Θεάτρου", μια συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων.

Φέτος στην Αθήνα έχουμε μια σπάνια ευκαιρία να δούμε σύγχρονο θέατρο από την Αυστραλία

Το Άγγελων Βήμα ανοίγει νέους δρόμους. Φέτος αφιερώνει τη θεατρική του χρονιά στους Αυστραλούς συγγραφείς, σε ένα ταξίδι στις άγνωστες φωνές της ηπείρου του Νότου, υπό την καθοδήγηση της Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου.

Ο Ιβάν Βιριπάγεφ έρχεται στο βιβλιοπωλείο της Κάπα Εκδοτικής

Το βιβλιοπωλείο θα φιλοξενήσει τον διεθνώς αναγνωρισμένο συγγραφέα και σκηνοθέτη που θα μιλήσει μεταξύ άλλων για το τελευταίο του έργο που κυκλοφόρησε πρώτη φορά στα ελληνικά.

"Άγριος σπόρος": Πρεμιέρα για το πολυσυζητημένο έργο του Γιάννη Τσίρου

Ο "Άγριος σπόρος", το πολυσυζητημένο έργο του Γιάννη Τσίρου που σημάδεψε το σύγχρονο ελληνικό θέατρο με την κοινωνική του οξύτητα και τη βαθιά ανθρωπιά του, ανεβαίνει στο Θέατρο Μικρό Χορν, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.

"Η Μονίκ δραπετεύει" στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

Η παράσταση "Η Μονίκ δραπετεύει" βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Εντουάρ Λουί εξερευνά τη σύνθετη σχέση μητέρας και γιου, τη βία, την ελευθερία και την αυτογνωσία, με πρωταγωνιστές τη Θέμις Μπαζάκα και τον Δημήτρη Φουρλή.

Η γυναίκα και ο ακροβάτης

Το γοητευτικότατο θεατρικό έργο του Μιχάλη Βιρβιδάκη μετράει σαράντα χρόνια από τη συγγραφή του, όμως μόλις πρόσφατα είδε τα φώτα της σκηνής. Το σκηνοθετεί ο Γιάννης Σκουρλέτης, σε μια παράσταση εξαιρετικής καλλιτεχνικής σφραγίδας, με τις σημαντικές ερμηνείες της Αμαλίας Μουτούση και του Θανάση Δόβρη.