Ποιος σκότωσε τον πατέρα μου

Ποιος σκότωσε τον πατέρα μου

  • Διάρκεια: 95'
  • 4

Στο αυτοβιογραφικό έργο του ο Εντουάρ Λουί προχωρά σε μια αιχμηρή εξομολόγηση μέσα από την οποία αφηγείται την ιστορία της ζωής του πατέρα του μέσα από την οδυνηρή σχέση τους, που αμφιταλαντευόταν μεταξύ αποδοχής και απόρριψης, υπό τη "σκιά" της ομοφυλοφιλικής του ταυτότητας. Εκτός, όμως, από μια προσωπική, συγκλονιστική εξομολόγηση, μέσα από την οποία ο συγγραφέας προσπαθεί να επαναπροσεγγίσει, να κατανοήσει και τελικά να συγχωρέσει τον πατέρα του, το έργο εκφράζει την άποψή του για την κυρίαρχη πολιτική των κυβερνήσεων. Η παράσταση αποτελεί ένα σπάνιο δείγμα ενός μάχιμου σύγχρονου θεάτρου με άποψη και θέση, που διαδραματίζεται με φόντο την αδυσώπητη ταξική πραγματικότητα της Γαλλίας των 90's.


Από την Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων. Ερμηνεύουν: Γ. Κισσανδράκης, Ντ. Μακρής. Σκην.-κοστ.: Τ. Τζόκα. Φωτ.: Τ. Παλαιορούτας.

Αναλυτική κριτική

Δύο εξαιρετικές ερμηνείες και μια γενναία παράσταση που ανασυστήνει επί σκηνής το βαθιά προσωπικό, εξομολογητικό κείμενο του Εντουάρ Λουί, αποκαλύπτοντας όλη την οδυνηρή αλήθεια του. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική