Το 1ο Athens Theatre Tournament του θεάτρου Nous είναι γεγονός!

Νέες και παλιές, επαγγελματικές και μη, αποφοίτων δραματικών σχολών ή μη, τελειοφοίτων, αυτοδίδακτων καλλιτεχνών: όλες οι ομάδες μπορούν να διεκδικήσουν το χρηματικό έπαθλο καθώς και την παρουσίαση της δουλειάς τους στο Nous - Creative Space.

theatre curtains

Το Θέατρο Noũs - Creative Space διοργανώνει το 1ο Athens Theatre Tournament δημιουργώντας για πρώτη φορά στην Αθήνα ένα Θεατρικό Τουρνουά με σκοπό να βρεθεί η καλύτερη και πιο δημιουργική νέα θεατρική ομάδα της πόλης και φυσικά να κερδίσει το μεγάλο έπαθλο. Οι ομάδες που θέλουν να λάβουν μέρος θα πρέπει να αποστείλουν την πρότασή τους για παράσταση έως 30 λεπτά και όσες επιλεγούν θα κληθούν να διαγωνιστούν κερδίζοντας την ψήφο του κοινού, περνώντας τους γύρους, φτάνοντας μέχρι τον μεγάλο τελικό.

Το 1ο Athens Theatre Tournament στο Θέατρο Noũs - Creative Space προσκαλεί τους νέους καλλιτέχνες της πόλης να συνεργαστούν, να φτιάξουν τις ομάδες τους και να δημιουργήσουν πέρα από στεγανά και πεπαλαιωμένες ιδέες, πέρα από αμφιβολίες και φόβους. Η τέχνη δεν έχει κανόνες και σύνορα, δεν έχει συγκεκριμένες φόρμες και πρότυπα. Η τέχνη είναι ελεύθερη και πολύμορφη. Με αυτό ως γνώμονα και ιδανικό, λοιπόν, καλούνται οι θεατρικές ομάδες αυτής της πόλης, νέες και παλιές, επαγγελματικές και μη, αποφοίτων δραματικών σχολών ή μη, τελειοφοίτων, αυτοδίδακτων καλλιτεχνών και κάθε άλλη που πιστεύει στην τέχνη της να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε έναν διαγωνισμό όπου η τέχνη του θεάτρου συναντά τη πρόκληση της αναμέτρησης με στόχο το έπαθλο. 

Το έπαθλο

 

Η ομάδα που θα καταφέρει να κερδίσει την ψήφο του κοινού, να περάσει κάθε γύρο φτάνοντας στον τελικό όπου επίσης θα κερδίσει την ψήφο του κοινού και της κριτικής επιτροπής, θα κερδίσει 10 παραστάσεις σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Noũs στη σκηνή Black Box του θεάτρου και το χρηματικό έπαθλο των 600€.

 

Από τις 30 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου, ομάδες από όλη την Ελλάδα θα αναμετρηθούν σε ένα δυναμικό τουρνουά, όπου η κάθε παράσταση θα έχει διάρκεια έως 30 λεπτά. Το στοιχείο που κάνει τον διαγωνισμό ακόμα πιο συναρπαστικό; Οι αναμετρήσεις θα καθορίζονται μέσω κλήρωσης, κάνοντας κάθε γύρο απρόβλεπτο και γεμάτο αγωνία.

 

Πώς να συμμετάσχετε

 

Στην αίτησή σας θα πρέπει να περιλαμβάνεται αναλυτικά: 

1. Η πρότασή σας (τίτλος, περίληψη, σκεπτικό)
2. Οι συντελεστές και τα βιογραφικά τους
3. Φωτογραφικό υλικό που σχετίζεται με την πρότασή σας
4. Φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τυχόν προηγούμενη δουλειά σας (αν υπάρχει) καθώς και οτιδήποτε άλλο θεωρείτε πως μπορεί να ενισχύσει την πρότασή σας
5. Στοιχεία επικοινωνίας με τον υπεύθυνο της ομάδας

Οι ενδιαφερόμενες ομάδες καλούνται να υποβάλουν την πρότασή τους μέχρι τις 4 Μαϊου 2025 στις 14:00 στο athenstournament@gmail.com.

Το κόστος συμμετοχής είναι 50€ ανά ομάδα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στο Διαγωνιστικό Τμήμα Σύγχρονης Ελληνικής Δραματουργίας

Η Αθήνα γίνεται το επίκεντρο της θεατρικής δημιουργίας με τα "Μικρά Νέα Διονύσια", τη νέα διοργάνωση του προγράμματος "Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Θεάτρου", που στηρίζει τη σύγχρονη ελληνική δραματουργία. Ενημερωθείτε για το open call συμμετοχής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/10/2025

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από το " Άρωμα γυναίκας"

Ξεκίνησαν οι παραστάσεις για το πολυαναμενόμενο "Άρωμα γυναίκας" στο Θέατρο Βρετάνια με πρωταγωνιστές τους Άκης Σακελλαρίου, Προκόπη Αγαθοκλέους, Μαριάννα Πουρέγκα, Ξένια Καλογεροπούλου.

"΄Ανθρωποι και ποντίκια": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει στο Cartel

Η παράσταση που μετέφερε το μυθιστόρημα του Τζον Στάινμπεκ στην ελληνική συνθήκη και έκανε τον σκληρό ρεαλισμό τάση επιστρέφει στον Τεχνοχώρο Cartel, πάντα στη σκηνοθεσία του Βασίλη Μπισμπίκη.

"Annie": Το πολυαναμενόμενο μιούζικαλ της χρονιάς έρχεται το Νοέμβριο στο Θέατρο Παλλάς

Δανάη Παππά, Γιάννης Στάνκογλου, Μαρία Κατσανδρή και μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών και παιδιών, φέρνουν ξανά στη ζωή την ιστορία της μικρής Άννυ, που δεν σταματά να πιστεύει στα όνειρά της και στην αγάπη.

Η Υρώ Μανέ ξανασυναντά τη "Μητέρα του σκύλου"

Η Ραραού επιστρέφει στο Ακροπόλ για δεύτερη χρονιά, φέρνοντας ξανά στη σκηνή την ιστορία των "ανώνυμων" ανθρώπων και των θυμάτων της Ιστορίας. Η Υρώ Μανέ πρωταγωνιστεί στη "Μητέρα του σκύλου" του Παύλου Μάτεσι, πλαισιωμένη από έναν ταλαντούχο θίασο.

Η Όλγα Βενέτη αποκαλύπτει τη δική της "Dalida"

Με αφορμή την παράσταση "Dalida – La Grande Finale", η πρωταγωνίστρια Όλγα Βενέτη μιλά για το φως, τη μοναξιά, τη μεταμόρφωση, την κορύφωση και την αθανασία∙ λέξεις που αποκτούν νέο νόημα μέσα από το βλέμμα και την ψυχή της Δαλιδά.

Το Θέατρο Μεταξουργείο παρουσιάζει το νέο του ρεπερτόριο

Το Θέατρο Μεταξουργείο παρουσιάζει το νέο του ρεπερτόριο για τη σεζόν 2025-2026, γεμάτο συγκίνηση, δυνατές ερμηνείες και γυναικείες φωνές. Για όλες τις παραστάσεις έχει ήδη ξεκινήσει η προπώληση εισιτηρίων Early Bird.