Το βραβευμένο έργο της Λόρεν Γκάντερσον "Ι + U" από τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη στο Άνεσις

Πρόκειται για ένα αιχμηρά επίκαιρο έργο για την δική μας εποχή, που θίγει διαχρονικές καταστάσεις και εξερευνά το βάθος των πιο ανεξήγητων συναισθημάτων, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη και μετάφραση Χρήστου Νικολόπουλου.

I+ U © Χρήστος Συμεωνίδης

Το βραβευμένο έργο της Λόρεν Γκάντερσον "Ι + U" έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη και μετάφραση Χρήστου Νικολόπουλου, από τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στο Θέατρο Άνεσις. Πρόκειται για ένα αιχμηρά επίκαιρο έργο για την δική μας εποχή, που θίγει διαχρονικές καταστάσεις και εξερευνά το βάθος των πιο ανεξήγητων συναισθημάτων.

Ι + U
© Χρήστος Συμεωνίδης

Δύο έφηβοι, ένα κορίτσι και ένα αγόρι, συναντιούνται στο δωμάτιο του κοριτσιού, και μέσα από την γνωριμία τους καταλαβαίνουν σταδιακά και ανεπαίσθητα πόσο χρειάζονται ο ένας τον άλλον, μέχρι να φτάσουν στον τελικό προορισμό του "Μαζί". Δυο νέοι - τους οποίους υποδύονται οι Kinnwhite Chris Elechi και Αγγελική Ξενία - που αποκαλύπτουν την παράξενη ομορφιά της ανθρώπινης σύνδεσης.

Ι + U
© Χρήστος Συμεωνίδης

Η αμερικανίδα θεατρική συγγραφέας έχει τιμηθεί δύο φορές με το βραβείο Steinberg/ATCA New Play Award για τα έργα της "Ι and You" και "The Book of Will", καθώς και με τα βραβεία Lanford Wilson Award και Otis Guernsey New Voices Award. Πλέον, συγκαταλέγεται στους πιο πολυπαιγμένους συγγραφείς της Αμερικής από το 2015 και μετά, ενώ διδάσκει θεατρική συγγραφή στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο. 

Ι + U
© Χρήστος Συμεωνίδης

Λίγα λόγια για το έργο

Η 16χρονη Κάρολαιν, για σοβαρούς λόγους υγείας, είναι αναγκασμένη να ζει μέσα στο δωμάτιο του σπιτιού της και να επικοινωνεί με τον "έξω" κόσμο αποκλειστικά μέσω ίντερνετ. Ένα απόγευμα "εισβάλει" στον μικρόκοσμό της ένα άγνωστο αγόρι, ο Άντονι. Μετά το πρώτο σοκ, το αγόρι της εξηγεί ότι την επισκέφθηκε γιατί πρέπει ως το επόμενο πρωί να φέρουν μαζί εις πέρας μια εργασία για το μάθημα της λογοτεχνίας με θέμα τη χρήση των αντωνυμιών "Εγώ" και "Εσύ" στο ποίημα "Το Τραγούδι του Εαυτού μου" του μεγάλου ποιητή Γουόλτ Γουίτμαν. Η Κάρολαιν στην αρχή είναι αμυντική απέναντι στον απρόσμενο "εισβολέα" και αρνείται να κάνει μια εργασία λογοτεχνίας αφού "δεν πάει καν σχολείο". Τελικά όμως, δίνει μια ευκαιρία στο ποίημα και τον Άντονι, και έτσι αρχίζει μία μοναδική περιπλάνηση μέσα στους τέσσερις τοίχους, γεμάτη συναισθήματα και όνειρα. Δύο παιδιά που θα μπορούσαν να ήταν ο καθένας από εμάς, σε ένα καλά δομημένο, αλληγορικό κείμενο, με ένα τέλος συγκινητικό - ένα φινάλε που υμνεί την απόλυτη Ένωση.

Ι + U
© Χρήστος Συμεωνίδης

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Άνεσις

Λεωφ. Κηφισίας 14

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σεσουάρ για δολοφόνους" : Επιστρέφει δυναμικά στο Γκλόρια

Μακαλιάς, Ρούμπος, Λάμη, Λύκος, Χιώτης, Ψυχράμη και άλλοι ηθοποιοί έρχονται στο Γκλόρια για να μας ξεσηκώσουν με το ανεπανάληπτο "Σεσουάρ για δολοφόνους".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/01/2026

Up to the "Mountain"-οι RootlessRoot επιστρέφουν

Στο χώρο ΦΙΑΤ θα δούμε το "Mountain" των RootlessRoot που φέρνει ξανά στη σκηνή τη Λίντα Καπετανέα και τον Jozef Fruček σε ένα σωματικό, τελετουργικό ντουέτο.

Θέατρο Μαβίλη: Μια νέα σκηνή στην πόλη

Το Θέατρο Μαβίλη θα κάνει σύντομα εγκαίνια. Είναι ένας νέος χώρος που δεν θέλει απλώς να φιλοξενεί παραστάσεις· θέλει να γίνει ζωντανός πυρήνας πολιτισμού.

"Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας-Το μιούζικαλ" με θίασο 17 ηθοποιών και μουσικών

Ένας από τους πιο αγαπημένους ελληνικούς μύθους επιστρέφει αλλιώς: "Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας" γίνεται μιούζικαλ, μέσα από τη δημιουργική σύμπραξη Γιάννη Καλαβριανού και Θοδωρή Οικονόμου, με ζωντανή μουσική και εντυπωσιακό καστ.

Στα Τζάμια Κρύσταλλα θα μάθεις το "the great nothing" του σύμπαντος

Το νέο έργο της Αντωνίας Οικονόμου στον χώρο Τζάμια Κρύσταλλα, κάνει πρεμιέρα για λίγες παραστάσεις από 5 Φεβρουαρίου, ένα χοροθεατρικό ταξίδι στο πιο μοναχικό σημείο του σύμπαντος.

Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας (19-23/01)

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα από 19 έως 23/01 και αξίζουν την προσοχή σου.

Μετά τον "Άσχημο" γνωρίστε το "Perplex": Μία "παράλογη" κωμωδία που "αναποδογυρίζει" τον κόσμο μας

Μόλις έκανε πρεμιέρα για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή το έργο του ανατρεπτικού συγγραφέα του "'Άσχημου", Μάριους Φον Μάγενμπουργκ, που μας συστήνει ο Γιώργος Παύλου.