Πρεμιέρες: Ένας Απρίλιος γεμάτος θέατρο!

Βρισκόμαστε αισίως στην καρδιά της άνοιξης, οι πρεμιέρες συνεχίζουν και το "α" διαλέγει μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες.

Ρωμαίος και Ιουλιέτα © Γκέλυ Καλαμπάκα

Ο Απρίλιος πιάνει του νήμα του πλούσιου θεατρικού χειμώνα που πέρασε και εμπλουτίζει τις επιλογές του αθηναϊκού κοινού με νέες πρεμιέρες. Το "α" επέλεξε και συγκέντρωσε 12 άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Ο μισάνθρωπος
© Κωνσταντίνος Ζουρνάς | Digital.gr

#1 "Ο μισάνθρωπος" ή "Ο πικρόχολος ερωτευμένος"

Διαβάστε Επίσης

Με αφορμή τα 400 χρόνια από τη γέννηση του Μολιέρου, το Δημοτικό θέατρο Πειραιά υποδέχεται στην Κεντρική Σκηνή του ένα από τα εμβληματικότερα έργα του σπουδαίου Γάλλου θεατρικού συγγραφέα σε σκηνοθεσία ενός από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους θεατρανθρώπους, του Πέτερ Στάιν. Περίπου 360 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα, το έργο του Μολιέρου παραμένει επίκαιρο. Ακόμη και σήμερα, ο μισάνθρωπος Αλσέστ (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος) θα επέκρινε ανελέητα την ανειλικρίνεια, την υποκρισία και την εξαπάτηση του ίδιου μας του εαυτού ή των άλλων. Θα ήταν, μάλιστα, διατεθειμένος να υποστεί οποιεσδήποτε συνέπειες θα επέφερε αυτή του η συμπεριφορά... Στη σκηνή εμφανίζονται οι Γιωργής Τσαμπουράκης, Παρασκευή Δουρουκλάκη, Γιώργος Γλάστρας, Γιώργος Ψυχογιός, Δημήτρης Ντάσκας, Νάνσυ Μπούκλη, Αχιλλέας Σκεύης, Θεοδόσης Τανής, Νικόλας Μυλωνόπουλος, Βαγγέλης Δαούσης, Γιώργος Τριανταφύλλου και η Όλια Λαζαρίδου(Από 19/4)

Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr με ένα κλικ εδώ.

Ρωμαίος και Ιουλιέτα
Γκέλυ Καλαμπάκα©

#2 "Ρωμαίος και Ιουλιέτα"

Στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, στο κτήριο Τσίλερ, πρόκειται να αναβιώσει η πιο ξακουστή ιστορία απόλυτης αγάπης. Ο λόγος, φυσικά, για το συγκλονιστικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά. Ένας απαγορευμένος έρωτας θα γεννηθεί ανάμεσα στους γόνους δύο αντίπαλων οικογενειών (Έκτορας Λιάτσος και Ηρώ Μπέζου), μέσα σε μια μήτρα στείρα και αφιλόξενη, ένας έρωτας που του μέλλει να καταπνιγεί ως βέβηλη επανάσταση και να πεθάνει. Αν και λήγει τόσο πρόωρα, η θυελλώδης αυτή σχέση καταφέρνει να ποτίσει ανεξίτηλα την ψυχή μας με την ακατανίκητη επιθυμία για αλλαγή.

Διαβάστε Επίσης

Τους χαρακτήρες από το ποιητικό σύμπαν του μεγάλου Βάρδου θα ενσαρκώσουν οι Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Γιώργος Γιαννακάκος, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Κλίνης, Θάνος Κόνιαρης, Γιάννης Κόραβος, Ρίτα Λυτού, Άρης Μπαλής, Άρης Νινίκας, Γιάννης Νταλιάνης, Μάνος Πετράκης, Ρένη Πιττακή, Χάρης Χαραλάμπους-Καζέπης και ο Γιάννης Χαρκοφτάκης. (Από 20/4)

Ο χρυσός δράκος
© Τζίνα Σκανδάμη

#3 "Ο χρυσός δράκος"

Στο Σύγχρονο Θέατρο εκτυλίσσεται από 19/4 η ιστορία πέντε Ασιατών μαγείρων, στην κουζίνα του ταϊλανδο-κινεζο-βιετναμέζικου εστιατορίου "Ο χρυσός δράκος". Με αφορμή έναν παράνομο νεαρό Κινέζο που υποφέρει από πονόδοντο και τη χαμένη μικρή αδελφή του (που, χωρίς να το γνωρίζει, ζει μερικά πατώματα μακριά του), η παράσταση αφηγείται τις ιστορίες των ενοίκων πάνω και δίπλα από αυτό το οίκημα, καθώς και το τι συμβαίνει μέσα σε αυτήν πολυεθνική κουζίνα. Πέντε ηθοποιοί που ερμηνεύουν 17 ρόλους (Γιούλικα Σκαφιδά, Δημήτρης Αλεξανδρής, Χρήστος Σαπουντζής, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου και Στρατής Χατζησταματίου), υπό τη σκηνοθεσία του Γιώργου Ματζιάρη, ξετυλίγουν το νήμα αυτών των σύντομων, σχεδόν "κινηματογραφικών" σκηνών με μοναδικά οχήματα τα σώματα και τις φωνές τους. 

Διαβάστε Επίσης

Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr με ένα κλικ εδώ.

Ανατολή
Πάτροκλος Σκαφίδας©

#4 "Η ανατολή"

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου ανεβάζει από τις 20/4 στην Κεντρική Σκηνή του την παράσταση "Η ανατολή", σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και κείμενο της Έλλης Παπαδημητρίου. Η ιστορία τίθεται κατά την περίοδο της Μικρασιατικής εκστρατείας και καταστροφής, συγκεκριμένα κατά την τετραετία 1918-1922. Νίκες και πανωλεθρίες, αιτίες και συνέπειες, το θανατικό κι ο ξεριζωμός, η θέληση για ζωή κι ο αγώνας, των γυναικών κυρίως, να στεριώσουν στην καινούρια πατρίδα, ο πόνος και πίστη στη ζωή, όλα συνυπάρχουν, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο. 

Διαβάστε Επίσης

"Την παράσταση τη φανταστήκαμε σαν μια επίσκεψη μιας παρέας προσφύγων (Μανώλης Μαυροματάκης, Ελένη Ουζουνίδου, Μιχάλης Τιτόπουλος, Αποστόλης Ψυχράμης, Δημήτρης Καπουράνης) σ’ έναν αρχαιολογικό χώρο, σε μια τελετή μνήμης για τη χαμένη τους πατρίδα. Εκεί θα θυμηθούν, θα εξιστορήσουν, θα αναπαραστήσουν γεγονότα που ζήσανε, θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν" σημειώνει ο σκηνοθέτης. 

Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr με ένα κλικ εδώ.

154 Bertha
© Αναστασία Γιαννάκη

#5 "154 Bertha"

Το Θέατρο Τέχνης "Κάρολος Κουν" παρουσιάζει από τις 20/4 στο Υπόγειο τη νέα παράσταση του Θοδωρή Αμπαζή και της oμάδας Όπεrα, "154 Bertha” της Έλσας Ανδριανού. Μια κωμικοτραγική ιστορία εντός της "οικογενειακής εστίας”· κάποτε πεδίον δόξης λαμπρόν προσωπικών, έμφυλων, γενεακών και πάντοτε πολιτικών συγκρούσεων, τώρα άδειο κέλυφος όπου αντηχούν άσφαιρα πυρά.

Διαβάστε Επίσης

Ένας άντρας (Νέστορας Κοψιδάς) -κατά τη γνώμη του ιδεολόγος-, η γυναίκα του (Αμαλία Τσεκούρα) -κατά τη γνώμη της πραγματίστρια-, η αδελφή της (Δανάη Σαριδάκη) -που, κατά τη γνώμη της, όλο και κάτι θα αξίζει τον κόπο. Κι οι τρεις αιχμάλωτοι της συνύπαρξης. Παρελθόν, αδράνεια, φόβος, εγκλωβισμός, ματαίωση, πόλεμος.
Άνθρωποι που δε βλέπουν, άνθρωποι περίκλειστοι, κληροδοτούν την άχαρη κληρονομιά της ερημίας στην επόμενη γενιά: ένα κορίτσι (Λένα Μποζάκη) -που, κατά τη γνώμη του, τίποτε δεν αξίζει, τίποτε- αδιάφορο για πόθο και ζωή, ένα αγόρι (Γιώργος Ζυγούρης) που βλέπει μπρος και πίσω, με θράσος περισσό, "σοφό" ερήμην.

 Για εισιτήρια, επισκεφθείτε το viva.gr με ένα κλικ εδώ

Σκηνές από ένα γάμο
Σπύρος Περδίου©

#6 "Σκηνές από ένα γάμο"

Πενήντα χρόνια αφότου γράφτηκε, το διάσημο έργο του Ίγκμαρ Μπέργκμαν, μετά την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, έρχεται στη σκηνή Ωμέγα του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά (από 21/4). Η Μαρίνα Ασλάνογλου και ο Νίκος Ψαρράς θα υποδυθούν τη Μαριάννε και τον Γιόχαν, ένα ζευγάρι σε μία σχέση που ολοένα φθείρεται και παρακμάζει. Τη σκηνοθεσία του σχεδόν ντοκουμενταρίστικου ρεαλισμού έργου έχει αναλάβει η Έλενα Καρακούλη.

Διαβάστε Επίσης

Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr με ένα κλικ εδώ

Μια νύχτα στην Επίδαυρο
Γιώργος Καπλανίδης©

#7 "Μια νύχτα στην Επίδαυρο"

Νυχτερινή φάρσα, μεταφυσικό μιούζικαλ, τρελή κωμωδία; Τι είναι τέλος πάντων το "Μια νύχτα στην Επίδαυρο", η νέα παράσταση του Νίκου Καραθάνου στη σκηνή "Μαρίκα Κοτοπούλη" (στο "Ρεξ") του Εθνικού; Μετά το τέλος μιας σπουδαίας παράστασης, οι σπουδαίοι καλλιτέχνες παίζουν μια δεύτερη παράσταση, μεταξύ τους αυτή τη φορά. Αυτοθαυμάζονται, αλληλοαποθεώνονται, μπαίνουν λιμασμένοι σε μια πασίγνωστη ταβέρνα και ανακατεύονται με το προσωπικό. Κι εκεί, χυμάνε ο ένας πάνω στον άλλον σε ένα μακελειό χωρίς προηγούμενο που τους οδηγεί στον Κάτω Κόσμο με τη γεύση της τυρόπιτας στο στόμα. Επάνω στη σκηνή του Rex πρόκειται να στηθεί ένα παροξυσμικό γλέντι απ᾽ όπου κανένας δεν μπορεί να δραπετεύσει.

Διαβάστε Επίσης

Τα κείμενα της παράστασης είναι της Λένας Κιτσοπούλου και του Γιάννη Αστερή, ενώ επάνω στη σκηνή θα απολαύσουμε ένα all-star cast ηθοποιών (Χάρις Αλεξίου, Θανάσης Αλευράς, Βασιλική Δρίβα, Γιώργος Ζιάκας, Νίκος Καραθάνος, Έμιλυ Κολιανδρή, Γιάννης Κότσιφας, Ιώ Λατουσάκη, Χρήστος Λούλης, Ζέτα Μακρυπούλια, Ιωάννα Μαυρέα, Ηλέκτρα-Αποστολία Μπαρούτα, Κώστας Μπερικόπουλος, Ιωάννα Μπιτούνη, Βασίλης Παπαβασιλείου, Πάνος Παπαδόπουλος, Έλλη Πασπαλά, Άγγελος Τριανταφύλλου, Γιώργος Φασουλάς, Δανάη-Αρσενία Φιλίδου και Γαλήνη Χατζηπασχάλη). (Από 22/4).

Garamond 12
Χρήστος Συμεωνίδης©

#8 "Garamond 12"

Μετά το "Νυχιάνγκ" και το "Labor" ένα ακόμη νέο έργο, δείγμα της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, παρουσιάζεται στη σκηνή του θεάτρου Πορεία από 24/4. Το "Garamond 12" της Μαρίας Δριμή (σκηνοθεσία Σεργκέι Οκούνεφ) προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του θεάτρου Πορεία.

Διαβάστε Επίσης

Ο Μαρκ Χάντερ (Αλέξανδρος Μαυρόπουλος), ένας ταλαντούχος ανερχόμενος συγγραφέας, ζει διαρκώς κλεισμένος στο σπίτι μαζί με την υπερπροστατευτική μητέρα του (Μαρία Ζορμπά). Αν και κάθε μυθιστόρημά του έχει μεγάλη απήχηση, ο ίδιος αδυνατεί να εκτεθεί ως καλλιτέχνης με του όρους των δημοσίων σχέσεων. Όταν η πίεση γίνεται αφόρητη, προσλαμβάνει τον Τζέικ (Χάρης Τζωρτζάκης), ένα εξωστρεφές alter ego του, για να παρουσιάζεται ως Μαρκ στο κοινό, πλάθοντας έναν "ιδανικό" εαυτό. H εμφάνιση μιας νεαρής επίδοξης συγγραφέως στη ζωή του Τζέικ (Σίλια Μπισιώτη), φέρνει τον Μαρκ σε αδιέξοδο, αφού είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί η πραγματικότητα...

Για εισιτήρια, επισκεφθείτε το viva.gr με ένα κλικ εδώ.

Αλίκη
© Φίλιππος Μαργαλιάς

#9 "Αλίκη"

Διαβάστε Επίσης

Το λογοτεχνικό αριστούργημα του Λιούις Κάρολ "Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων", μεταφέρεται σε μία πολυμεσική παράσταση μαγικού ρεαλισμού στο Bios από 24/4, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη. Μέσα από το πρίσμα μιας αέναης αναζήτησης, η παράσταση ακολουθεί την αφήγηση της περιπέτειας που είχε ζήσει η Αλίκη ως κοριτσάκι, με εκείνη, ωστόσο, να είναι πλέον στη δύση της ζωής της. Η Αλίκη, αν και προσπαθεί να συμβιβαστεί με τις επιταγές της πραγματικότητας, φαίνεται ότι ακολουθείται ακόμα από εκείνον τον μαγικό κόσμο. Μεγαλώνει, μικραίνει, αλλά κυρίως μεγαλώνει... 

Για εισιτήρια, επισκεφθείτε το viva.gr με ένα κλικ εδώ.

Και εφύτευσεν Ο Θεός παράδεισον
©Patroklos_Skafidas

#10 "Και εφύτευσεν ὁ Θεός παράδεισον"

Οι C. for Circus παρουσιάζουν το έργο "Καὶ ἐφύτευσεν ὁ Θεὸς παράδεισον" σε κείμενο και σκηνοθεσία της Βαλέριας Δημητριάδου, από τις 24/4 στο Σύγχρονο θέατρο. Το έργο πραγματεύεται ένα τρομακτικά επίκαιρο θέμα, μία από τις ισχυρότερες μορφές έμφυλης βίας, το sex trafficking. Υπερεξουσία ανθρώπων στις ζωές άλλων με μόνο κίνητρο το κέρδος, σωματική και ψυχολογική βία, κυκλώματα, οργανωμένο έγκλημα που επεκτείνει διαρκώς τη δράση του και ζωές που χάνονται, είτε κυριολεκτικά, είτε μεταφορικά - με το να ζουν υπό τη σκιά και τον φόβο του θύτη.

Διαβάστε Επίσης

Έντεκα ρόλοι, έντεκα ηθοποιοί (Αθηνά Αλεξοπούλου, Βαγγέλης Αμπατζής, Παναγιώτης Γαβρέλας, Κωνσταντίνος Κάππας, Μαρία Κατσανδρή, Χρύσα Κοτταράκου, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Μαρία Προϊστάκη, Αθηνά Σακαλή, Θανάσης Χαλκιάς και
Σπύρος Χατζηαγγελάκης
), συνθέτουν σταδιακά το παζλ της ιστορίας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν τη δράση με τη μουσική που παίζουν ζωντανά επί σκηνής.

Για εισιτήρια, επισκεφθείτε το viva.gr με ένα κλικ εδώ.

Υπόιθεση Μακρόπουλος
© Τζένη Αναγνωστοπούλου -Αντιγόνη Νουφαρίτση

#11 "Υπόθεση "Μακρόπουλος""

Το εμβληματικό έργο του Τσέχου συγγραφέα Κάρελ Τσάπεκ "Υπόθεση "Μακρόπουλος", που κλείνει φέτος ακριβώς 100 χρόνια από την συγγραφή του έρχεται από 26/4, στο θέατρο Ελέρ, σε σκηνοθεσία Κερασίας Σαμαρά, με ένα εξαιρετικό καστ πρωταγωνιστών (Κώστας Αρζόγλου, Ρήγας Αξελλός, Κερασία Σαμαρά, Περικλής Λιανός, Δημήτρης Καραβιώτης, Ευθύμης Χρήστου, Αλίκη Αβδελοπούλου, Τζώρτζης Παπαδόπουλος, Ξένια Παυλοπούλου και ο μικρός Αλέξης Ρηγόπουλος).

Το έργο, που είναι γνωστό από την ομώνυμη όπερα, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην αυθεντική, θεατρική του μορφή, σε πρωτότυπη μουσική του Τάκη Μπαρμπέρη.  Σ' αυτήν τη μαύρη κωμωδία μαγικού ρεαλισμού, η Εμίλια Μάρτυ, μία μυστηριώδης, λυρική τραγουδίστρια βοηθά στη δικαίωση των κληρονόμων μιας παμπάλαιης διαθήκης. Καθώς εμπλέκεται όλο και περισσότερο στην διαλεύκανση της 100ετούς δικαστικής υπόθεσης "Μακρόπουλος", αποκαλύπτεται ότι έχει ζήσει σε διάφορες χώρες του κόσμου, με διαφορετικά ονόματα, αλλά τα ίδια αρχικά: Ε. Μ...

Ταρτούφος Νταλιάνης
Σπύρος Περδίου©

#12 "Ταρτούφος"

400 χρόνια μετά την γέννηση του Μολιέρου οι "σκοτεινές" λεγόμενες κωμωδίες του, εξακολουθούν να διασκεδάζουν το κοινό και να εμπνέουν διαφορετικές γενιές σκηνοθετών για καινούργια και ανατρεπτικά ανεβάσματα. Μπορεί φέτος στο ελληνικό θέατρο ο "Μισάνθρωπος" να είχε την τιμητική του, αλλά από τις 27/4 ανεβαίνει στο θέατρο Σταθμός ο "Ταρτούφος".

Ο Γιάννης Νταλιάνης, ο οποίος στο παρελθόν έχει δουλέψει ιδιαιτέρως πάνω στο έργο του Μολιέρου, σκηνοθετεί με την αρωγή σημαντικών καλλιτεχνικών συντελεστών ένα δυνατό θίασο 9 ηθοποιών (Μάνος Καρατζογιάννης, Θανάσης Βλαβιανός, Ελίζα Σκολίδη, Αγγελική Μαρίνου, Γιώργος Κορομπίλης, Μέγκι Σούλι, Κωνσταντίνος Ζωγράφος Χριστίνα Θεοδωροπούλου και Θωμάς Σιέκας) σε μετάφραση του Ανδρέα Στάικου. Η απόδοση του έργου εμπνέεται από την εξωφρενική σύγχρονη πραγματικότητα, εμπλουτισμένη με τραγούδια του Έλβις Πρίσλεϊ, που χρησιμοποιούνται ως μέσο αποπλάνησης… 

Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr με ένα κλικ εδώ

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Μισάνθρωπος ή Ο πικρόχολος ερωτευμένος

  • Κωμωδία

Με αφορμή τα 400 χρόνια από τη γέννηση του Μολιέρου, ένας από τους σημαντικότερους ευρωπαίους σκηνοθέτες, ο Πέτερ Στάιν, υπογράφει το ανέβασμα της εμβληματικής και πάντα επίκαιρης, πικρής κωμωδίας που καυτηριάζει την κοινωνική υποκρισία. Η ανειλικρίνεια και η εξαπάτηση του ίδιου μας του εαυτού ή των άλλων εξοργίζουν τον Αλσέστ, ο οποίος είναι διατεθειμένος να υποστεί οποιεσδήποτε συνέπειες αναλογούν στην “κακότροπη για πολλούς” συμπεριφορά του, προκειμένου να παραμείνει πιστός στις ιδέες του. Η παράσταση ανέβηκε πρώτη φορά από τον γερμανό θεατράνθρωπο το 2018 στο Παρίσι, σημειώνοντας τεράστια καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία με δεκάδες παραστάσεις σε ολόκληρη τη Γαλλία.

Εθνικό Θέατρο Rex

Πανεπιστημίου 48

Πορεία at Victoria

Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69

Bios

Πειραιώς 84

Εθνικό Θέατρο

Αγ. Κωνσταντίνου 22-24

Εθνικό Θέατρο

Αγ. Κωνσταντίνου 22-24

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Αντισθένους 7 & Θαρύπου

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Αντισθένους 7 & Θαρύπου

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45

Σταθμός Θέατρο

Βίκτωρος Ουγκώ 55

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Εθνικό Θέατρο Rex

Πανεπιστημίου 48

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Ελέρ

Φρυνίχου 10

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.