Ο Μισάνθρωπος ή Ο πικρόχολος ερωτευμένος

Ο Μισάνθρωπος ή Ο πικρόχολος ερωτευμένος

  • 3

Με αφορμή τα 400 χρόνια από τη γέννηση του Μολιέρου, ένας από τους σημαντικότερους ευρωπαίους σκηνοθέτες, ο Πέτερ Στάιν, υπογράφει το ανέβασμα της εμβληματικής και πάντα επίκαιρης, πικρής κωμωδίας που καυτηριάζει την κοινωνική υποκρισία. Η ανειλικρίνεια και η εξαπάτηση του ίδιου μας του εαυτού ή των άλλων εξοργίζουν τον Αλσέστ, ο οποίος είναι διατεθειμένος να υποστεί οποιεσδήποτε συνέπειες αναλογούν στην “κακότροπη για πολλούς” συμπεριφορά του, προκειμένου να παραμείνει πιστός στις ιδέες του. Η παράσταση ανέβηκε πρώτη φορά από τον γερμανό θεατράνθρωπο το 2018 στο Παρίσι, σημειώνοντας τεράστια καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία με δεκάδες παραστάσεις σε ολόκληρη τη Γαλλία.


Ερμηνεύουν: Β. Χαραλαμπόπουλος, Όλ. Λαζαρίδου, Ν. Μπούκλη, Δ. Ντάσκας, Γ. Τσαμπουράκης, Π. Δουρουκλάκη, Γ. Γλάστρας, Γ. Ψυχογιός, Β. Δαούσης, Γ. Τριανταφύλλου. Μετάφρ.: Λ. Μητσάκου. Σκην.: Φ. Βέμπερ Μπάουερ. Κοστ.: Α.-Μ. Χάινριχ. Φωτ.: Ν. Βλασόπουλος.

Αναλυτική κριτική

Καθαρή και κλασικιστική στην όψη παράσταση της μολιερικής κωμωδίας, η οποία, αν και ζημιώνεται από την απουσία ενέργειας και κλιμακώσεων, έχει πολλαπλή σημασία από μόνη της. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική