Χορευτική μάχη στο The Ellinikon Experience Park

Το εμβληματικό πάρκο φιλοξενεί δύο εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, και μας προσκαλεί να χορέψουμε σε ρυθμούς χιπ χοπ, αλλά και τζαζ, διοργανώνοντας μια αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία.

The big cypher Πηνελόπη Γερασίμου©

Η ανάπλαση του Ελληνικού συνιστά ένα έργο ορόσημο για τη χώρα, που εμπνέεται από το όραμα ενός νέου τρόπου ζωής για όλους τους πολίτες όπου κυρίαρχο ρόλο παίζουν ο πολιτισμός και οι τέχνες. Υπηρετώντας αυτό το όραμα και αποστολή, το The Ellinikon προχωρά σε στρατηγική συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, που στην μακρόχρονη πορεία του έχει καθιερωθεί ως πυλώνας πολιτισμού στην Ελλάδα και διεθνώς. Το Φεστιβάλ, ένα από τα ιστορικότερα της Ευρώπης, έχει φιλοξενήσει τους σημαντικότερους δημιουργούς και καλλιτέχνες της Μουσικής, του Χορού και του Θεάτρου της ελληνικής και διεθνούς σκηνής, προσελκύοντας χιλιάδες θεατές από ολόκληρο τον κόσμο.

The big cypher
Πηνελόπη Γερασίμου©

Διαβάστε Επίσης

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου που διεξάγεται φέτος από την 1η Ιουνίου έως και τις 20 Αυγούστου, προσφέρει ένα μοναδικό πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων υψηλού κύρους. Για πρώτη φορά το The Ellinikon Experience Park θα φιλοξενήσει καλλιτεχνικές δράσεις του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Συγκεκριμένα, οι λάτρεις του χορού θα απολαύσουν την Πέμπτη 28 Ιουλίου τη "The Big Cypher", μια διαφορετική παράσταση χορού, υπό την επιμέλεια του Ηλία Χατζηγεωργίου (χορευτή, χορογράφου και συμβούλου Χορού του Φεστιβάλ), όπου επαγγελματίες χορευτές της hip hop & street dance σκηνής θα συναντηθούν σε ένα ‘battle’, δηλαδή μια "χορευτική μονομαχία" η οποία θα ακροβατεί ανάμεσα στον αυτοσχεδιασμό, το performance και το παιχνίδι. Αντίστοιχα, οι λάτρεις της jazz θα απολαύσουν την Παρασκευή 29 Ιουλίου, μια μοναδική μουσική βραδιά, με το τζαζ σεξτέτο του Νίκου Χατζητσάκου, που επιμελείται ο γνωστός σαξοφωνίστας και συνθέτης Δημήτρης Τσάκας. Η είσοδος και στις δυο εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Μελίνα Παΐζη, Chief Development and Investment Portfolio Officer, LAMDA Development, ανέφερε σχετικά: "Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την συνεργασία μας με έναν ιστορικό και εμβληματικό θεσμό όπως είναι το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου τιμώντας με αυτόν τον τρόπο και το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει στα 67 χρόνια παρουσίας του. Η διαρκής στήριξη του πολιτισμού και των τεχνών αποτελεί προτεραιότητα για εμάς στην Lamda Development και στο The Ellinikon και μέσα από αυτή την συνεργασία φιλοδοξούμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας την χαρά της επαφής με την τέχνη με δρώμενα ανοιχτά και δωρεάν για όλους".

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου συμπλήρωσε: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Φεστιβάλ ενώνει τις δυνάμεις του με το The Ellinikon και "βγαίνει” προς τη θάλασσα, με δύο εκρηκτικές εκδηλώσεις που είναι ειδικά σχεδιασμένες για εξωτερικό χώρο. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια μας και να φέρουμε σε επαφή κοινό όλων των ηλικιών με νέους και καταξιωμένους καλλιτέχνες, αλλά και με το ίδιο το Φεστιβάλ, αναδεικνύοντας την συμβολή του στη διεθνή πολιτιστική σκηνή".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Έξτρα παράσταση για την "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου

Τελευταία ευκαιρία για την παράσταση - σταθμό στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου που έδωσε νέο νόημα στις σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/09/2025

Ο Μάνος Θηραίος για τις "Λέξεις των άλλων" που μπορεί να είναι παρηγοριά ή όπλο θανάσιμο

Μια συζήτηση με αφορμή το θεατρικό μπρα ντε φερ που παίζεται στο Άβατον για δεύτερη χρονιά και μάς φέρνει αντιμέτωπους με ερωτήματα που δεν έχουν εύκολες απαντήσεις καθώς οι ήρωες του αποζητούν λύτρωση.

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Επέτειος για τον Γιάννη Καλαβριανό με δύο παραστάσεις στο ιστορικό Αμφι-θέατρο

"Γιοι και κόρες, μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας" και "Η Πύλη της Κόλασης": Με δύο θεατρικές παραστάσεις κάτω από την ίδια στέγη γιορτάζει ο πολυγραφότατος δημιουργός και σκηνοθέτης τη νέα σεζόν 2025-26 τα 20 χρόνια της Εταιρείας Θεάτρου Sforaris.

Πρώτο trailer για το "Άρωμα γυναίκας" με τον Άκη Σακελλαρίου

Το διάσημο οσκαρικό έργο "Scent of a woman", που έγινε ευρέως γνωστό από τον κινηματογράφο, σκηνοθετεί φέτος για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης.

Η Μελία Κράιλινγκ από το "Emily in Paris" στους "Ερωτευμένους" του Bios

Η σκηνοθέτις και συγγραφέας Έλενα Πέγκα σκηνοθετεί μια παράσταση που αποκαλύπτει με σκληρότητα, αλλά και ποιητική ένταση την κόλαση του έρωτα και τη βαριά κληρονομιά μίας οικογένειας.

Εξτρά μέρα για το "Τέλος του παιχνιδιού" με τους Μάκη Παπαδημητρίου-Γιώργο Χρυσοστόμου

Λόγω ζήτησης, προστέθηκε επιπλέον ημέρα παραστάσεων για το έργο του Μπέκετ που έρχεται στο θέατρο Ιλίσια.