S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "Dal Professore"

Η κουζίνα της Μπότας φορά το γιορτινό της μανδύα και συστήνεται όμορφα καλιμπραρισμένη δια χειρός ενός "καθηγητή" του είδους στην Κηφισιά

Dal Professore © Ελευθερία Βασιλειάδη

O σεφ Νίκος Δημητροκάλης είναι ερωτευμένος με την Ιταλία και τη γευστική της κουλτούρα και το αποδεικνύει εδώ και χρόνια σερβίροντας μια πολύ ιδιοσυγκρασιακή εκδοχή της στα τραπέζια του "Dal Professore". Κάθε νέα του ρετσέτα μιλά άπταιστα την ιταλική ενώ οι σπεσιαλιτέ του είναι μια νοητή διαδρομή που αναδεικνύει τον γευστικό πλούτο της γείτονος φέρνοντας στο φως τα χιλιόμετρα που ο σεφ έχει γράψει ταξιδεύοντας και ερευνώντας τον. 

Dal Professore
© Ελευθερία Βασιλειάδη

Dal Professore
© Ελευθερία Βασιλειάδη

Ο σεφ, στην τρατορία με την ολάνθιστη αυλή και την κομψή σάλα στην όμορφη πλατεία του Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά, ξεφουρνίζει και την "πίτσα του μέλλοντος", όπως την αποκαλεί, μια πανάλαφρη, κρατσανιστή και κυψελωτή "non pizza", με φυσικό προζύμι και εύπεπτο ζυμάρι που διαθέτει 90% υγρασία, στην οποία δεν χρησιμοποιεί κίτρινα τυριά αλλά διάφορα είδη μοτσαρέλας ενώ επιλέγει αλλαντικά με ονομασία προέλευσης. Premium κοπές, διαλεχτά ψάρια και θαλασσινά, αλλά και κλασικά φαβορί που πατούν στην παράδοση αλλά παρουσιάζονται με μοντέρνα ματιά συνθέτουν το μενού. Η εμπειρία συμπληρώνεται από μια λίστα επιλεγμένων κρασιών που αποτελείται από 100 και πλέον ετικέτες ελληνικού και διεθνή αμπελώνα καθώς και πολλές προτάσεις σε αφρώδεις οίνους και σαμπάνιες. 

Περισσότερες πληροφορίες

Dal Professore

Πλατεία Αγίου Δημητρίου 17, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.