"Scorpina": Η γεύση της θάλασσας

Διανύοντας τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας του, το ψαροφαγικό εστιατόριο στο Ν. Ψυχικό διατηρεί το δημιουργικό του στιλ προσεγγίζοντας σωστά και νόστιμα όλες τις πτυχές από την κουλτούρα της αλμύρας.

Scorpina

Tο υψηλό επίπεδο της πρώτης ύλης, η βαθιά γνώση της θάλασσας και το σταθερά καλό φαγητό είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας στο θαλασσινό εστιατόριο "Scorpina", σημείο αναφοράς κοντά στην πιάτσα του κοσμικά πολύβοου Φάρου. Διανύοντας τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας του, διατηρεί το δημιουργικό του στιλ προσεγγίζοντας σωστά και νόστιμα όλες τις πτυχές από την κουλτούρα της αλμύρας.

SCORPINA ΨΥΧΙΚΟ

Τα πιάτα προσφέρουν αληθινά θαλασσινή κουζίνα, με προτάσεις όπως η κυκλαδίτικη κακαβιά βελουτέ και ορεκτικά όπως η αφράτη ταραμοσαλάτα, το καπνιστό χέλι με σαλάτα από ροβίτσα και μαραθόριζα και μια ενδιαφέρουσα γκάμα από ωμά. Ξεχωρίζουν το ταρτάρ τόνου πάνω σε papadum και το δαντελένιο καρπάτσιο μαγιάτικο με πίκλα πράσινου μήλου, popcorn κινόας και μαγιονέζα χαλαπένιος, ενώ θα σας χορτάσουν οι παπαρδέλες με χέλι καρμπονάρα και το γιουβέτσι με την ψαριά της ημέρας. Στη μεγάλη ψαριέρα θα βρείτε, φυσικά, όλων των ειδών τα ψάρια που έρχονται καθημερινά από τις ελληνικές θάλασσες. Συνδυάστε τα με μία από τις περίπου σαράντα ετικέτες κρασιών από τον παγκόσμιο αμπελώνα. 

SCORPINA 2

To περίφημο κιουνεφέ στη "Scorpina" must, αλλά η crema Catalana και τα φοντάν σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης αξίζουν την προσοχή σας. 

Περισσότερες πληροφορίες

Scorpina

Γρ. Ξενοπούλου 2, Ν. Ψυχικό
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
30/04/2024

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.