Διόσκουροι: All-day Νέο Ψυχικό

To δυνατό comeback του ιστορικού ελληνικού εστιατορίου πριν από περίπου ένα χρόνο έκανε αίσθηση στην πιάτσα του Νέου Ψυχικού, που ξαναβρήκε το αγαπημένο all day στέκι του.

Διόσκουροι: All-day Νέο Ψυχικό

To δυνατό comeback του ιστορικού ελληνικού εστιατορίου πριν από περίπου ένα χρόνο έκανε αίσθηση στην πιάτσα του Νέου Ψυχικού, που ξαναβρήκε το αγαπημένο all day στέκι του.

Διόσκουροι: All-day Νέο Ψυχικό - εικόνα 1

Φέτος ανανεώνει και εμπλουτίζει το μενού του με επικεφαλής τον σεφ Δημήτρη Πολίτη, παραμένοντας ωστόσο στο γευστικό πνεύμα της ελληνικής-μεσογειακής κουζίνας. Ποντάρει στα χειροποίητα εδέσματα και στις ελληνικές πρώτες ύλες και, απηχώντας το πνεύμα της εποχής, χαμηλώνει τις τιμές. Το ελληνικό «σούσι» (λαβράκι, σολομός, χταπόδι ή τόνος πάνω σε ρύζι) ως σήμα κατατεθέν του μενού παραμένει στη θέση του, ενώ καινούργιες αφίξεις είναι η αρωματική μαραθόπιτα με κρητική ξινομυζήθρα, το αρνάκι φρικασέ με σταμναγκάθι και μαραθόριζα, το σιγομαγειρεμένο χοιρινό με σελινόριζα και πράσο, λινγκουίνι καλαμαριού με πέστο λιαστής ντομάτας σε βάση φρυγανισμένης πατάτας. Η ελκυστική βεντάλια των γλυκών παίρνει καλοκαιρινά χρώματα (και αρώματα) από ένα εκμέκ κανταΐφι με κρέμα μαστίχα, σαντιγί βανίλιας και γλυκό του κουταλιού βύσσινο και μια μαστιχωτή πάβλοβα με φρούτα εποχής. Oι τριαντάρηδες και οι fans του γκουρµέ dining µοιράζονται στους χώρους με την απροσδόκητα χαλαρωτική lounge ατµόσφαιρα. Ένα δέντρο… ξεφυτρώνει στο κέντρο της σκεπαστής με πέργκολες βεράντας, στη φωτεινή μεγάλη µπάρα προσφέρονται καφές, σαλάτες και ιδιαίτερα σνακ –συναρπαστική η ποικιλία από σαντουιτσάκια σε όλες τις μεσογειακές γεύσεις–, ενώ ο ιδιοκτήτης Στέλιος Θεολόγου φροντίζει προσωπικά για τις εξαιρετικές πρώτες ύλες της κουζίνας. Μουσική από DJ Παρασκευή και Σάββατο, εξαιρετική wine list και signature cocktails αλλά και τιμές άκρως φιλικές.

Δημ. Βασιλείου 16, Νέο Ψυχικό, 2106713997, 2106772386, www.dioscuri.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/04/2024

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.