Το "Ουζερί του Λάκη" κλείνει τα 40 χρόνια του

Το κρυφό χαρτί των ψαγμένων της αθηναϊκής θαλασσοφαγίας συμπληρώνει τέσσερις δεκαετίες στα μετόπισθεν της πλατείας Βικτωρίας, και κρατά την πυξίδα του σταθερά προσανατολισμένη στην εκλεκτή πρώτη ύλη, έχοντας πια μεγαλύτερο χώρο για να την απολαύσουμε.

Ουζερί του Λάκη

Μια από αυτές τις διευθύνσεις που σε κάθε σου επίσκεψη χαίρεσαι να βλέπεις απείραχτη: αυτό είναι το "Oυζερί του Λάκη", που συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής την ερχόμενη Πρωταπριλιά και, όπως λένε συνήθως τα δημοσιογραφικά τσιτάτα σε τέτοιες περιπτώσεις, αυτό δεν είναι καθόλου πρωταπριλιάτικο. Τέσσερις δεκαετίες σταθερής πλεύσης στα νερά της θαλασσινής νοστιμιάς, με το τιμόνι πάντα στραμμένο στην εκλεκτή πρώτη ύλη, που συγκεντρώνεται καθημερινά σ’ αυτήν την κρυφή γωνιά της πλατείας Βικτωρίας, και πολλές φορές εξαντλείται πριν καλά – καλά ξαπλώσει στην ψαριέρα!

Το Ουζερί του Λάκη

Η μυημένοι το ξέρετε: στη σελίδα του "Ουζερί του Λάκη" στο FB, ο ιδιοκτήτης Γιώργος Λάμπρου ανεβάζει καθημερινά τα εκλεκτά της φρέσκιας ψαριάς, με σπαρταριστά καλούδια όπως καραβίδες, σαλάχια, γαλέους, μαρίδες και χέλια να μπλέκονται με σταθερά αστέρια της θάλασσας (από τσιπούρες και μπαρμπούνια μέχρι μεγάλα ψάρια για τη σχάρα), κι ήδη από εκεί πέφτουν τα πρώτα τηλεφωνικά "κλεισίματα" για τις ντίβες της ημέρας. Από εκεί κι έπειτα, η σύζυγος και μαγείρισσα Άννα Πασσά αναλαμβάνει να μεταμορφώσει αυτούς τους θησαυρούς σε πιάτα μερακλίδικα, με την ιωδιούχα νοστιμιά σε πρώτο πλάνο.

Εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής Ουζερί του Λάκη

Έτσι, παρέα με ταραμάδες, ρεγκοσαλάτες και μελιτζανοσαλάτες, που έρχονται με ανεβασμένες στροφές στις εντάσεις τους, για να κοντράρουν όμορφα τα περισσότερα από 140 αποστάγματα της κάβας, φτάνουν και πιάτα μεγάλης εμπειρίας και ζηλευτής νοικοκυροσύνης. Οι αμύητοι θα ξεκινήσετε με το αέρινο τηγάνι και την έμπειρη σχάρα (οι κουτσομουρίτσες, για παράδειγμα, φτάνουν τόσο τραγανές και ζουμερές που νιώθεις την αλμύρα της θάλασσας στους χυμούς τους), οι πιο προχωρημένοι θα βάλετε δίπλα κι ένα απ’ τα πιάτα – υπογραφή, όπως η σουπιά με την κρουστή σάρκα και το ξινοπικρούτσικο σπανάκι, ο χυμώδης παναρισμένος γαλέος με σκιουφιχτά σε σάλτσα ντομάτα-ελιά, ή τα ένα σωρό άλλα θαλασσινά μαγειρευτά που ετοιμάζει η κουζίνα ανάλογα την ψαριά, όπως τα διάσημά της μακαρόνια με σουπιά, ή τα καλαμάρια με χυλοπίτες και τα (για απαιτητικά γούστα) λαζάνια με ρέγκα, σπασμένα αμύγδαλα και ροζ πιπέρι.

Εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής Ουζερί του Λάκη

Σε κάθε περίπτωση εδώ θα φάτε καλά, φρέσκα και οικονομικά, αλλά και πιο άνετα από ποτέ, μια και πάνω στην ώρα για τα 40ά του γενέθλια, το "Ουζερί του Λάκη" έχει πια επεκταθεί και σε παραδίπλα σάλα, με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω. Ραντεβού εκεί!

Περισσότερες πληροφορίες

Ουζερί του Λάκη (Το)

Ελπίδος 16 (πεζόδρομος), Πλ. Βικτωρίας
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
30/04/2024

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.