Μετά τον Επιτάφιο, τι;

Μερικές ενδιαφέρουσες επιλογές σε Πλάκα και Θησείο, μετά το τελετουργικό της Μεγάλης Εβδομάδας.

Θησείο

Παρότι η γιορτή του Πάσχα θέλει συνήθως τους περισσότερους κατοίκους της Αθήνας να εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ, υπάρχουν και εκείνοι που παραμένουν εντός των τειχών. Προφανώς και η πρωτεύουσα προσφέρει αρκετές επιλογές τόσο για να ακολουθηθεί το κατανυκτικό ύφος των ημερών -όπως ακριβώς είναι η εμπειρία της περιφοράς του Επιταφίου του Αγ. Δημητρίου Λουμπαρδιάρη στο Θησείο- όσο και στο πεδίο της εστίασης. Θέτοντας ως επίκεντρο τις περιοχές του Θησείου και της Πλάκας, καταλήγουμε στις εξής προτάσεις για το Πάσχα 2023 στην Αθήνα:

"Το καφενείο του Ρίζου"

Το καφενείο του Ρίζου
© Αμαλία Κωβαίου

Ένα από τα πρώτα καφενεία του Θησείου, από το 1933, ανασκάπτει θύμισες από την παλιά Αθήνα σε ένα πόστο με μακρά ιστορία. Αποπνέοντας άρωμα εποχής, με τα μαρμάρινα τραπεζάκια που περιτριγυρίζονται από καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά σε γλάστρες και παρτέρια, θα βιώσεις ατόφια φιλοξενία και θα γευθείς εκλεκτούς μεζέδες.

"Retro Gastro Funky Taverna"

Νέος σεφ του 'Retro Gastro Funky Taverna' ο Δημήτρης Μπαλαούρας

Το "Retro Gastro Funky Taverna" είναι από εκείνα τα μέρη της γειτονιάς που βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση για την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους και αυτό ακριβώς κάνει και τώρα, με νέο πια σεφ τον Δημήτρη Μπαλαούρα. Και τις ημέρες του Πάσχα, στην κουζίνα του διατηρείται η ίδια φιλοσοφία που βασίζεται στην ελληνική παράδοση και την ποιοτική πρώτη ύλη, εμπλουτισμένη με τεχνικές και twists. 

"Grande Dame"

Grande Dame
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στον ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό χώρο της οδού Νίκης, ο Γιάννης Σολάκης ψήνει στην ανοιχτή φωτιά όπως παλιά και εκσυγχρονίζει αγαπημένες σπεσιαλιτέ των ταβερνών και των αστικών εστιατορίων. Ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα, αλλά και εντυπωσιακό chef's table μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα. Για τις ημέρες του Πάσχα, η "Grande Dame" θα προσαρμόσει αναλόγως και το μενού της.

"Diego"

Diego ποτά 3

Ένα γνήσιο στέκι για όσους θέλουν να νιώσουν εξερευνητές των τροπικών, αλλά με την Ακρόπολη να αστράφτει στο φόντο, το αγαπημένο hot spot της οδού Αδριανού κρατά την πυξίδα του σταθερά προσανατολισμένη στο αυθεντικό fun, προσθέτοντας αρκετές νόστιμες νότες.

Διαβάστε Επίσης

"Lost Roots"

Το νέο wine bar Lost Roots στο Θησείο 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στο φρέσκο και feelgood wine bar σε περιμένουν περισσότερες από 130 ετικέτες κρασιού, με ποικιλίες τόσο του ελληνικού όσο και του διεθνούς αμπελώνα (Παλαιός και Νέος Κόσμος), καθώς και προτάσεις σε φυσικά. Συνδυαστικά, κουζίνα με ελληνικές και μεσογειακές κατευθύνσεις από τον σεφ Νικόλα Παπαθανασίου.

"Lyra"

Το σύγχρονης αντίληψης ελληνικό εστιατόριο με τη σφραγίδα των 'nice n easy' έκανε πρεμιέρα πριν περίπου έναν χρόνο. Συνδυάζει τα παραδοσιακά και τα πιο μοντέρνα στοιχεία, τόσο στην ατμόσφαιρα όσο και στις γεύσεις του. Η δράση ξεκινά από νωρίς και συνεχίζεται μέχρι πιο αργά με signature cocktails, που ετοιμάζονται στην μπάρα του εστιατορίου.

"Anefani"

Ανεφάνη

Παραδοσιακός καφενές και γευστικό μεζεδοπωλείο, η "Ανεφάνη" σε περιμένει στη διάσημη πια οδό Μνησικλέους με τα ανθοστόλιστα σκαλάκια της, που έχουν απαθανατιστεί σε ταινίες και σειρές, καρτ ποστάλ και εκπομπές.

Διαβάστε Επίσης

"Mezze Athens"

To Mezze Athens στην Μητροπόλεως 2

Το concept του Ομίλου Καστελόριζο στη Μητροπόλεως είναι εξαιρετικό πόστο για εκλεκτούς μεζέδες και την περίοδο της Σαρακοστής. Οι ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις όπως και οι σύγχρονες παραλλαγές τους έχουν την τιμητική τους.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Καφενείον του Ρίζου

Ακάμαντος 2, Θησείο
  • Εστιατόρια

Diego

Αδριανού 1, Θησείο
  • Ethnic κουζίνες

Retro Gastro Funky Taverna

Ηρακλειδών 19, Θησείο
  • Εικαστικά

Grande Dame

Νίκης 46, Πλάκα
  • Εστιατόρια

Lyra

Λυσίου 12, Πλάκα
  • Εστιατόρια

Anefani

Μνησικλέους 24, Πλάκα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Mezze Athens

Μητροπόλεως 12-14, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
06/05/2024

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.