"Innamorata" και "Jackie is on Fire": Δύο γευστικοί κόσμοι σε μεσοτοιχία

Ιταλική κουζίνα ή καρνιβορική πληθωρικότητα; Στην Αβάνα, δεν υπάρχει δίλημμα, μόνο επιλογές.

Οι χώροι των εστιατορίων Innamorata και Jackie is on fire στην Αβάνα του Χαλανδρίου

Εκτός από πρωτεύουσα της Κούβας, Αβάνα τυγχάνει να ονομάζεται και η ευρύτερη περιοχή ακριβώς πάνω από το ρεύμα ανόδου της λεωφόρου Κηφισιάς, στο ύψος του Κολεγίου Αθηνών. Για τους μη έχοντες γνώση, πρόκειται για ένα σχεδόν speakeasy κομμάτι της πόλης στο οποίο συνυπάρχουν πιτσιρικάδες, foodies, ζευγάρια, επιχειρηματίες και σινεφίλ. Οι τελευταίοι προέρχονται συνήθως από τον ομώνυμο κινηματογράφο που φρόντισε να 'βαπτίσει' τη γειτονιά του (κάτω) Χαλανδρίου -και όχι Ψυχικού, όπως οι περισσότεροι πιστεύουν- αλλά και να γίνει η πιάτσα δύο σχετικά φρέσκων γευστικών projects -"Innamorata" και "Jackie is on Fire"- που φέρουν την επιμέλεια του σεφ Γιάννη Κοσμαδάκη ("Malconi’s"). 

Στην Αβάνα για τα "Innamorata" και "Jackie Is On Fire"

Αρχικά, εμφανίστηκε περίπου στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου το "Innamorata", που πατά σε στέρεες ιταλικές βάσεις και τοποθετεί στο επίκεντρο του γευστικού του focus την κουζίνα της γείτονος χώρας, που είναι πιθανότατα και η πιο αγαπητή διαχρονικά στην πόλη.

Τραπέζια στο εστιατόριο Innamorata στο Χαλάνδρι

Άποψη του εσωτερικού στο εστιατόριο Innamorata στο Χαλάνδρι

Ο χώρος στο εστιατόριο Innamorata στο Χαλάνδρι

Στο "Innamorata" λοιπόν, θα ξεκινήσεις με κάποια αλλαντικά (από coppa και σαλάμια μέχρι μορταδέλα από wagyu) και προσεκτικά διαλεγμένα τυριά, θα συνεχίσεις με κλασικές σαλάτες και antipasti, για να καταλήξεις στο δίπτυχο (φρέσκια) πάστα/ πίτσα. 

Στην πρώτη περίπτωση υπάρχουν 11 προτάσεις σε κλασικές κυρίως κατευθύνσεις αλλά και ιδιαίτερες επιλογές ανάμεσα σε αυτές όπως για παράδειγμα η vegan μπολονέζ με κινόα ή τα maltagliati all'anatra, με ραγού πάπιας, ενώ στη δεύτερη θα κληθείς να διαλέξεις ανάμεσα σε 10 σωστά ψημένες πίτσες. Παράλληλα και συμπληρωματικά, υπάρχουν και μερικές προτάσεις κρέας και ψάρι. Στην κουζίνα εδώ βρίσκεις καθημερινά τον Δημήτρη Μαρδάκη ("Zurbaran", "Grecotel"). 

Διαβάστε Επίσης

Λίγο αργότερα, κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, έκανε πρεμιέρα και το "Jackie Is On Fire", το οποίο τοποθετεί την καρνιβορική του δράση σε τρεις άξονες. Το τεξανό μπάρμπεκιου, η parilla και τα σάντουιτς/burgers είναι οι πυλώνες της φιλοσοφία του, με το ποιοτικό κρέας να χωρά σε κάθε έναν από αυτούς. 

Brisket, pulled pork, ribs, κοπές στα κάρβουνα, Black Angus και olive fed, δικά τους λουκάνικα, smashed burgers και σάντουιτς με λαχταριστές παρασκευές είναι μόνο μερικά από όσα συναντά κανείς εδώ. 

Η εξωτερική πρόσοψη στο εστιατόριο Jackie is on fire στο Χαλάνδρι

Ο χώρος στο εστιατόριο Jackie is on fire στο Χαλάνδρι


Info

"Innamorata": Λυκούργου 5Α, Χαλάνδρι
Τηλ. 210 6756733
Καθημερινά από τις 18.00, Σαβ.-Κυρ. από τις 12.00

"Jackie Is On Fire": Λυκούργου 5Β, Χαλάνδρι
Τηλ. 210 6741749
Καθημερινά από τις 17.00, Παρ., Σαβ., Κυρ. από τις 13.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Innamorata

Λυκούργου 5Α, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.