Τσικνοπέμπτη της τελευταίας στιγμής

Αν ανήκεις στην κατηγορία του homo carnivorous που δε μερίμνησε τα δέοντα για τη σημερινή ημέρα, ιδού μερικούς νόστιμες προτάσεις.

Τσικνοπέμπτη 2023 εστιατόρια

Η Τσικνοπέμπτη του 2023 έφτασε και σε περίπτωση που δεν έχεις ακόμη κανονίσει κάτι (αν και θα το ήθελες), το 'α' φροντίζει ώστε να μη μείνεις σε αναμμένα κάρβουνα. 

"Βλάσσης"

Βλάσσης

Στην αρχοντική σάλα της Μαιάνδρου και σε ένα από τα πιο κλασικά εστιατόρια της Αθήνας, οι γεύσεις διατηρούν τη διαχρονική τους αγνότητα. Στη μινιμαλιστικής φινέτσας dining area με τα μαλακά κι ολόλευκα λινά της, οι επισκέπτες της Τσικνοπέμπτης θα έχουν κάποιες έξτρα επιλογές, προσαρμοσμένες στο πνεύμα της ημέρας: Τζιγεροσαρμάδες και λουκάνικα Τρικάλων με πράσο, χειροποίητα κεμπάπ και παϊδάκια γάλακτος, φρυγαδέλι και αρνίσιο νεφρό με μανιτάρια, καθώς και πίτες με σπιτικό φύλλο θα φροντίσουν η εν λόγω συνθήκη να τιμηθεί και με το παραπάνω.

"Papafigos"

Papafigos

Κάτω στον Πειραιά, στο "Papafigos", η γευστική πυξίδα δείχνει συνήθως την κλασικότροπη ψαροφαγική κουζίνα και γεύσεις που δένουν γάντι με τη λογική του ρακάδικου. Για την Τσικνοπέμπτη όμως, το σχετικά νεοφερμένο στην πιάτσα του μεγάλου λιμανιού σποτ θα ανάψει ντουμάνια στο Πασαλιμάνι. Από τα τραπέζια του θα παρελάσουν κοκορέτσια, σπληνάντερο, κοντοσούβλι προβατίνας, εξοχικό χοιρινό και αντίστοιχες τηγανιές με πράσο, τηγανητές συκωταριές και τσιλίχουρδα Κοζάνης.

"Μουσείο Ακρόπολης"

Γενέθλια Μουσείου Ακρόπολης: Μειωμένη είσοδος και παρουσιάσεις απ’ τους αρχαιολόγους

Κατά την προσφιλή του τα τελευταία χρόνια συνήθεια, το Μουσείο της Ακρόπολης θα γιορτάσει και φέτος την Τσικνοπέμπτη στο εστιατόριό του, προσφέροντας παραδοσιακές γεύσεις και ανυπέρβλητη θέα στον Ιερό Βράχο. Λαχταριστά ορεκτικά, φρέσκιες σαλάτες, ποικιλίες κρεατικών, σπιτικά γλυκά και ελληνική μουσική θα δώσουν τη γεύση και τον τόνο της βραδιάς. 

> Δες το αφιέρωμά μας στα κρεατοφαγικά σποτ εδώ

> Περισσότερες προτάσεις στους οδηγούς του Αθηνοράματος εδώ.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Papafigos Rakadiko

Ακτή Μουτσοπούλου 5, Πειραιάς
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
30/04/2024

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.