''Mexha'': Μεξικάνικο, κι όμως ελαφρύ!

Πιάτα που προσαρμόζονται σε όλες τις προτημίσεις μέσα σε έναν ποπ αισθητικά χώρο.

Mexha

Για το gastrobar "Mexha" στο Μαρούσι, το πιο γοητευτικό πράγμα που μπορείς να κάνεις στην κουζίνα είναι να ξεφύγεις από τις ταμπέλες. Καταρρίπτοντας τα στερεότυπα, ο σεφ Χάρης Βέντης δημιουργεί νόστιμα, ελαφριά και υγιεινά πιάτα, βασισμένα στην ιδιοσυγκρασιακή και ενίοτε hot μεξικάνικη κουζίνα. Ακόμη και ο ποπ χώρος με τις ινσταγκραμικές διακοσμητικές πινελιές δεν θυμίζει χασιέντα, αλλά παραπέμπει σε ένα fun περιβάλλον που φιλοξενεί πολύ συχνά και ανατρεπτικά live.

Mexha

Με τα tacos να πρωταγωνιστούν, θα απολαύσετε ιδιαίτερους συνδυασμούς, όπου αναδεικνύεται η φρεσκάδα των πρώτων υλών. Must try το χειροποίητο chorizo με πάστα achiote και τεκίλα. Εξαιρετικό και καθόλου λαδοπιωμένο το chimichanga, ένα παναρισμένο burrito με μοσχάρι, cheddar, sour cream και λαχανικά – και κάπως έτσι ένα θεωρητικά πληθωρικό πιάτο παραμένει ευγενικό με το στομάχι.

Mexha

Στις συναφείς απολαύσεις, η λίστα των κοκτέιλ του Νίκου Δεληβοριά παρουσιάζει μια σειρά από μείξεις με επίκεντρο την τεκίλα, που θα συνοδεύσουν τις ξεχωριστές γεύσεις της λατινοαμερικάνικης χώρας ή το αντίστροφο. Από τις signature προτάσεις ξεχωρίζει η Sinaloa που "χτίζεται" με τεκίλα, μεσκάλ, μαρμελάδα αβοκάντο αρωματισμένη με λάιμ και χαλαπένιος, όπως και το υποδειγματικό Mexican Mai Tai που χάρη στο καπνιστό, γλυκόξινο προφίλ του είναι εξαιρετικά ευκολόπιοτο. 

Περισσότερες πληροφορίες

Mexha

Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.