Το "Alykes" αγκυροβόλησε στο Παλαιό Φάληρο

Το νέο ψαροφαγικό στέκι του Παλαιού Φαλήρου σφύζει από γεύσεις που μιλούν άπταιστα τη γλώσσα της θάλασσας.

Alykes

Ανοιχτόκαρδος με προσεγμένη αισθητική και το καθαρό λευκό να κυριαρχεί στην ευρύχωρη σάλα του, ο νέος αυτός χώρος για τους λάτρεις της ψαροφαγίας φέρνει την νόστιμη αλμύρα των θησαυρών της θάλασσας στο πιάτο. Δύο μεγάλα ενυδρεία κουμπώνουν με τη γευστική κατεύθυνση του θαλασσινού μενού που περιλαμβάνει κρύα ορεκτικά όπως μαρινάτο γαύρο, σεβίτσε τσιπούρας ή λαβράκι από τις ψαριές της μέρας, λευκή ταραμοσαλάτα, κυδώνια και γυαλιστερές. Το τσιμπολόι συνεχίζεται με πάσα σε αθερίνες, χταπόδι με λαδόξιδο και μύδια αχνιστά ενώ ολόφρεσκες αχνιστές καραβίδες, χτένια, καλαμάρια και κυδώνια πλασάρονται δίπλα σε ωραία πιάτα ζυμαρικών, ριζότο ή κριθαρότο θαλασσινών. Ρωτήστε για τις ψαριές και τα πιάτα της μέρας που θα απολαύσετε με κάποια από τα κρασιά ελληνικού και διεθνή αμπελώνα της λίστας τους υπό την καθοδήγηση έμπειρου σομελιέ, αλλά και επιλογές αποσταγμάτων. 

Περισσότερες πληροφορίες

Alykes

Κων/νου Παλαιολόγου 1, Π. Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.