"Snob Espresso Gastro bar": Αλέγκρο και καθόλου "snob"

Γεύσεις σύγχρονης μεσογειακής κουζίνας, εντυπωσιακή σάλα και αυλή - ανάσα στην καρδιά της πόλης, σε ένα φρέσκο spot στην Αγίας Ειρήνης.

Snob

Το νέο all day στην αυλή του boutique ξενοδοχείου "Snob Athens", έχει φόρμουλα που δεν σε αφήνει αδιάφορο σε ένα πέρασμα από την Αγίας Ειρήνης. Ταπετσαρίες, σαν να τις επέλεξαν τα "παιδιά των λουλουδιών", βελούδινα άνετα καθίσματα και μία μεγάλη μπάρα είναι η πρώτη εικόνα που με υποδέχτηκε περνώντας το κατώφλι του. Προχωρώντας προς στο βάθος, η πανέμορφη πλακόστρωτη αυλή με την περίτεχνη οροφή και τα κρεμαστά φωτιστικά με φτερά παγωνιού είναι σημείο αναφοράς για τις ηλιόλουστες κυρίως μέρες. Η ανοιχτή κουζίνα με τους μαγείρους σε κίνηση, τα κρεμασμένα χάλκινα σκεύη, τα πολύχρωμα βάζα με λαχανικά σε ζύμωση που φτιάχνονται in house και τις καμπάνες με τις γλυκές αμαρτίες στο πάσο, είναι ωραία θέα αν καθίσετε στα ακριβώς απέναντι τραπέζια. Έχει γίνει ωραία δουλειά εδώ, και με καλαίσθητη ματιά.

Snob

Όπως κάθε all day που σέβεται τον εαυτό του, λειτουργεί από τις 8 το πρωί για καφέ, πρωινό και brunch, το μεσημέρι για γεύμα και το βράδυ για ένα ωραίο casual δείπνο. Όσες φορές πέρασα έσφυζε από ζωή από τις πρώτες κιόλας μέρες λειτουργίας του οπότε αν θα το επισκεφτείτε για φαγητό καλό είναι να καλέσετε εκ των προτέρων για κράτηση. Βρέθηκα στη σάλα του μια Κυριακή μεσημέρι και εκτός από την ωραία μαγειρική του σεφ Γιώργου Καπέρδα και του sous chef του Δημήτρη Μαρούλη, απόλαυσα τη συνεχή κινητικότητα κουζίνας και σέρβις που φαινόταν να έχουν ομαλή ροή. Αν το προτιμήσετε για brunch, αξιόλογα είναι τα viennoiseries τους, με τάρτες και κρουασάν όπως το χορταστικό αλμυρό κρουασάν με πατάτα, μπέικον και μπεσμέλ, ενώ από αυγά θα βρείτε scrambled, τηγανιτά και λευκή ομελέτα αλλά εμείς πήραμε μια γεύση από τα benedict, με prosciutto και καλοφτιαγμένη σάλτσα hollandaise. Από φαγητό, το ελαφρά πικάντικο φίνο μοσχαρίσιο ταρτάρ τους είναι ωραίο ξεκίνημα και από ζυμαρικά, η "La Gran Carbonara" με καπνιστό χοιρινό, παλαιωμένη γραβιέρα και κρόκο κονφί σε ελαιόλαδο, αποτελεί γευστική απόδοση ακριβώς αυτού που λέει το όνομά της. Από κρέας, αξίζει να δοκιμάσετε κάποιο από τα signature πιάτα τους όπως το νόστιμο "tonkatsu iberico", με ιβηρικό χοιρινό που πανάρουν με πάνκο που σερβίρουν πάνω σε απαλή σάλτσα café de Paris με πατάτες pont-neuf, αρτυμένες με δικό τους "μυστικό" μείγμα μπαχαρικών. Η panna cotta φράουλα με κομματάκια αποξηραμένης φράουλας, κουλί φράουλας, και "σύννεφο" από μαλλί της γριάς και το cheesecake τριπλής σοκολάτας είναι μερικές ενδιαφέρουσες από τις περιορισμένες επιλογές γλυκών για το φινάλε. Πριν φύγετε, ένα πέρασμα και από την μπάρα τους αξίζει, η κάρτα ποτών και κοκτέιλ τους έχει αρκετές ενδιαφέρουσες επιλογές.

Αγίας Ειρήνης 17, Αθήνα, 21 0324 2603

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!