«B&E Goulandris Café-Restaurant»: Μια μέρα στο μουσείο

Το café-εστιατόριο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι ενισχύει το γαστρονομικό προφίλ του σε μια συνεργασία με την ομάδα του IT.

«B&E Goulandris Café-Restaurant»: Μια μέρα στο μουσείο

«Η τέχνη ξεπλένει από την ψυχή τη σκόνη της καθημερινότητας», υποστήριζε εύστοχα ο Picasso μιλώντας στην καρδιά των φιλότεχνων. Περνώντας το κατώφλι του νεοκλασικού κτηρίου του 1920, που φιλοξενεί το μουσείο σύγχρονης τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, το ιντελεκτουέλ περιβάλλον με κυρίαρχο το καθαρό λευκό στον χώρο σε βάζει ακριβώς σε αυτό το πνεύμα. Έντεκα όροφοι, εκ των οποίων οι επτά είναι επισκέψιμοι για το κοινό, δίνουν άφθονη τροφή για σκέψη όμως μετά από ένα tête-à-tête με μια πλούσια συλλογή έργων κορυφαίων καλλιτεχνών όπως Picasso, Van Gogh ή Monet, μια στάση στο κομψό café – εστιατόριο μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου, για ένα ρόφημα ή γεύμα ολοκληρώνει την εμπειρία. Εδώ, η τέχνη συναντά την comfort γαστρονομία χωρίς να χρειάζονται επεξηγήσεις και περίπλοκες αναλύσεις ενώ για να το επισκεφτείτε δεν απαιτείται εισιτήριο εισόδου στο μουσείο.

«B&E Goulandris Café-Restaurant»: Μια μέρα στο μουσείο - εικόνα 1

H διαμορφωμένη σε λιτές γραμμές σάλα συνδυάζει τον μοντέρνο σχεδιασμό με την αυθεντική αστική αύρα. Πρώτη ματιά στη λευκή μπάρα με τα ντιζαϊνάτα ράφια στο βάθος, αλλά και τα κλασικά τραπεζοκαθίσματα που θυμίζουν διακριτικά παλιά Αθήνα. Ο χώρος έχει στηθεί χωρίς κουραστικές υπερβολές ενώ εδώ θα βρείτε και έναν «κρυμμένο» ανοιχτό εσωτερικό κήπο που όταν ο καιρός το επιτρέπει, είναι ταμάμ για καφέ, φαγητό και ποτό.

«B&E Goulandris Café-Restaurant»: Μια μέρα στο μουσείο - εικόνα 2

Το χαλαρό περιβάλλον «κουμπώνει» όμορφα με το γαστρονομικό concept με μενού που επιμελείται ο σεφ Δημήτρης Δαγκλής και η ομάδα του κολωνακιώτικου «IT». «Comfort γαστρονομία» χαρακτηρίζει ο σεφ την κουζίνα του, γιατί συνδυάζει καθαρές γεύσεις και προσεκτικά επιλεγμένα υλικά σε επιλογές με οικείο χαρακτήρα. Το μενού είναι μαζεμένο, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και snacks που θα βρείτε από τις δέκα το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι καθώς και δύο προτάσεις για παιδιά. Η ελαφρώς πικάντικη κολοκυθόσουπα με παξιμάδι χαρουπιού είναι ένα νόστιμο πιάτο εποχής που δοκιμάσαμε ως amuse bouche. Οι λάτρεις των ζυμαρικών θα επιλέξετε τα νιόκι με κρέμα παντζαριού και σάλτσα από μαστιχοτύρι που δίνει τη χαρακτηριστική γεύση του στο πιάτο, ενώ μια κλασική πρόταση αστικής κουζίνας, το κοτόπουλο μιλανέζα, σερβίρεται με πράσινη σαλάτα και μια νόστιμη πικάντικη μαγιονέζα τρούφας. Από επιδόρπια, η διασκευή του μπακλαβά με namelaka μαύρης σοκολάτας, πραλίνα φυστικιού, muhallebi μαστίχας και καρύδι ή ένα τιραμισού είναι ένας ωραίος τρόπος να κλείσετε το γεύμα μέχρι την επόμενη arty έξοδό σας.

«B&E Goulandris Café-Restaurant»: Μια μέρα στο μουσείο - εικόνα 3

Περισσότερες πληροφορίες

B & E Goulandris Restaurant Cafe

Ερατοσθένους 13 (Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Ιδρύματος Γουλανδρή), Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΟΛΥΜΠΙΟΥ
07/05/2024

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.