Ξανά για προσφούρνια στα «Καραμανλίδικα» της Ερμού

Το μερακλίδικο στέκι του Θησείου έχει ανοίξει ξανά τις πόρτες του κι η πυρόπετρα ετοιμάζει εκλεκτές λιχουδιές, με βάση τους τα διαλεχτά ελληνικά delicatessen της προθήκης.

Ξανά για προσφούρνια στα «Καραμανλίδικα» της Ερμού

Το αγαπημένο στέκι των μερακλήδων του κέντρου, τα «Καραμανλίδικα του Φάνη» στο 119 της οδού Ερμού, άνοιξε ξανά τις πόρτες του κι έβαλε μπρος την πυρόπετρά του, φουρνίζοντας διαλεχτές λιχουδιές, μεζέδες και παραδοσιακές συνταγές, που μεταφέρουν τους επισκέπτες του σε άλλες γευστικές εποχές.

Πιάτα όπως η καραμανλίδικη ρεβιθάδα με παστουρμά, η φετόπιτα με μελιτζάνα, ντομάτα και καπνιστό τυρί, το παστιρμά σουτζούκ με βιολογικά αυγά μάτια και πατατούλες, ή ο καραμανλίδικος μουσακάς με παστουρμά, ξεδιπλώνουν μια βεντάλια στιβαρής νοστιμιάς στο σταθερό μενού, ενώ οι ποικιλίες παλαιωμένων τυριών και αλλαντικών ωρίμανσης, από τη συνεχώς ανανεούμενη συλλογή των «Καραμανλίδικων» απλώνει ένα ξεχωριστό ταμπλό απόλαυσης που ταιριάζει γάντι με τα ελληνικά αποστάγματα, τους οίνους και τις μπύρες από μικροζυθοποιίες της κάβας.

Παράλληλα, οι προθήκες του καταστήματος, πλουτισμένες με εκλεκτές ντελικάτσες, γεμίζουν τις τσάντες μας με εξαιρετικά - και σε πολλές περιπτώσεις σπάνια και δυσεύρετα προϊόντα, για να πάρουμε γεύση από «Καραμανλίδικα» στο σπίτι μας, ενώ όλα τα προϊόντα του Παντοπωλείου και οι νοστιμιές του Εργαστηρίου έρχονται και μόνες τους στο χώρο μας, με μερικά μονάχα κλικ από τις σχετικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Περισσότερες πληροφορίες

Καραμανλίδικα του Φάνη - Εργαστήρι (Τα)

Ερμού 119, Θησείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.