Γεύσεις κλασικής αθηναϊκής αστικής μαγειρικής στον «Ρόδακα» στο Μετς

Σε μια πανέμορφη μονοκατοικία του 1935, που θυμίζει παλιό αρχοντικό, κρύβεται ο «Ρόδακας» και το νοσταλγικό αθηναϊκό comfort food του με τη σπιτική αύρα.

Γεύσεις κλασικής αθηναϊκής αστικής μαγειρικής στον «Ρόδακα» στο Μετς

Σε μια πανέμορφη μονοκατοικία του 1935, που θυμίζει παλιό αρχοντικό, κρύβεται ο «Ρόδακας» και το νοσταλγικό αθηναϊκό comfort food του με τη σπιτική αύρα. Η vintage διακόσμηση με τις υφαντές μαξιλάρες, τα πλεκτά καλάθια, τα σεμεδάκια στους τοίχους και οι φιάλες του λικέρ που μεταμορφώθηκαν σε φωτιστικά, συνθέτουν το ιδανικό φόντο για να απολαύσετε την κουζίνα της παλιάς αστικής Αθήνας.

Γεύσεις κλασικής αθηναϊκής αστικής μαγειρικής στον «Ρόδακα» στο Μετς - εικόνα 1

Περνώντας στον κεντρικό πρωταγωνιστή του προσεγμένου μενού που έχει επιμεληθεί ο Νίκος Κουτουζής μαζί με τον Γιάννη Στανίτσα, δηλαδή την αυθεντική ελληνική κουζίνα, αξίζει να δοκιμάσεις τους λαχανοντολμάδες με αβγολέμονο, τη χοιρινή πανσέτα με φασκόμηλο και πουρέ σελινόριζας όπως και το τρυφερό κοκκινιστό μοσχαράκι, μαγειρεμένο με μελιτζάνες, σερβιρισμένο σε πήλινο σκεύος που καλύπτεται με φάβα. Ένα από τα πιο ρετρό και αγαπημένα πιάτα είναι το σνίτσελ Βιενουά, όπως το ετοίμαζαν στην παλιά Αθήνα, σερβιρισμένο με τραγανές τηγανητές πατάτες.

Γεύσεις κλασικής αθηναϊκής αστικής μαγειρικής στον «Ρόδακα» στο Μετς - εικόνα 2

Αν στο επιδόρπιο θέλεις να ακολουθήσεις πιο παραδοσιακά μονοπάτια, δοκίμασε το άχαστο ρεβανί Βέροιας που σερβίρεται με παγωτό λουκούμι.

Περισσότερες πληροφορίες

Ρόδακας

Κέλσου 10, Μετς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.