«Νησιώτισσα»: Καθαρός αέρας και ψαρονοστιμιές στη βεράντα της Πεντέλης

Σε πιάνουν οι μυρωδιές από τα χταπόδια και τα φρεσκότατα ψαρικά στα κάρβουνα όταν ανεβαίνεις την πλαγιά της Πεντέλης, και θαρρείς πως βρίσκεσαι στην ακροθαλασσιά περιμένοντας μεζέδες που ψαρεύτηκαν μόλις.

«Νησιώτισσα»: Καθαρός αέρας και ψαρονοστιμιές στη βεράντα της Πεντέλης

Σε πιάνουν οι μυρωδιές από τα χταπόδια και τα φρεσκότατα ψαρικά στα κάρβουνα όταν ανεβαίνεις την πλαγιά της Πεντέλης, και θαρρείς πως βρίσκεσαι στην ακροθαλασσιά περιμένοντας μεζέδες που ψαρεύτηκαν μόλις. Η λύση στο εν λόγω παράδοξο δίνεται από την ονομαστή «Νησιώτισσα», την οικογενειακή ψαροταβέρνα των αδερφών Νίκου, Αντρέα και Κώστα Κυριακόπουλου, που εδώ και είκοσι ένα χρόνια μοσχοβολά ιώδιο και τα τραπέζια της γίνονται ανάρπαστα από τους θαμώνες που έχει κερδίσει, ανάμεσά στους οποίους και πολλοί διάσημοι.

«Νησιώτισσα»: Καθαρός αέρας και ψαρονοστιμιές στη βεράντα της Πεντέλης - εικόνα 1

Τριακόσια τετραγωνικά μέτρα πλακόστρωτης βεράντας μέσα στο πράσινο και στη δροσιά είναι το ασυναγώνιστο χαρτί της για τους καλοκαιρινούς μήνες, εξασφαλίζοντας (και με το παραπάνω) τις δέουσες αποστάσεις ασφαλείας της συγκεκριμένης περιόδου. Πιάστε θέση κάτω από ένα πεύκο και ο δρόμος της γεύσης στρώνεται με φρεσκότατες ψαριές από τις ελληνικές θάλασσες: τραγανή καραβιδόψιχα, συμιακό γαριδάκι και χέλι καπνιστό μαζί με όστρακα, μεγάλα ψάρια και λοιπούς μεζέδες βγαίνουν από τα (δυνατά) τηγάνια και τις σχάρες της «Νησιώτισσας», καθώς οι κλασικές ψαρο-επιλογές συναντούν το απροσδόκητο, ανάλογα με την πραμάτεια των ψαροντουφεκάδων με τους οποίους επικοινωνεί καθημερινά η οικογένεια. Οι πιο ταιριαστοί σύντροφοι των θαλασσινών δε, το ούζο και το τσίπουρο, απολαμβάνουν εδώ την ποικιλία που τους πρέπει: πάνω από εκατό ετικέτες μικρών αλλά και καθιερωμένων παραγωγών μετρά η λίστα, φέρνοντας στον ουρανίσκο σας αποστάγματα που δεν έχετε ξαναγευτεί.

Περισσότερες πληροφορίες

Νησιώτισσα

Λεωφ. Πεντέλης 168, Άνω Βριλήσσια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
30/04/2024

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.