«Ρόδακας»: Όνειρο αστικής νυκτός σε μια αυλή του Μετς

Είναι από τις πολύ πρόσφατες αφίξεις που ξεχώρισαν ο «Ρόδακας», τον οποίο δημιούργησε ο Νίκος Κουτουζής στη γειτονιά του Μετς.

«Ρόδακας»: Όνειρο αστικής νυκτός σε μια αυλή του Μετς

Είναι από τις πολύ πρόσφατες αφίξεις που ξεχώρισαν ο «Ρόδακας», τον οποίο δημιούργησε ο Νίκος Κουτουζής στη γειτονιά του Μετς. Πυρήνας του ένα πολύ ατμοσφαιρικό οίκημα της περιοχής, που αναπαλαιώθηκε υπέροχα για να αναδειχτούν τα αστικά χαρακτηριστικά του, σε απόλυτη σύμπνοια με ένα μενού που ξυπνά αναμνήσεις από την κλασική αθηναϊκή κουζίνα και φέρει την υπογραφή του ταλαντούχου σεφ Γιάννη Στανίτσα. Αυτήν την εποχή, βέβαια, η δράση έχει μεταφερθεί έξω, στην κατάφυτη και πολύ όμορφη αυλή, δίνοντας αφορμή στην κουζίνα να παρουσιάσει νέες γεύσεις, καλοκαιρινές, ελαφριές και προσεγμένες, όπως το χταπόδι με μπρουσκέτα μελιτζανοσαλάτας, το πολύ ιδιαίτερο χούμους με γεύση σπανάκι και η δροσερή οσπριοσαλάτα με τυρί ανεβατό, που ανοίγουν τέλεια την όρεξη.

«Ρόδακας»: Όνειρο αστικής νυκτός σε μια αυλή του Μετς - εικόνα 1

Η συνέχεια φέρνει καλοκαιρινό κοντοσούβλι, με τρυφερά κομμάτια κρέατος περασμένα σε βέργα, υπέροχο λαβράκι γεμιστό με βλίτα, ζουμερή πανσέτα άγριου χοίρου με σάλτσα πορτοκαλιού αλλά και signature αστικές σπεσιαλιτέ με βαθιά νοστιμιά, όπως ο μουσακάς και τα γεμιστά. Γεύση απ’ τα παλιά έχει και ο γλυκός επίλογος, που γράφεται με προφιτερόλ, τιραμισού κι ένα θαυμάσιο καϊμάκι με γεύση λουκούμι που παίρνουν από το ονομαστό γειτονικό λουκουμοποιείο του Βομβύλα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ρόδακας

Κέλσου 10, Μετς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.