«Bellagio»: Che bella pasta & pizza

Αέρα από το ομώνυμο γραφικό νησάκι της Λίμνης Κόμο φέρνει εδώ και λίγο καιρό στην Αγία Παρασκευή το «Bellagio».

«Bellagio»: Che bella pasta & pizza

Αέρα από το ομώνυμο γραφικό νησάκι της Λίμνης Κόμο φέρνει εδώ και λίγο καιρό στην Αγία Παρασκευή το «Bellagio». Αν και πολύ καινούργιο, το έχουμε κάνει ήδη στέκι ακριβώς επειδή πετυχαίνει να συνδυάσει πολύ υχάριστα τη χαλαρή ατμόσφαιρα ενός pizza & pasta bar με την υθεντική ιταλιάνικη νοστιμιά που περιμένεις σε μια τρατορία. Υπεύθυνος γι’αυτό είναι ο σεφ Νίκος Δημητροκάλης, ο οποίος, με βαθιά γνώση της ιταλικής κουζίνας, έχει δημιουργήσει ένα μενού που μας ταξιδεύει πιάτο-πιάτο στη γείτονα χώρα.

Εν αρχή ην ασφαλώς η πίτσα, που φτιάχνεται με το signature ζυμάρι του σεφ. Είναι οβάλ, πανάλαφρη και πολύ κριτσανιστή, αφού ψήνεται σε εξαιρετικό φούρνο Morelli, και πάνω της μπαίνουν αυθεντικά ιταλικά υλικά σε περίπου είκοσι συνδυασμούς που κάνουν αίσθηση – δοκιμάστε τη Salamella με τα επιλεγμένα ιταλικά αλλαντικά και θα μας θυμηθείτε! Η pasta, δική τους, φρέσκια και αργής ξήρανσης, είναι το έτερον ήμισυ της γευστικής εμπειρίας στο «Bellagio» και σταχυολογεί εμβληματικές συνταγές από όλη την Ιταλία. Υπέροχη Amatriciana με χειροποίητα paccheri σε σάλτσα ντομάτας, με guanciale και καυτερή πιπεριά, αληθινή Bolognese με χειροποίητες ταλιατέλες και πλούσια σάλτσα από κιμά, βέρα Puttanesca με σπαγγετόνι Rummo, αντσούγιες και καυτερή πιπεριά.

«Bellagio»: Che bella pasta & pizza - εικόνα 1

Όλα αυτά τα πολλά και υπέροχα γεμίζουν πάντα το τραπέζι μας, είτε επιλέξουμε την απλόχωρη σάλα του μαγαζιού είτε τον πολύ όμορφο εξωτερικό χώρο με την άνετη διαμόρφωση. Εκείνες τις φορές, πάλι, που προτιμάμε ένα γρήγορο αλλά ποιοτικό σνακ, ακόμη και στο χέρι, επιλέγουμε ανάμεσα στα εξαίσια panini, που γεμίζονται με πρώτης τάξης υλικά, τα οποία προσφέρονται, όπως και όλα τα πιάτα του καταλόγου, για delivery και takeaway καθημερινά, από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα τιμήσουμε τα απίθανα γλυκά, με πρώτο και καλύτερο το αέρινο τιραμισού.

Περισσότερες πληροφορίες

Bellagio

Αγ. Ιωάννου 82, Αγ. Παρασκευή
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.