4 ιδέες για να την κάνουμε ταράτσα

Ανεβαίνουμε στα ψηλά για να απολαύσουμε θέα και γεύσεις σε ταράτσες για κάθε διάθεση.

4 ιδέες για να την κάνουμε ταράτσα

«Andaman»

Εκεί κάπου στην Πειραιώς, η ταράτσα του όμορφου ταϊλανδέζικου στήνει εξωτικό σκηνικό, με έντονα χρώματα, φυτά, χειροποίητους πολυελαίους από φίλντισι και μια λευκή τέντα που θυμίζει πανιά ιστιοφόρου. Στο μενού ασφαλώς βασιλεύει το pad Thai παρέα με φρέσκα Thai rolls αλλά και μια πάπια Πεκίνου με χειροποίητες πίτες, η μπάρα σιγοντάρει με ένα Bittersweet Cherry με σπιτικό σιρόπι πράσινης πιπεριάς τσίλι, φρέσκο κεράσι και βότκα ή ένα Pipi Island με λευκό ρούμι, λικέρ λίτσι και σπιτική μαρμελάδα.

«St’ Astra»

4 ιδέες για να την κάνουμε ταράτσα - εικόνα 1

Οι καλοκαιρινές βραδιές στην κορυφή του ξενοδοχείου «Radisson Blu» περνούν δίπλα στη φωτισμένη πισίνα με θέα στην Ακρόπολη και στον Λυκαβηττό. Οι γεύσεις του Δημήτρη Κανταράκη έχουν μοντέρνο χρώμα, που φαίνεται για παράδειγμα στο ταρτάρ γαρίδας με πικάντικο ζωμό μάνγκο, κόλιαντρο και ραπανάκια ή στη σφυρίδα φρικασέ με σελινόριζα και μυρωδικά, ενώ δεν λείπει το live BBQ με εκλεκτά κρεατικά, ψαρικά και λαχανικά. Signature cocktails και lounge μουσικές στο open bar του χώρου με θέα στα φώτα της πόλης.

«Επτά 7»

4 ιδέες για να την κάνουμε ταράτσα - εικόνα 2

Ριζικά ανανεωμένο, άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Θησείου, που χαρίζει μαγευτική θέα στην Ακρόπολη. Η γευστική πυξίδα είναι στραμμένη στην ιταλική κουζίνα με τον τρόπο που την πρέσβευε ο αείμνηστος σεφ Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι διά χειρός του στενού του συνεργάτη Δαμιανού Σιδηροκανέλη: μαριναρισμένος σολομός με λαχανικά και μουστάρδα αχλαδιού, vitello tonnato με μοσχάρι γάλακτος, ραβιόλο με κρόκο, σπανάκι, ανθότυρο, φασκόμηλο αλλά και τηγανητή pizza fritta.

«Naanwich»

4 ιδέες για να την κάνουμε ταράτσα - εικόνα 3

Μπορεί να μην του φαίνεται έτσι όπως το κοιτάζετε από την Ερμού, όμως το φρέσκο ινδικό fastfood έχει στην κορυφή του μια ταράτσα δύο επιπέδων που ατενίζει την Ακρόπολη. Δώστε λοιπόν την παραγγελία σας για τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, το ινδικό σουβλάκι naanwich, το οποίο φτιάχνεται με την παραδοσιακή αφράτη πίτα naan, ψήνεται τη στιγμή της παραγγελίας σε φούρνο ταντούρι και γεμίζεται με κοτόπουλο tikka, curry ή masala μαζί με αρωματικά ινδικά παρελκόμενα, και ανεβείτε στα ψηλά για να το απολαύσετε.

Περισσότερες πληροφορίες

Andaman

Αλόπης 65 & Πυλάδου 1, Κάτω Πετράλωνα
  • Ethnic κουζίνες

Naanwich

Ερμού 115, κέντρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.