«Belle Amie»: Πειραιάς αλά γκρεκ

Τα ηνία της κουζίνας στο πανέμορφο all day στέκι του Πειριαιά έχει αναλάβει εδώ και λίγο καιρό ο Μάρκο Ρόσι στρίβοντας το τιμόνι στις comfort ελληνικές γεύσεις.

«Belle Amie»: Πειραιάς αλά γκρεκ

Εύκολα το κατατάσσεις στα πιο ατμοσφαιρικά μαγαζιά της πόλης. Το υπέροχο κτίριο του «Belle Amie» πάνω στο Πασαλιμάνι έχει υπάρξει κατοικία γιατρών, ξενοδοχείο ναυτικών, αλλά και ουζερί-παλιά δόξα της περιοχής που έχει κάνει θρύλο ο Μπιθικώτσης. Στη νέα του εποχή ως all day bar restaurant έχει μια πολύ γοητευτική ρετρό αύρα, με κεριά λιωμένα στα κολονάτα κηροπήγια, φυτά εσωτερικού χώρου, έντονο σκούρο μάρμαρο, γαλάζιο στα ταβάνια, πατιναρισμένους τοίχους στο χρώμα της σκουριάς και πολλούς μικρούς και μεγάλους πολυελαίους να φωτίζουν γλυκά τη σάλα. Ο πιο μεγάλος, βαρύς και εντυπωσιακός ενώνει τον κάτω με τον επάνω χώρο όπου θα κάτσετε αν έρθετε για το ποτό ή το κοκτέιλ σας.

«Belle Amie»: Πειραιάς αλά γκρεκ - εικόνα 1

Τα ηνία της κουζίνας έχει αναλάβει εδώ και λίγο καιρό ο Μάρκο Ρόσι στρίβοντας το τιμόνι στις comfort ελληνικές γεύσεις και αντλώντας έμπνευση από τον τόπο καταγωγής του που δεν είναι η Ιταλία, αλλά οι Κυκλάδες. Τα πιάτα είναι φτιαγμένα ώστε να μπαίνουν στη μέση για να τσιμπολογάει ελεύθερα η παρέα: ντολμαδάκια με ρύζι και τρυφερό ξινούτσικο φύλλο, αφράτη και όσο χρειάζεται λεμονάτη ταραμοσαλάτα με τραγανοτηγανισμένη αθερίνα, εξαιρετικά καπνιστά παντζάρια με καρυδάτη σκορδαλιά.

«Belle Amie»: Πειραιάς αλά γκρεκ - εικόνα 2

Το κυκλαδίτικο στοιχείο κάνει την εμφάνισή του στο γιουβετσάκι γαρίδας, που έρχεται μοσχοβολώντας ντομάτα και παλαιωμένο ξινοτύρι Νάξου, στη χειροποίητη πίτα με νόστιμες χοιρινές μπουκιές και Σαν Μιχάλη Σύρου και στο μεζέ-πύραυλος με κοπανιστή από την Τήνο, αποξηραμένα σύκα και πετιμέζι. Οι γεύσεις δεν φοβούνται τις εντάσεις και ζητάνε κάτι γλυκό στο τέλος, όπως το πολύ νόστιμο εκμέκ τσουρέκι με βύσσινο και τον καλοκαβουρδισμένο σιμιγδαλένιο χαλβά με παγωτό βανίλια και γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.

Περισσότερες πληροφορίες

Belle Amie

Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλ. Κανάρη, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
30/04/2024

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.