Ο Olivier Campanha εμπνέεται από τον ήλιο και τη θάλασσα και κλέβει τις εντυπώσεις στο «La Veranda»

Ένα τολμηρό γευστικό εγχείρημα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών στο εστιατόριο του ξενοδοχείου La Residence στον Καλαφάτη.

Ο Olivier Campanha εμπνέεται από τον ήλιο και τη θάλασσα και κλέβει τις εντυπώσεις στο «La Veranda»

Ένα τολμηρό γευστικό εγχείρημα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών στον Καλαφάτη

Ο Olivier Campanha εμπνέεται από τον ήλιο και τη θάλασσα και κλέβει τις εντυπώσεις στο «La Veranda» - εικόνα 1

Είναι αλήθεια ότι ο Olivier Campanha ο αγαπητός σε όλους τους Αθηναίους Γάλλος σεφ, βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο για το F+W restaurant του στο Κολωνάκι, μας είχε λείψει τα τελευταία χρόνια. Με μεγάλη χαρά λοιπόν τον ξανασυναντάμε φέτος στη Μύκονο ως executive resident chef στο All Suites Boutique Hotel “La Residence” στον Καλαφάτη.

Ο Olivier Campanha εμπνέεται από τον ήλιο και τη θάλασσα και κλέβει τις εντυπώσεις στο «La Veranda» - εικόνα 2

Φαίνεται ότι η συνάντηση του Olivier με τον επιχειρηματία Γιάννη Καζάκο έναν άνθρωπο με άποψη για την γαστρονομία ήταν μια ευτυχής συνάντηση. Είναι γεγονός ότι η υψηλή γαστρονομία της Μυκόνου, αυτή που πραγματικά αξίζει τον τίτλο αλλά και αυτή που το «παίζει» είναι συγκεντρωμένη στη χώρα, σε απόσταση βολής από αυτή και σε κάποιες κοσμικές παραλίες της. Κατ’ αυτή την έννοια η απόφαση ενός επιχειρηματία και ενός καταξιωμένου Γάλλου σεφ να επιχειρήσουν με όχημα το εστιατόριο La Veranda μια εξαιρετικά ποιοτική γευστική πρόταση off Broadway στον Καλαφάτη αποδεικνύει τουλάχιστον μια μεγάλη εμπιστοσύνη τόσο στις ικανότητες τους όσο και στο περιεχόμενο της πρότασης που κάνουνε. Για να πω την αλήθεια και το προηγούμενο καλοκαίρι που δεν υπήρχε ο Olivier, η κουζίνα στο La Veranda που αναζητούσε το δρόμο της ήταν ήδη καλή. Με τον Olivier Campanha φέτος, φυσικά η εικόνα της αλλάζει τελείως επίπεδο.

Ο Olivier Campanha εμπνέεται από τον ήλιο και τη θάλασσα και κλέβει τις εντυπώσεις στο «La Veranda» - εικόνα 3

Ο Olivier πριν δημιουργήσει το καλοκαιρινό μενού του έκανε πολλά γευσιγνωστικά ταξίδια στην κοντινή Τήνο, δοκίμασε παραγωγούς και προϊόντα, ενθουσιάστηκε με τις πρώτες ύλες που ανακάλυψε και δημιούργησε ένα σερί πιάτων σύγχρονης κουζίνας εμπνευσμένης από τον ήλιο και τη θάλασσα με γαλλικές τεχνικές. Ο Ελληνοποιημένος πλέον Γάλλος σεφ από τη Roanne αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ότι διαθέτει άφθονο ταλέντο και ικανότητες. Πιάτα όπως το καρπάτσιο λαυράκι με ξεραμένα rasberry, η σύνθεση με βάση το foie gras και η μπαλοτίν καραβίδας, αξίζουν τη μετακίνηση όχι μόνο μέχρι τον Καλαφάτη αλλά και μέχρι την άλλη άκρη του νησιού. Είμαι βέβαιος ότι οι εραστές του ποιοτικού φαγητού που παρεπιδημούν κάθε καλοκαίρι στη Μύκονο θα το ανακαλύψουν και θα το απολαύσουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.