«La Pasteria» | Η δική μας Ιταλία

Φιλική, μοντέρνα, χαλαρή, προσιτή και αυθεντικά ιταλική, δεν χρειάζεται συστάσεις.

«La Pasteria» | Η δική μας Ιταλία

Φιλική, μοντέρνα, χαλαρή, προσιτή και αυθεντικά ιταλική, η «La Pasteria» δεν χρειάζεται συστάσεις. Για μεσημεριανό shopping break, μετά το γραφείο, για παρεΐστικο ή οικογενειακό δείπνο, η «La Pasteria», που μας έμαθε την καθημερινή ποιοτική πλευρά της ιταλικής κουζίνας, μας περιμένει ανανεωμένη και φέτος το καλοκαίρι. Ένα από τα πλέον αγαπημένα καταστήματά της, ιδανικό για καλοκαιρινές εξόδους, είναι αυτό της Αγίας Παρασκευής. Στον εξωτερικό χώρο δεσπόζουν η πέτρα, τα ψηλά τραπέζια και οι αναπαυτικοί καναπέδες, δίνοντας έναν αέρα διακοπών.

«La Pasteria» | Η δική μας Ιταλία - εικόνα 1

Aπολαμβάνουμε μοναδικά antipasti, όπως οι τραγανές μπρουσκέτες σε ευφάνταστους συνδυασμούς (π.χ. με καπνιστή μελιτζάνα και κατσικίσιο τυρί) ή τα αχνιστά μύδια σε ελαφριά σάλτσα κρασιού και μυρωδικών, που μας καλωσορίζουν στον γεμάτο χρώματα και αρώματα γευστικό πλανήτη της Ιταλίας. Για τη συνέχεια κάνουμε focus στις δροσερές σαλάτες, όπως η παραδοσιακή φλωρεντινή Panzanella με φρέσκια ντομάτα, σπιτικά κρουτόν, κάππαρη, ελιές, κρεμμύδι και αντζούγια, και βέβαια στις κλασικές πίτσες με αυθεντική, λεπτή ιταλική ζύμη, που έγιναν ακόμη μεγαλύτερες για να τις απολαύσουμε με την παρέα μας. Να δοκιμάσουμε μια με τυρί μασκαρπόνε, φρέσκια ντομάτα και καπνιστό ζαμπόν ή τη νέα Strapazzata με μοτσαρέλα, ψητό μπέικον, αβγά χτυπημένα με ντομάτα και πράσινη πιπεριά; Οι αυθεντικές συνταγές της «La Pasteria» με τα ζυμαρικά της επιλογής σας, από λινγκουίνι και φαρφάλε μέχρι σπαγκέτι ολικής άλεσης αλλά και χωρίς γλουτένη, έχουν επιλογές για όλους: αρωματική Pollo con Gremolata με φιλετάκια κοτόπουλου σε διάφανη σάλτσα λεμονιού, σκόρδο­ και πέστο μαϊντανού, σοφιστικέ Linguini con Bottagra, με τρίμμα αβγοτάραχου, ψίχα λεμονιού, ελαιόλαδο και σκόρδο, που σε στέλνει κατευθείαν στη Σαρδηνία, αλλά­ και μια ελαφριά Salmone με φρέσκο αλλά­ και καπνιστό σολομό, κολοκυθάκι, ελαφριά­ κρέμα, φρέσκια ντομάτα και άνηθο.

«La Pasteria» | Η δική μας Ιταλία - εικόνα 2

Δεν λείπουν οι επιλογές σε κρέας ή ψάρι, όπως ένα ζουμερό ιταλικό μπέργκερ με καπνιστή μοτσαρέλα και καραμελωμένα κρεμμύδια σε αφράτο ψωμί τσιαμπάτα, που συνοδεύεται από τραγανά νιόκι πατάτας, ή ένα άκρως καλοκαιρινό φιλέτο από φρέσκο λαβράκι με σέσκουλα και σος από ελαιόλαδο, φρέσκο λεμόνι και ψητό σκόρδο. Για το τέλος, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα διάσημα γλυκά της «La Pasteria» (το tiramisu είναι από τα καλύτερα της πόλης!).

Αγίου Ιωάννου 19, Αγία Παρασκευή, 2106085536, www.lapasteria.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Pasteria (la)

Αγ. Ιωάννου 19, Αγ. Παρασκευή
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.