Ένα βράδυ στο «Balcony»

Χαρήκαμε καθαρόαιμη ελληνική κουζίνα με εκσυγχρονιστικές νότες σε ένα εστιατόριο σε απόσταση αναπνοής από το Μουσείο Ακρόπολης.

Ένα βράδυ στο «Balcony»

Στρατηγικά τοποθετημένο σε απόσταση αναπνοής από το Μουσείο Ακρόπολης, σε μια περιοχή η οποία, ακριβώς λόγω αυτού, είναι αρκετά κοσμική και πολύβουη, το «Balcony» είναι ένας χώρος που έχει όλα τα ατού για να πετύχει. Εκτός από τα όσα προανέφερα, στεγάζεται σε ένα κτίριο με προσωπικότητα κι εμφανή θέση στο χώρο κι επιπλέον προτείνει ένα μενού ελκυστικό για την ελληνική πελατεία του και διδακτικό για τους τουρίστες που αφθονούν στα πέριξ. Εσωτερικά είναι ένα παλιό σπίτι των αρχών του προηγούμενου αιώνα, διαμορφωμένο με τρόπο που του επιτρέπει να ανταποκριθεί στον νέο του ρόλο. Είναι απλώς ενδιαφέρον. Σε ό,τι αφορά το φαγητό, το λόγο έχει ο έμπειρος και καλός σεφ Νίκος Φωτιάδης, ο οποίος έχει επιμεληθεί το μενού και το έχει εμπιστευτεί στα χέρια του Σίμου Τριανταφύλλου, ο οποίος ομολογουμένως τα καταφέρνει καλά.

Ένα βράδυ στο «Balcony» - εικόνα 1

Η κουζίνα, καθαρόαιμη ελληνική με εκσυγχρονιστικές νότες, έχει το προσόν αφενός να είναι απόλυτα «φιλική» και αφετέρου να λειτουργεί εκπαιδευτικά και για τον ξένο επισκέπτη, ο οποίος αντιλαμβάνεται την ταυτότητα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της εθνικής μας κουζίνας, που του προτείνεται χωρίς περιττές μοντερνιές. Αν και θα επανέλθουμε για μια πιο αναλυτική γευστική παρουσίαση, δεν μπορώ να μην αναφέρω, έστω στον επίλογο, τα μαντί γεμιστά με αρνί και κολοκύθα αλλά και μια εξαιρετική σούπα από νεροβούβαλο με κομμάτια γλώσσας.

Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι, 2114118437. Τιμή: € 20-30.

Περισσότερες πληροφορίες

Balcony

Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.