Ποιος είναι ο Noel Roche και τι κάνει στο «Zampanó»;

Η απάντηση στο οινογαστρονομικό ραντεβού της Πέμπτης 21/12, εκεί, στη Σαρρή.

Ποιος είναι ο Noel Roche και τι κάνει στο «Zampanó»;

Η απάντηση στο οινογαστρονομικό ραντεβού της Πέμπτης 21/12, εκεί, στη Σαρρή.

Ποιος είναι ο Noel Roche και τι κάνει στο «Zampanó»; - εικόνα 1

Δεν έχει πολύ καιρό που μετακόμισε στην Ελλάδα ο Noel Roche, οπότε δεν είχαμε πολλές δυνατότητες να γνωρίσουμε την κουζίνα του, αν εξαιρέσεις κάποια consulting και ιδιωτικά events. Η Πέμπτη 21/12 είναι μια καλή ευκαιρία, αφού ο Βρετανός σεφ, ο οποίος έχει περάσει από αρκετές διακεκριμένες/ενδιαφέρουσες κουζίνες της Γηραιάς Αλβιόνας, μας δίνει ραντεβού σε μια οινο-γαστρονομική βραδιά που διοργανώνει το «Zampanó», δημιουργώντας τα τέσσερα πιάτα που θα ζευγαρώσουν με τέσσερα κρασιά του Κτήματος Βασίλη Χατζηγεωργίου (Κάρυανη Καβάλας). Τα κρασιά που θα δοκιμαστούν είναι τα Sauvignon blanc 2016, Merlot 2015, Merlot 2007 και Cabernet 2015. Ο Noel βάζει δίπλα τους σολομό μαριναρισμένο σε πορτοκάλι και παντζάρι με αγγουράκι τουρσί, κουρκουμά, ψημένο σουσάμι και μάραθο, σαλάτα λάχανο με μαύρα μούρα, μήλα και αμύγδαλα σε dressing μηλόξιδου, χοιρινό κονφί με πουρέ και σος από Merlot και πιπεράτο μοσχαρίσιο short rib με κολοκύθα, γλυκάνισο και καρότο. Το κόστος συμμετοχής είναι € 32 το άτομο.

Περισσότερες πληροφορίες

Zampano

Σαρρή 18, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
30/04/2024

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.