7 αφορμές για σούσι!

Το σούσι έχει γίνει... καθεστώς. Ιδού επτά ιδέες για να χαρείτε σε διάφορα σημεία της πόλης ένα από τα πιο δημοφιλή εδέσματα στον κόσμο.

7 αφορμές για σούσι!

Το σούσι έχει γίνει... καθεστώς. Ιδού επτά ιδέες για να χαρείτε σε διάφορα σημεία της πόλης ένα από τα πιο δημοφιλή εδέσματα στον κόσμο.

«Gaku»

7 αφορμές για σούσι! - εικόνα 1

Ανοιχτόκαρδη σάλα, δροσερός μινιμαλισμός και από τις σπεσιαλιτέ που ξεχωρίζουν inside out πασπαλισμένο με πράσινο κρεμμυδάκι, μια μαγιονέζα με τσάι macha, tobiko με ουασάμπι, ψημένα αμύγδαλα και στο κέντρο λαβράκι μαριναρισμένο σε σάλτσα πράσινης πιπεριάς. Διαβάστε εδώ την κριτική του εστιατορίου.

«Izakaya»

7 αφορμές για σούσι! - εικόνα 2

Πολύχρωμο και ποπ, καθιερώνει καινοφανή χαρούμενο ιαπωνισμό, με τον Χρόνη Δαμαλά επικεφαλής. Εξαιρετικό το salmon tartar roll με μια φανταστική από το τηγάνισμά της κρούστα panko μαζί με πίκλα καρότου, shiso και μυρωδάτο λάδι μαύρης τρούφας. Διαβάστε εδώ την κριτική του εστιατορίου.

«Matsuhisa Athens»

7 αφορμές για σούσι! - εικόνα 3

Εδώ τρως το καλύτερο σούσι της Αθήνας. Από τα τελευταία αστέρια που δοκιμάσαμε, μεταξύ άλλων, αλαβάστρινο καλαμάρι με αλάτι άνθους κερασιάς, τόνος με wasabi salsa και ωραιότατο φρέσκο χέλι ψημένο και μαγειρεμένο στη σάλτσα του. Διαβάστε εδώ την κριτική του εστιατορίου.

«Sushimou»

7 αφορμές για σούσι! - εικόνα 4

Εξαιρετικό sushi bar μόνο για 12 άτομα, που ειδικεύεται στα nigiri. One-man-show από τον Αντώνη Δρακουλαράκο, κορυφαίο καλαμάρι και φινετσάτη σουπιά, φανταστική κόκκινη γαρίδα Κοιλάδας, μπαρμπούνι που έρχεται με το κεφάλι και το κόκαλο τραγανοτηγανισμένα. Διαβάστε εδώ την κριτική του εστιατορίου.

«Sushi Bar»

7 αφορμές για σούσι! - εικόνα 5

Ξεπέρασαν την 20ετία και τελευταία σπεσιαλιτέ τους είναι τα sushi burgers από δύο δισκάκια ρυζιού και ανάμεσά τους τόνος ή σολομός σε sashimi, teriyaki, tartar ή περασμένος από τη φωτιά, με φύκια nori και wakame, τζίντζερ, tobiko, ανανά, αβοκάντο και σάλτσες.

«Ιki Sushi Lounge»

7 αφορμές για σούσι! - εικόνα 6

Χαλαρό και ποιοτικό, με σπεσιαλιτέ που ξεχωρίζουν: Emperor (γαρίδα τεμπούρα, cream cheese και φιλέτο σολομού), Rainbow (καβούρι, σολομός και αβοκάντο), Guacamole rolls με καβούρι και Crunchy maki (deep fried rolls με γαρίδα τεμπούρα, σολομό ή τόνο).

Square Sushi

7 αφορμές για σούσι! - εικόνα 7

Ένα από τα δημοφιλή sushi-κά στέκια των βορείων προαστείων με μοντέρνο στυλ που προτείνει μια τεράστια ποικιλλία από 120 περίπου διαφορετικά εδέσματα. New style και casual maki, vegetarian και tempura rolls,ρολλά fusion, nigiri και sashimi, σούσι σαλάτες και τεμπούρες σε γλυκές τιμές.

Περισσότερες πληροφορίες

Matsuhisa Athens

Astir Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Square Sushi

Δηλιγιάννη 56, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Sushi Bar (the)

Γεωργίου Βλάχου 38, Ν. Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Sushi Bar (the)

Άτλαντος 1, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Sushimou

Σκούφου 6, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Gaku

Λεωφ. Κηφισίας & Λυκούργου 4, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
30/04/2024

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.