Το «Μαύρο Πρόβατο του Press Café» συνεχίζει δυνατά

Ζωντανό και νόστιμο, εκπέμπει vibes μοντέρνας ελληνικής κουζίνας στην Πλατεία Προσκόπων. Και μια ωραία αλεγρία…

Το «Μαύρο Πρόβατο του Press Café» συνεχίζει δυνατά

Ζωντανό και νόστιμο, εκπέμπει vibes μοντέρνας ελληνικής κουζίνας στην Πλατεία Προσκόπων. Και μια ωραία αλεγρία…

Το «Μαύρο Πρόβατο του Press Café» συνεχίζει δυνατά - εικόνα 1

Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε το μικρούτσικο μαγαζάκι επάνω στην πλατεία Προσκόπων, μέχρι σήμερα, 5 χρόνια μετά, δεν μένει στιγμή χωρίς να το βλέπεις γεμάτo. Το περιβάλλον συνδυάζει την αφαιρετική απλότητα και την άνεση, έργο της Ολλανδής interior designer Λιάν Βερμέερ. Μαύρο φόντο με τα γνωστά προβατάκια και τα μότο των πελατών γραμμένα με στους τοίχους, μεγάλα μαρμάρινα τραπέζια με αναπαυτικές καρέκλες από ακατέργαστο ξύλο στη σάλα που ενώνονται σε ένα συνεχές με αυτά του πεζοδρομίου, ανοιχτή κουζίνα. Η φιλική διάθεση φέρνει εδώ κάθε λογής κόσμο με δυνατή την παρουσία των πολιτικών, των καλλιτεχνών και των δημοσιογράφων. Η ζωντανή γειτονιά, το χαλαρό ύφος bistrot, η «αλεγρία» που εκπέμπει ο χώρος έχουν κάνει τούτο δω το down town σημείο ιδιαίτερα γνωστό και στους ξένους επισκέπτες της Αθήνας, απλούς τουρίστες και celebrities, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι. Άλλωστε όπως μας είπαν οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού Ευδοξία Πάντου και Νίκος Κρασσάς, πριν δύο μήνες έγραψαν σχετικά οι Times του Λονδίνου όπως είχαν γράψει και πριν 2 χρόνια οι New York Times. Σαφώς ελληνική η γραμμή της κουζίνας από τους σεφ Νίκο Μεντή, Σωκράτη Σιταρίδη και Στέλιο Σιδεράκη που δημιουργούν τα πιάτα τους σχεδόν αποκλειστικά με ελληνικά προϊόντα, επιχειρεί μια σύγχρονη προσέγγιση μένοντας όμως σταθερά πιο κοντά στα κλασσικά παρά στην ανατροπή περιλαμβάνοντας και αρκετά μαγειρευτά.

Το «Μαύρο Πρόβατο του Press Café» συνεχίζει δυνατά - εικόνα 2

Δοκιμάσαμε το πολύ μαλακό μοσχαρίσιο συκώτι με μπαχαρικά και ωμό κρεμμύδι, το βελούδινο χουνκιάρ μπεγιεντί με πουρέ μελιτζάνας και τα καλοτηγανισμένα κεφτεδάκια με κυμινάτη σάλτσα ντομάτας που το μενού τα εντάσσει στους μεζέδες, αν και θα μπορούσαν να θεωρηθούν και κυρίως πιάτα έτσι που έρχονται σε μεγάλες μερίδες. Από τα κυρίως, που περιλαμβάνουν τα ψητά κρεατικά της ώρας συν δύο τυλιχτά στη λαδόκολλα (το «κλέφτικο» με χοιρινό και τυρί και το το αρνάκι με μυρωδικά) και ή Τσουχτή», δηλαδή μια ελληνότροπη καρμπονάρα με λιγκουίνι, καβουρδισμένη μυζήθρα και αβγό, δοκιμάσαμε την τελευταία και αν η σάλτσα έντυνε λίγο πιο γενναιόδωρα τα ζυμαρικά το πιάτο θα μπορούσε να είναι μεγάλο hit. Άλλο κεφάλαιο είναι τα πιάτα ημέρας.

Ο φευγάτος μουσακάς με κοτοκιμά και μπεσαμέλ από σπανάκι που παραγγείλαμε ήταν ένα ελαφρύ και γευστικό πιάτο, αλλά το αρνί confit, πραγματικό λουκούμι, ήταν υπερπαραγωγή: ψημένο σε λάδι όλη τη νύχτα μέσα σε γάστρα και μετά περασμένο από το φούρνο για να κάνει κρούστα, συνοδεύεται από πατάτες φούρνου με τη φλούδα κομμένες λεπτές –όπως γίνονται οι πατάτες Ντοφινουάζ και από μουστάρδα. Τα επιδόρπια, όλα φτιαγμένα στην κουζίνα τους, περιλαμβάνουν μια γερή γκάμα επιλογών. Η μους λεμόνι με καραμελωμένα αμύγδαλα ήταν αιθέρια, η τάρτα με bitter σοκολάτα, αλμυρή καραμέλα και παγωτό φιστικοβούτυρο κατόρθωνε παρά την πληθωρικότητά του γευστικές ισορροπίες, αλλά είναι το σούπερ αρωματικό «μιλφέιγ» με βάση από ψημένο μήλο, καρύδι και σταφίδες κάνει τη διαφορά. Για την ιστορία, το μενού είναι ίδιο και στο αδελφό Μαύρο Πρόβατο στα Μελίσσια που κινείται στους ίδιους επιτυχημένους ρυθμούς.

Αρριανού 33, Παγκράτι, 2107223466

Περισσότερες πληροφορίες

Το Μαύρο Πρόβατο του Press Cafe

Αρριανού 31-33, Παγκράτι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
30/04/2024

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.