5 αφορμές για οινική βόλτα

Ο Δεκέμβριος μπαίνει με κρασί! Μπορεί να είναι αφιέρωμα σε κάποια συγκεκριμένη ποικιλία, ένας ενορχηστρωμένος συνδυασμός φαγητού και κρασιού ή ένα ποτήρι –σε σόλο περφόρμανς– μετά το γραφείο: ιδού πέντε ιδέες για τετ α τετ, αυτές τις μέρες, με τους αμπελώνες της Ελλάδας και του κόσμου.

5 αφορμές για οινική βόλτα

Ο Δεκέμβριος μπαίνει με κρασί! Μπορεί να είναι αφιέρωμα σε κάποια συγκεκριμένη ποικιλία, ένας ενορχηστρωμένος συνδυασμός φαγητού και κρασιού ή ένα ποτήρι –σε σόλο περφόρμανς– μετά το γραφείο: ιδού πέντε ιδέες για τετ α τετ, αυτές τις μέρες, με τους αμπελώνες της Ελλάδας και του κόσμου.

Νέα wine list στο «Monk»

5 αφορμές για οινική βόλτα - εικόνα 1

Την Πέμπτη 1/12 κάνει πρεμιέρα η νέα λίστα του «Μοναχού» της οδού Καρόρη, πάντα με την υπογραφή του σομελιέ Βασίλη Παπαδόπουλου. Για να βάλουμε τα πράγματα σε αριθμητική βάση, μιλάμε για 16 διαφορετικές χώρες, 136 διαφορετικά οινοποιεία και 109 διαφορετικές ποικιλίες κρασιού. Οποιαδήποτε από τις 180 ετικέτες μπορείτε να τη δοκιμάσετε στα 75 ή στα 150 ml, με τις τιμές να κυμαίνονται από € 2,50 έως € 90 το ποτήρι.

Κτήμα Λυραράκη στο «Simul

5 αφορμές για οινική βόλτα - εικόνα 2

Την Πέμπτη 1/12 (9 μ.μ.) το εστιατόριο του Κολωνακίου εστιάζει στα κρασιά του Κτήματος­ Λυραράκη. Πέντε ετικέτες του κρητικού οινοποιείου (Zazazu, Legacy λευκό και ροζέ, Μανδηλάρι Αμπελώνας Πλακούρα και Μαλβαζία) θα ζευγαρώσουν στο ειδικό για τη βραδιά μενού (€ 40 το άτομο) με ισάριθμα πιάτα με δημιουργικό χαρακτήρα του σεφ Νίκου Θωμά.

Wine Project στο «Collage»

5 αφορμές για οινική βόλτα - εικόνα 3

Τα βράδια της Παρασκευής στο καλόγουστο all day «Collage» της οδού Καπνικαρέας αφιερώνονται στο κρασί. Το «Wine Project» του, που μας δίνει τακτικό ραντεβού από τις 8.30 μ.μ., συνδυάζει τρεις ετικέτες και τρία πιάτα (ορεκτικό, κυρίως πιάτο και γλυκό στην πολύ καλή τιμή των € 23 το άτομο). Το επόμενο ραντεβού είναι την Παρασκευή 2/12 με το Κτήμα κυρ-Γιάννη.

Chardonnay στο «Κοοl Life»

5 αφορμές για οινική βόλτα - εικόνα 4

To Σάββατο 3/12, στο bar-restaurant του «Life Gallery» στην Εκάλη μπαίνει σε εορταστικό mood με ένα ενδιαφέρον pairing: στο μενού (€ 30 ανά άτομο) της βραδιάς, που ξεκινά στις 7.30 μ.μ., τρία Chardonnay με διαφορετικά προφίλ, από τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Ελλάδα, τα οποία έχει επιλέξει ο βραβευμένος σομελιέ Νικόλας Γιαννόπουλος, συνδυάζονται με fingerfood με την υπογραφή του Αλέξανδρου Τσοτίνη.

Ήπειρος και Θεσσαλία στο «Zampano»

5 αφορμές για οινική βόλτα - εικόνα 5

Ο κύκλος οινογνωσιών αφιερωμένων στις αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας, ή αλλιώς ΠΟΠ Up Nights, του cosy χώρου στου Ψυρρή επιστρέφει στις 7/12 (8.30 μ.μ.). Τέσσερα πιάτα της Χρύσας Κατάκη φλερτάρουν με κρασιά από την Ήπειρο και τη Θεσσαλία (ΠΟΠ Ζίτσα του οινοποιείου Ζοίνος, ΠΟΠ Αγχίαλος της Κτήματος Τιμπαλέξη, ΠΟΠ Ραψάνη του Κτήματος Ντούγκος και ΠΟΠ Μεσενικόλα του Κτήματος Καραμήτρος). Μενου στα € 25 το άτομο.

Περισσότερες πληροφορίες

Monk

Καρόρη 4, Πλ. Αγίας Ειρήνης, κέντρο
  • Εστιατόρια

Zampano

Σαρρή 18, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Simul

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.