«The Sushi Bar»: Οι πρωτοπόροι του σούσι

Είκοσι χρόνια ηχηρής παρουσίας μετράει το «The Sushi Bar» στη γαστρονομική αθηναϊκή σκηνή και το γιορτάζει.

«The Sushi Bar»: Οι πρωτοπόροι του σούσι

Είκοσι χρόνια ηχηρής παρουσίας μετράει το «The Sushi Bar» στη γαστρονομική αθηναϊκή σκηνή και όπως το 1996 βρέθηκε στην πρωτοπορία και μύησε τους Αθηναίους στον κόσμο του σούσι, έτσι και τώρα γιορτάζει τις δύο jap δεκαετίες του συστήνοντας πρώτο στο ελληνικό κοινό το sushi burger. Το νέο trend, που έχει γίνει… viral παγκοσμίως, ξεκίνησε από το Τόκιο, μεταφέρθηκε στο Σίδνεϊ και στο Λονδίνο και τώρα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα (όπως είναι φυσικό), από την πρώτη ελληνική αλυσίδα που ειδικεύτηκε αποκλειστικά στο sushi.

«The Sushi Bar»: Οι πρωτοπόροι του σούσι - εικόνα 1

Tα sushi burgers, λοιπόν, φτιάχνουν δύο παχουλά δισκάκια από ρύζι αντί για ψωμάκι και ανάμεσά τους βάζουν τόνο και σολομό σε παραλλαγές, sashimi, teriyaki, tartar ή sheared, μαζί με στρώσεις από φύκια nori και wakame, τζίντζερ, αβγά χελιδονόψαρου, ανανά, αβοκάντο και άλλα φρέσκα λαχανικά συν απαλές και πικάντικες σος, ενώ υπάρχει ακόμα και veggie εκδοχή με γλυκιά ομελέτα! Έξι δια­φορετικά sushi burgers κυκλοφορούν στα τρία «Sushi Bar» σε μίνι ή σε κανονικό μέγεθος, δίπλα στα εξαιρετικά nigiri και sashimi αλλά και στα tartar και στα ceviche –τέλειο το Yioki Shiro, φιλέτο τσιπούρας με τσίλι και μαϊντανό. Οι σκληροπυρηνικοί του σούσι ξεκινούν δυναμικά την τρίτη δεκαετία τους στην εμπροσθοφυλακή της Jap fusion τάσης και πετυχαίνουν κέντρο.

Πλ. Βαρνάβα, Παγκράτι, 2107524354 / Γ. Βλάχου 38, Νέο Ψυχικό, 2106729333 / Άτλαντος 1, Π. Φάληρο, 2109802111 / www.thesushibar.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Sushi Bar (the)

Γεωργίου Βλάχου 38, Ν. Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Sushi Bar (the)

Άτλαντος 1, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
30/04/2024

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.