6 στέκια για σαρακοστιανά τσιμπολογήματα

Κλασικά σαρακοστιανά εδέσματα αλλά και πιάτα με παραδοσιακή βάση και μικρά μοντέρνα twists βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο προσκήνιο.

6 στέκια για σαρακοστιανά τσιμπολογήματα

Κλασικά σαρακοστιανά εδέσματα αλλά και πιάτα με παραδοσιακή βάση και μικρά μοντέρνα twists βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο προσκήνιο, στήνοντας μια ποικιλόμορφη, πολύ ζωντανή, νηστίσιμη γευστική σκηνή, που μόνο μονότονη δεν μπορείς να την πεις. Λάβετε φάγετε...

Σμυρναίικη αύρα στο «1903 Α Τaste of Smyrna»

6 στέκια για σαρακοστιανά τσιμπολογήματα - εικόνα 1

Στο μικρό και πολυμήχανο αποσταγματοποτείον της Γλυφάδας ονόματι «1903 Α Τaste of Smyrna» ξεκινήστε οπωσδήποτε με την «μπαρουτοκαπνισμένη χαβιαροσαλάτα» του Ηλία Σκουλά^ αυτή η γενναιόδωρη σε εντάσεις κρεμώδης ταραμοσαλάτα με τα καπνιστά μύδια είναι απίθανη, ιδίως άμα βάλεις δίπλα της ένα τσίπουρο ή μια yeni raki.

Πίτα πολυφωνική στο «Αγάνι»

6 στέκια για σαρακοστιανά τσιμπολογήματα - εικόνα 2

Την ιδιαίτερη, μυρωδάτη χορτόπιτά του με θαλασσινά ο Στάθης Κουτέρης τη φτιάχνει από τότε που το εστιατόριό του ήταν στην Αλσούπολη. Και τώρα, που το «Αγάνι» βρίσκεται στο Μαρούσι, δηλώνει νόστιμο «παρών» με τραγανό φύλλο σε ρόδινο χρώμα κι ενδιαφέρουσα γέμιση-μιξάζ στεριάς και θάλασσας.

Σύγχρονη παράδοση στον «Βλάσση»

6 στέκια για σαρακοστιανά τσιμπολογήματα - εικόνα 3

Στον «Βλάσση», σε έναν παράδρομο της Μιχαλακοπούλου, θα βρείτε ένα κριθαρότο με γαρίδες και λεπτοκομμένα λαχανικά (καροτάκια, κολοκυθάκια, μαραθόριζα κ.ά.), ανάλαφρο, με ελαφρώς υδαρή και νόστιμη σάλτσα. Δοκιμάστε όμως και το λαχανόρυζο με την ντομάτα και την καυτερή πιπεριά και τον ανηθάτο αρακά στην κατσαρόλα.

Νησιώτικα και στεριανά στην «Αλεξάνδρα»

6 στέκια για σαρακοστιανά τσιμπολογήματα - εικόνα 4

Σταθερά καλό ελληνικό εστιατόριο, η «Αλεξάνδρα» στο Πάρκο Παναθηναίων έχει κάποιες συνταγές νηστίσιμες μεν, που κάνουν καριέρα όλο το χρόνο δε, και αξίζει να τις δοκιμάσεις, όπως τα εύγευστα κυκλαδίτικα ρεβίθια και η μακαρονάδα με τα θαλασσινά στη λαδόκολλα, ένα πιάτο που δεν λείπει ποτέ από το μενού εδώ και χρόνια.

Νηστίσιμα με θέα στο «La Suite Lounge»

6 στέκια για σαρακοστιανά τσιμπολογήματα - εικόνα 5

Χταποδάκι γιαχνί με κοφτό μακαρονάκι, αγκινάρες με χλωροκούκια και μάραθο, γίγαντες με φρέσκια ντομάτα και καρότο, σουπιές με Αγιωργίτικο και χόρτα, ρεβιθοσαλάτα με ταχίνι, με λεμόνι κι ελαιόλαδο Χαλκιδικής και άλλες πολλές προτάσεις εναλλάσσονται σε καθημερινή βάση στο «La Suite Lounge», στα ψηλά πατώματα του «St George Lycabettus».

Σαρακοστιανό μενού στο «La Brasserie»

6 στέκια για σαρακοστιανά τσιμπολογήματα - εικόνα 6

Στο «La Brasserie», στο ισόγειο του ξενοδοχείου «Titania», μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή προτείνουν ένα ειδικό μενού με παραδοσιακές συνταγές της Σαρακοστής: αγκινάρες αλά πολίτα, καλαμάρια γεμιστά με σπανάκι, ρύζι και λαχανικά, γίγαντες στο φούρνο με χειμωνιά­τικα λαχανικά, ρεβιθάδα, ταραμοκεφτέδες με φρέσκο κρεμμυδάκι και δυόσμο...

Περισσότερες πληροφορίες

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Αλεξάνδρα

Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α, Λεωφ. Αλεξάνδρας, Πάρκο Παναθήναια, Νεάπολη
  • Εστιατόρια

Αγάνι

Λεωφ. Κηφισίας 22, Μαρούσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.