Ο σεφ κι οι μουσικοί

Μουσική σαν συνταγή: Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγείρεψε στην παρουσίαση του πρόγραμματος του Συνόλου Μουσικής Δωματίου KYKLOS.

Ο σεφ κι οι μουσικοί

Μουσική σαν συνταγή: Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγείρεψε στην παρουσίαση του πρόγραμματος του Συνόλου Μουσικής Δωματίου KYKLOS.

Ο σεφ κι οι μουσικοί - εικόνα 1

Έναν εντελώς πρωτότυπο τρόπο διάλεξε για να παρουσιάσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του για το καλλιτεχνικό έτος 2014-2015 το Σύνολο Μουσικής Δωματίου KYKLOS. Ζήτησε από τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου να παρουσιάσει ένα μενού, εμπνευσμένο από τους ήχους της μουσικής του Συνόλου. Μετά το παράγγελμα «ακούστε τις γεύσεις μας» κι ενώ δύο τρομπέτες έπαζαν fanfare του Ιγκόρ Στραβίνσκι ο σεφ παρουσίαζε έναν-έναν τους μουσικούς, όπως θα παρουσίαζε όλα τα στάδια μιας συνταγής του εξηγώντας τις διαβαθμίσεις των γεύσεων και τις αποχρώσεις της, επιχειρώντας να την συνδέσει με την οργάνωση της μουσικής τέχνης. Με λίγα λόγια επιχειρώντας να συνδέσει το φαγητό με τη μουσική που παρουσίασαν αργότερα με όργανα και τα ηχοχρώματά τους οι μουσικοί. Στο τέλος της συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο προαύλιο του Ωδείου Αθηνών, οι προσκεκλημένοι και τα μέλη του Συνόλου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τους «ήχους» που μετουσίωσε σε γεύσεις ο Λευτέρης Λαζάρου, συνδέοντας έτσι και την αίσθηση γεύσης με την αίσθηση της ακοής.

photo credit: timefuse photography

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.