Αλλαγή φρουράς στο «Danai Beach Resort»

Μια έκπληξη μας περίμενε κατά την τελευταία μας επίσκεψη στο «Squirrel» στη Χαλκιδική: ένας νέος σεφ υπέγραφε το μενού που δοκιμάσαμε.

Αλλαγή φρουράς στο «Danai Beach Resort»

Μια έκπληξη μας περίμενε κατά την τελευταία μας επίσκεψη στο «Squirrel» του «Danai Beach Resort» στη Χαλκιδική. Ένας νέος σεφ υπέγραφε το μενού που δοκιμάσαμε. Λέγεται Βασίλης Μουρατίδης και αντικαθιστά τον Ερβέ Προνζάτο, ο οποίος θα βρίσκεται για φέτος στην Αυστρία. Ο Μουρατίδης βέβαια ήταν sous chef του «Squirrel» από το 2009, γι’ αυτό και διαδέχτηκε με τόση ευκολία και δυναμισμό τον βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο επί σειρά ετών σεφ του. Βέβαια, όσοι γνωρίζουν το στιλ του Προνζάτο μπορεί να εντοπίσουν στο νέο μενού πιάτα που φέρουν το στίγμα του, όπως εκείνο το τοπιναμπούρ (αγκινάρα Ιερουσαλήμ), που συνδυάζεται με ευρηματικό τρόπο με καλοκαιρινή τρούφα και μανιτάρια ενόκι και πορτσίνι του Χολομώντα, τα οποία έρχονται πάνω σε sauce albufera (μια παραλλαγή στη βάση της βελουτέ). Ο τρόπος όμως με τον οποίο ήταν δουλεμένο το πιάτο δεν άφηνε αμφιβολίες για τη βιρτουοζιτέ του νέου σεφ. Η «αναβάθμιση» του Βασίλη Μουρατίδη δεν αφορά μόνο το «Squirrel». Η επιρροή του είναι αισθητή και στο πιο καθημερινό εστιατόριο «Andromeda», στο «Sea Horse Grill», όπου λαμβάνουν χώρα πολλά γαστρονομικά δρώμενα και θεματικές βραδιές για την τοπική γαστρονομία, και στο finger food του «Sea Side Bar». Δίπλα στον νέο σεφ οι σομελιέ Αποστόλης Πλαχούρας και Αλέξανδρος Τριανταφύλλου υπόσχονται να διατηρήσουν αμείωτη τη λάμψη του μικρού αυτού παράδεισου της Νικήτης.
«Danai Beach Resort», Σιθωνία, Χαλκιδική, 2375020400-2.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.