Coupepe: Πίτσες με summer twist  

Είναι χαριτωμένο και παιχνδιάρικο –το όνομά του φιγουράρει στον πάγκο φτιαγμένο με «παιδικά» ξύλινα γράμματα επάνω σε ένα ρετρό τρενάκι– και είναι διάσημο στα βόρεια προάστια –και όχι μόνο– για τη νόστιμη πίτσα του

Coupepe: Πίτσες με summer twist  

Είναι χαριτωμένο και παιχνδιάρικο –το όνομά του φιγουράρει στον πάγκο φτιαγμένο με «παιδικά» ξύλινα γράμματα επάνω σε ένα ρετρό τρενάκι– και είναι διάσημο στα βόρεια προάστια –και όχι μόνο– για τη νόστιμη πίτσα του

Coupepe: Πίτσες με summer twist - εικόνα 1

Από τα τραπεζάκια του μαγαζιού πάνω στην τόσο δροσερή πλατεία της Νέας Πεντέλης βλέπεις την ανοιχτή κουζίνα, το προκλητικό ψυγείο με όλα τα καλούδια και το φούρνο που βγάζει γύρω στα 25 διαφορετικά είδη πίτσας χωρισμένα σε 3 κατηγορίες: κόκκινη (κλασική με σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα), λευκή ή bianca (χωρίς σάλτσα ντομάτας) και sweet pizza (με σοκολάτα, με μπισκότο Oreo και αγριοκέρασο, με αχλάδι, μπισκότο και κροκάν αμυγδάλου κ.ά.).
Με τη ζύμη τους φτιαγμένη κατά την ιταλική παράδοση, λεπτή και τραγανή, οι πίτσες ντύνονται με εκλεκτά ιταλικά τυριά και αλλαντικά. Πέραν των κλασικών, προτείνονται ορισμένοι σουρεάλ γευστικοί συνδυασμοί, όπως η ομώνυμη πίτσα «Coupepe» με ροκφόρ και βατόμουρο ή αυτή με γκοργκοντζόλα και μαρμελάδα σύκο! Βεβαίως υπάρχουν και πιο… φρόνιμες προτάσεις, όπως η spicy με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, προβολόνε, πικάντικο ιταλικό σαλάμι και καυτερή πιπεριά ή μια κομψή «λευκή» με σαλάμι cacciatore, παρμεζάνα, λάδι τρούφας και ρόκα.
Εκτός από τη βασίλισσα του μαγαζιού, παίζουν ακόμα ωραίες μπρουσκέτες, φοκάτσιες, σάντουιτς, κρέπες (αλμυρές και γλυκές) και ολόφρεσκες σαλάτες (καπρέζε με ντομάτα και μοτσαρέλα ή μπρεζάολα με πεκορίνο, φουντούκια και αχλάδι). Συνοδεία σε όλα αυτά παίζουν μπίρες, κρασί εμφιαλωμένο (περίπου 14 επιλογές), ακόμα και ρακόμελο – ναι, παραδόξως πάει μια χαρά με την πίτσα. Σίγουρα θα εκτιμήσετε και το κρασί με το ποτήρι (Pino Grigio, Labrusco, Prosecco και Moscato d’Asti) τόσο σε ποσότητα όσο και σε τιμή καθώς και το ευγενικό, άμεσο σέρβις.

Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, Νέα Πεντέλη, 2108100040

Περισσότερες πληροφορίες

Coupepe Bake & Shake

Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου, Ν. Πεντέλη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΟΛΥΜΠΙΟΥ
07/05/2024

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.