banner
banner
Βιβλία

Τριάντα λεπτά γεύματα

Jamie Oliver

Τριάντα λεπτά γεύματα Ο Jamie Oliver μας δείχνει πώς να βάζουμε στο τραπέζι ένα ολόκληρο γεύμα σε 30 λεπτά! Όχι µόνο ένα πιάτο αλλά ένα ολόκληρο μενού µε υπέροχα πιάτα.

Το πλήρες μενού είναι ο φόβος και ο τρόμος όσων δεν μαγειρεύουν τακτικά και δεν είναι πολύ εξοικειωμένοι με το σπορ. Έτσι λοιπόν, συχνά τα τραπέζια μας έχουν ένα κυρίως πιάτο, άντε και μια προσχειροφτιαγμένη σαλάτα, ενώ εμείς έχουμε περάσει όλο το πρωινό στην κουζίνα, η οποία αμέσως μετά μοιάζει με βομβαρδισμένη. Το σκηνικό μου είναι πολύ οικείο! Έτσι όταν έπεσε στα χέρια μου το καινούργιο βιβλίο του Jamie Oliver «30 λεπτά γεύματα», το ρούφηξα!

Ουσιαστικά ο γνωστός τηλεοπτικός σεφ, προτείνει 50 μενού των τριών (τουλάχιστον) πιάτων που ετοιμάζονται σε 30 λεπτά, ενώ η εκτέλεση κάθε μενού παρουσιάζεται ως μια παράλληλη- ταυτόχρονη παρασκευή των διαφορετικών πιάτων! Ο Jamie Oliver με τον γνωστό άμεσο τρόπο του στις πρώτες σελίδες εξηγεί το concept, αλλά και όλα τα μυστικά που χρειάζεται να ξέρετε για να πετύχετε αυτούς τους χρόνους.

«Θα τα χάσετε όταν δείτε τι μπορείτε να κάνετε μέσα σε 30 λεπτά!» αναφέρει προσθέτοντας ότι για εκείνον είναι σημαντικό να μπούμε στο πνεύμα μιας μεθοδολογίας μαγειρέματος. «Ο σκοπός εδώ δεν είναι να υποβαθμίσετε την ποιότητα αλλά να οργανωθείτε, να δουλεύετε γρήγορα και να χρησιμοποιείτε έξυπνα τεχνάσματα για να σερβίρετε στο τραπέζι σας υπέροχα φαγητά σε ελάχιστο χρόνο. Καθένα από τα 50 γεύματα του βιβλίου είναι προσεκτικά γραμμένο ώστε να µην καθυστερείτε καθόλου αλλά να μαγειρεύεται γρήγορα και αποτελεσματικά.

Τα μενού είναι ολοκληρωμένα και συνδυάζονται τέλεια μεταξύ τους. Μπορεί να νομίζετε πως αυτό είναι ακατόρθωτο αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι γίνεται. Ρίξτε µια ματιά μέσα για να δείτε τι είδους γεύματα σας περιμένουν. Από τη στιγμή που θα αρχίσετε να μαγειρεύετε µε αυτό τον τρόπο, θα τον αγαπήσετε και δεν θα ξαναγυρίσετε ποτέ πια στις παλιές σας συνήθειες» εξηγεί. Στην συνέχεια παραθέτει μια λίστα με τον απαραίτητο εξοπλισμό για να πραγματοποιήσετε τις συνταγές και εξηγεί απλά tips που σας εξοικονομούν χρόνο.

Μια πραγματικά εντυπωσιακή δουλειά και έξυπνη προσέγγιση της μαγειρικής που έχω της αίσθηση ότι θα έχει ως αποτέλεσμα – και δεδομένης της κρίσης- να δούμε πολλά Κυριακάτικα τραπέζια να στρώνονται ξανά και πολλές φιλικές συγκεντρώσεις να μην έχουν delivery σουβλάκια στην μέση του τραπεζιού. Θα το λατρέψετε.

Σελίδες: 288, Τιμή: 29,50 €, Εκδόσεις Διόπτρα


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Jamie Oliver άρχισε να μαγειρεύει στην παμπ των γονιών του, The Cricketers, στο Κλάβερινγκ του Έσεξ, σε ηλικία οκτώ ετών. Αποφάσισε να αφήσει το σχολείο και άρχισε μαγειρική καριέρα που τον οδήγησε στο Neal Street Restaurant στο Λονδίνο και αργότερα στο River Cafe, όπου τον εντόπισε µια τηλεοπτική ομάδα παραγωγής.
Η τηλεοπτική και συγγραφική καριέρα του άρχισε το 1999 µε τη σειρά του Γυμνού Σεφ. Μέσα σε αυτά τα χρόνια δημιούργησε το εστιατόριο Fifteen στο Λονδίνο, έχει αλλάξει τα σχολικά γεύματα στη Βρετανία και έχει φέρει αληθινή επανάσταση στο σπιτικό μαγείρεμα. Το φιλανθρωπικό Ίδρυµα Jamie Oliver προσπαθεί να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων μέσα από το φαγητό. Το ίδρυμα διαχειρίζεται τον Όµιλο Εστιατορίων Fifteen ο οποίος εκπαιδεύει άνεργους νέους στην υψηλή μαγειρική και τα Κέντρα Ministry of Food που παρέχουν βασική μαγειρική εκπαίδευση στον κόσμο σε πολλές πόλεις στη Βρετανία και το εξωτερικό. Το ίδρυµα σήµερα επεξεργάζεται τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για τις μαγείρισσες των βρετανικών σχολείων και ένα πρόγραμμα καλλιέργειας κηπευτικών προϊόντων στους κήπους των δημοτικών σχολείων.

Ο Jamie εργάζεται, επίσης, σε ένα πρόγραμμα μαγειρικής για γυμνάσια και έχει δημιουργήσει µια σειρά από επιτυχημένες επιχειρήσεις όπως µια αλυσίδα εστιατορίων που ονομάζονταια Jamie’s Italian, µια σειρά προϊόντων (διατροφής και µη) και την Jamie At Home, εταιρεία άμεσων πωλήσεων που έχει δημιουργήσει πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας στη Βρετανία.
Ο Jamie γράφει για βρετανικά και διεθνή περιοδικά, ανάµεσα στα οποία και το δικό του, το Jamie Magazine.

Περισσότερα βιβλία