3 νέοι ξενώνες-αφορμή για ταξίδι 14/01/2010

Countrystyle Πήλιο ή αγροτουρισμός στα Τζουμέρκα; Τρεις νέες διευθύνσεις διαμονής μάς βάζουν στον πειρασμό να γράψουμε αγαπημένες κι εναλλακτικές διαδρομές στη χειμωνιάτικη φύση.

banner

Αρχοντικό Εμμανουηλίδη

Cocooning στο Πόζαρ
Τέρμα Ελλάδας τα λουτρά Πόζαρ στην Πέλλα, κάνουν την καρδιά μας να φτερουγίζει κάθε που ονειρευόμαστε spa στο θερμό καταρράκτη στο κατάφυτο φαράγγι (υπάρχει φυσικά και σύγχρονο ιαματικό κέντρο). Ανάμεσα στους νέους ξενώνες που ξεφυτρώνουν στο Λουτράκι ξεχωρίσαμε το «Αρχοντικό Εμμανουηλίδη». Φτιαγμένο με πέτρα και ξύλο στο στιλ των παραδοσιακών μακεδονίτικων αρχοντικών, διαθέτει πέντε δίχωρες σουίτες με γλυκιά ατμόσφαιρα χάρη στα κρεβάτια με ουρανό, τα φλοράλ σκεπάσματα και τις αντίκες. Όλες διαθέτουν καθιστικό με τζάκι κι κουζίνα, αν και οι οικοδεσπότες θα φροντίσουν να ξυπνήσετε μ’ ένα σπιτικό χωριάτικο πρωινό. Να μην έχουμε δυνάμεις για το σκι στο Καϊμάκτσαλαν μετά; Τιμή: € 150. 2384091605, www.archemman.gr.

Θέασις

Το μικρό σπίτι στα Τζουμέρκα
Ιδιαίτερη αγροτουριστική φάση σε μια πανέμορφη κοιλάδα στο δάσος, στα Συγγενά Κτιστάδων. Όσο χαζεύω τη γύρω φύση τόσο καταλαβαίνω γιατί ο Νίκος και η Βασιλική άφησαν την πόλη για να μετοικήσουν στα Τζουμέρκα, σ’ έναν οικισμό κοντά στον Άραχθο, στο εντυπωσιακό γεφύρι της Πλάκας, αλλά και σε όμορφα χωριά, όπως το Συράκο και οι Καλαρίτες. Τα τέσσερα μονόχωρα αυτόνομα σπιτάκια στο κτήμα τους (χωρητικότητας 2-5 ατόμων) έχουν σχεδιαστεί από ξύλο και πέτρα, με βάση τις αρχές της οικοδυναμικής, έχουν κυκλικό σχήμα και κωνικές στέγες με γυάλινη οροφή – για να κοιτάτε τ’ αστέρια. Υπάρχει και τηλεσκόπιο για αστροπαρατηρήσεις, ενώ από την άνοιξη ετοιμαστείτε για δραστηριότητες στα μελίσσια τους. Τιμή: € 90. 6948682910, www.tzoumerka-theasis.gr.

banner

Minelska Resort

Το άλλο Πήλιο
Το όνομα παραπέμπει στο ισλανδικό «αγάπη μου», το στιλ που επιμελήθηκε ο ιδιοκτήτης designer Θανάσης Καραγιώτας θυμίζει γαλλικό countrystyle, αλλά το κέλυφος, δύο πέτρινα αρχοντικά του 1886, είναι βέρο πηλιορείτικο. Στα Καλά Νερά, μπροστά στη θάλασσα, αυτός ο boutique all suite ξενώνας αποδεικνύεται παντός καιρού. Για γαλάζια θέα ποντάρετε στο ρομαντικό «Korall» με το κρεμαστό τζάκι ή στη λευκή κομψότητα του «Skari», για κάτι πιο «χειμωνιάτικο» στα δωμάτια του ισογείου ή στις μεγαλύτερες σουίτες «Brinja» και «Lilja» με τα χουχουλιάρικα καθιστικά. Σε κανένα δεν θα σας λείψουν η αναμμένη φωτιά, το υδρομασάζ (στο ντους), το Internet, τα αναπαυτικά υπέρδιπλα κρεβάτια. Τιμή: € 140-160. 2423022990, www.minelska.gr.

Ιωάννα Γκομούζα