Πάνος Παλαιολόγος, HotelBrain: «Είμαστε ο μεγαλύτερος ξενοδόχος στη χώρα» 10/11/2021

Πέντε χρόνια αφότου υιοθέτησαν ένα νέο μοντέλο δραστηριοποίησης που βασίζεται στη σύναψη μακροπρόθεσμων μισθώσεων ξενοδοχείων (+10 έτη) σε ανεπτυγμένες τουριστικές περιοχές, και με την οικονομική κρίση και την πανδημία να πλήττουν τον τουριστικό κλάδο, η HotelBrain μπορεί να περηφανεύεται ότι αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη ξενοδοχειακή εταιρεία στην Ελλάδα σε αριθμό ξενοδοχείων, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη στον κλάδο και μια από τις μεγαλύτερες ως προς τον κύκλο εργασιών, τον αριθμό δωματίων και το προσωπικό.

Έχοντας συνειδητοποιήσει έγκαιρα ότι το μοντέλο του ξενοδόχου ιδιοκτήτη και συχνά και διευθυντή που ευδοκιμούσε σε μεγάλο βαθμό στην Ελλάδα δεν μπορούσε να λειτουργήσει με τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται διεθνώς, η HotelBrain, όπως επεσήμανε ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος Πάνος Παλαιολόγος σε παρουσίαση στους δημοσιογράφους την Τρίτη 9/11 πήρε ένα ρίσκο και πρόσφερε εγγυήσεις στους ξενοδόχους υιοθετώντας ένα μοντέλο που μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί πετυχημένο.

banner

Μέσα σε μόλις 5 έτη, έχει προβεί στη μίσθωση συνολικά 73 ξενοδοχείων, 4.115 δωματίων, όλων των τύπων και σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Ως ξενοδόχος, η HotelBrain αντικατοπτρίζει και είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του συνολικού ξενοδοχειακού προϊόντος της Ελλάδας προσφέροντας στους προμηθευτές (tour operators) μια μεγάλη βεντάλια επιλογών, από rooms to let μέχρι πολυτελή resorts και all inclusive.

«Η σκληρή δουλειά των εργαζομένων και των στελεχών μας, η άμεση και ουσιαστική βοήθεια που λάβαμε από τα προγράμματα στήριξης και η κεφαλαιακή ενίσχυση από τους μετόχους μας, επέτρεψαν να διατηρήσουμε αναλλοίωτο τον ρυθμό ανάπτυξης μας κατά την περίοδο 2020-2021 και να βλέπουμε το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία. Η HotelBrain έχει αναπτύξει με επιτυχία ένα μοναδικό στην Ελλάδα -και από τα λίγα στο εξωτερικό- μοντέλο λειτουργίας, το οποίο θα της επιτρέψει να αποκτήσει με λελογισμένο κίνδυνο και σε γρήγορο χρόνο, στρατηγικό μέγεθος στον Ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο. Παράλληλα, το μοντέλο λειτουργίας της HotelBrain, βοηθά τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών υποδομών να έχουν ένα σταθερό και εγγυημένο εισόδημα ή και να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στη διαχείριση των δανειακών τους υποχρεώσεων. Τέλος, η HotelBrain αποτελεί μια αξιόπιστη λύση και για επενδυτές σε ξενοδοχειακές υποδομές, οι οποίοι επιζητούν είτε μια απόδοση, είτε κεφαλαιουχικές υπεραξίες, είτε συνδυασμό αυτών» είπε χαρακτηριστικά ο Παλαιολόγος.

Μέσω της διοικητικής και διαχειριστικής ομάδας (90 άτομα) επιτυγχάνεται η κεντρική υποστήριξη των ξενοδοχείων (πωλήσεις, προμήθειες, ΙΤ, τεχνική υποστήριξη, HR, λογιστήρια κτλ.), ενώ η ξενοδοχειακή λειτουργία γίνεται αποκεντρωμένα στο κάθε ξενοδοχείο ξεχωριστά, προσαρμοσμένα στο κάθε concept και τον χαρακτήρα που έχει επιλεχθεί.

Κατά την περίοδο 2020-2021, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούσαν στο κλάδο λόγω του Covid-19, η HotelBrain κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό των ξενοδοχειακών μισθώσεων με 26 νέα ξενοδοχεία και 1.841 νέα δωμάτια.

Με ισχυρή ταμειακή ρευστότητα, η HotelBrain υλοποιεί σήμερα ένα ρεαλιστικό σχέδιο ανάπτυξης, το οποίο προβλέπει ότι κατά τη σαιζόν 2023 θα διαθέτει ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο 6.500 δωματίων με κύκλο εργασιών άνω των € 100 εκ.

Αν στην αρχή η διαχείριση ενός ξενοδοχείου π.χ. στην Άνδρο ήταν μια πρόκληση, πλέον η έμπειρη και δεμένη κεντρική διαχειριστική ομάδα και η ύπαρξη υφιστάμενης ξενοδοχειακής παρουσίας σε κάθε τουριστικό προορισμό, καθιστά βατή και αποτελεσματική τη γρήγορη επέκταση της δραστηριότητας.

Ως προς την ερχόμενη σεζόν ο Παλαιολόγος επεσήμανε ότι όλα τα δείγματα είναι θετικά και όλα δείχνουν ότι θα είναι μια καταπληκτική χρονιά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα κινηθούν προσεκτικά και όχι απαραίτητα με την ορμή του 2019. Ως προς τους προορισμούς στα μελλοντικά σχέδια είναι η αναζήτηση ξενοδοχείων για μισθώσεις στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

Εκτός της ίδιας ξενοδοχειακής δραστηριότητας, o Όμιλος HotelBrain αναπτύσσεται με ιδιαίτερη επιτυχία και στην «παραδοσιακή» δραστηριότητα τoυ Total Hotel Management & Hotel Advisory, διαθέτοντας χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει πάνω από 80 συνεργαζόμενα ξενοδοχεία τρίτων.

banner
banner
banner