Καρτποσταλικές αναμνήσεις Αστυπάλαιας στο «Saluti Da Stampalia Suites» 14/09/2021

Η παλιά και ξεχασμένη καρτ ποστάλ ενός Ιταλού φαντάρου προς την οικογένειά του, έναν αιώνα πριν, πίσω στη δεκαετία του 1920, ήταν αρκετή για τη Βιργινία και τον Ρούσσο, δυο ντόπιους που η ζωή τράβηξε μακριά απ’ την αγαπημένη τους Αστυπάλαια, να βρουν την έμπνευση που θα έθρεφε την επιστροφή τους στο νησί. Εκεί, πλαισιωμένοι απ’ το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και με θέα το λουσμένο στον ήλιο κάστρο της Χώρας, θα έδιναν σάρκα και οστά στο όραμά τους, με τίτλο κι οδηγό μία μικρούλα φράση, που άνοιγε εκείνη ακριβώς την καρτ ποστάλ: «Saluti Da Stampalia», ή ελληνιστί, «χαιρετισμούς από την Αστυπάλαια». Ένας χαιρετισμός που σήμερα, σχεδόν 100 χρόνια μετά, λαμπιρίζει σαν υπόσχεση για καρποσταλικές στιγμές, γύρω από το «Saluti di Stampalia Suites».

banner

Ένα σαγηνευτικό συγκρότημα σουιτών, σχεδιασμένο με φροντίδα να ενσωματώνει αρμονικά τα παραδοσιακά στοιχεία στη σύγχρονη αισθητική και τις ανάγκες διαμονής ενός ταξιδιώτη του σήμερα, το «Saluti Da Stampalia Suites» ξεδιπλώνει την εστέτ κομψότητά του στο Τζανάκι, τον λόφο που επιβλέπει τον Όρμο του Λιβαδιού, χαζεύοντας την παραλία του Αγίου Βασιλείου, αλλά και τη λαμπερή Χώρα με το Ενετικό κάστρο για στέμμα της. Έξι σουίτες προσεκτικά μελετημένες ώστε να ανακουφίζουν όλες τις αισθήσεις με το πάντρεμα άνεσης και κομψότητας που προσφέρουν, οι προτάσεις διαμονής του «Saluti Da Stampalia Suites», προικισμένες με μαγευτικές βίστες στην Αστυπάλαια και το αφράτο μπλε που την περιβάλλει, καταφέρνουν να γίνουν όχι μόνο ένα καταφύγιο αποσυμπίεσης και ιδιωτικότητας για κάθε επισκέπτη τους, αλλά και μια πύλη προς την κουλτούρα και τη γεύση του νησιού.

Εκλεκτές πρώτες ύλες της Αστυπάλαιας, αλλά και παραδοσιακές συνταγές γεμάτες ιστορία, γίνονται το κλειδί για την πύλη που ανοίγει το «Saluti Da Stampalia Suites» προς τη γαστρονομία του τόπου ως καμβά πολιτισμού, με φρέσκα προϊόντα και τοπικές λιχουδιές να κρατούν τον ρόλο του ξεναγού μας. Τα αρώματα του φρεσκοζυμωμένου ψωμιού και του δυνατού καφέ από εκλεκτές ποικιλίες γίνονται η ένεση ενέργειας που χρειαζόμαστε κάθε πρωί, ενώ οι σπιτικές παραδοσιακές πίτες, τα πουγκιά και οι λαμπρόπιτες, η μοναδική χλωρή (ανθότυρο) και η κοπανιστή της Αστυπάλαιας, ντύνουν τις αναμνήσεις μας με αυθεντικές γεύσεις και μυρωδιές.

banner

Παράλληλα, υπογραμμίζοντας την ικανότητα του οίνου να φέρνει με τρόπο μοναδικό τα πιο θεμελιώδη απ’ τα στοιχεία ενός τόπου στο ποτήρι μας, η σομελιέ του «Saluti Da Stampalia Suites» έχει δημιουργήσει ένα κατάλογο προσεκτικά επιλεγμένων κρασιών από την περιοχή του νότιου Αιγαίου, για να πλουτίσει τις στιγμές χαλάρωσής μας στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον του συμπλέγματος, με ετικέτες που ξεδιπλώνουν το ζεστό κλίμα, τον λαμπρό ήλιο και την αλμυρή αύρα της θάλασσας σε κάθε τους γουλιά.

Πηγή για την απόλαυση που προσφέρουν το τοπίο, η θέα, αλλά και η ίδια η ενέργεια του τόπου, η φύση του νησιού είναι στην καρδιά της λειτουργίας του «Saluti Da Stampalia Suites». Μαγευτικά, διαχρονικά, και άρρηκτα συνδεδεμένα με την εμπειρία που προσφέρει η Ασυπάλαια, η ακτογραμμή, η γεωμορφολογία και όλα εκείνα που συνθέτουν το οικοσύστημα του νησιού, είναι όπως όλα τα φυσικά οικοσυστήματα εύθραυστα κι απειλούμενα. Δεσμευμένο για τη διατήρηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς του νησιού του, το «Saluti Da Stampalia Suites» κρατά ως κεντρικό του μέλημα τη διασφάλιση της ομορφιάς του νησιού, ενσωματώνοντας στη λειτουργία του την Περιβαλλοντική Φροντίδα & Προστασία (Saluti Go Eco), την Υποστήριξη & Ενίσχυση της Τοπικής Οικονομίας & Επιχειρηματικότητας (Saluti Go Local) και τη Διατήρηση & Διάδοση της μοναδικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του νησιού (Saluti Go Unique).

Έτσι, το «Saluti Da Stampalia Suites» εγγυάται μια υπέροχη διαμονή, με την διασφάλιση ότι η ομορφιά των διακοπών μας θα είναι εκεί για γενιές και γενιές. Έτσι όπως πρέπει να αντέχουν όλες οι καρποσταλικές μας στιγμές…

Τζανάκη, Αστυπάλαια | 22430 62185 | https://www.salutidastampalia.com/el>