Ολυμπιακοί Αγώνες: Φαντασμαγορική η τελική πρόβα της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα "γεννηθεί” στα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά ενώ τη Χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και θα την εκτελέσουν 35 Ιέρειες και 15 Κούροι.

Ολυμπιακοί Αγώνες

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου η τελική πρόβα, μια ημέρα πριν την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, για να ξεκινήσει το ταξίδι της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το προσεχές καλοκαίρι.

Να σημειωθεί ότι η Τελετή Αφής θα αρχίσει την Τρίτη 16 Απριλίου, στις 11.30, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα "γεννηθεί” στα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά ενώ τη Χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και θα την εκτελέσουν 35 Ιέρειες και 15 Κούροι. Τις ενδυμασίες των συντελεστών του Χορού έχει δημιουργήσει η διεθνούς φήμη σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου.

Ο Ολυμπιακός Ύμνος θα ερμηνευτεί από την κορυφαία Mezzo – Soprano Joyce DiDonato και Master of Ceremonies θα είναι ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, Νίκος Αλιάγας.

Την Ολυμπιακή Φλόγα θα παραλάβει από τα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά, ο χρυσός Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος για να ξεκινήσει η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους που θα διαρκέσει 11 ημέρες, έως τις 26 Απριλίου.

Στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θα παραβρεθεί ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Τόμας Μπαχ, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής "Παρίσι 2024" Tony Estanguet , η Υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας Amélie Oudéa-Castéra, η Ελληνικής καταγωγής Yφυπουργός Eξωτερικών της Γαλλίας Χρυσούλα Ζαχαροπούλου και η δήμαρχος Παρισιού Anne Hidalgo τους οποίους θα υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και Μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Υπεύθυνος για τις Τελετής της Ολυμπιακής Φλόγας είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης και Τελετάρχης ο Γιάννης Παπαδημητρίου.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το Sandblu Santorini παρουσιάζει το Blu Syllogi, το πρώτο luxury retail village στη Σαντορίνη

Στη Σαντορίνη, το νέο Blu Syllogi του Sandblu ενώνει shopping, γαστρονομία, wellness και design σε μια κομψή all-day εμπειρία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
16/09/2026

Ξεχωριστοί προορισμοί - καταφύγιο για το φετινό φθινόπωρο

Το φθινόπωρο είναι εδώ και οι διακοπές δεν τελειώνουν ποτέ, αφού οι ιδανικοί προορισμοί για χαλάρωση και ζεστή φιλοξενία σας περιμένουν να τους ανακαλύψετε.

Τα 50 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου για το 2026 - Ένα αθηναϊκό ξανά ανάμεσά τους

Το Rosewood Hong Kong και πάλι στην κορυφή του πλανήτη, το αθηναϊκό Four Seasons ξανά στην περίφημη λίστα των The World's 50 Best Hotels.

Η Αρχαία Γόρτυνα είναι το κρυμμένο αρχαιολογικό μυστικό της Πελοποννήσου

Ένας ελεύθερος αρχαιολογικός χώρος και πανέμορφη φύση δίπλα στο ποτάμι του Λούσιου που αξίζει να ανακαλύψεις στην επόμενη εκδρομή στην Ορεινή Αρκαδία.

Άπειρος Χώρα: Εκεί όπου το Ζαγόρι γίνεται εμπειρία

Στα Κάτω Πεδινά, ένα ιστορικό ζαγορίσιο αρχοντικό ανοίγει τις πόρτες του σε όσους αναζητούν κάτι περισσότερο από μια διαμονή: μια ουσιαστική γνωριμία με την Ήπειρο, την ιστορία και τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής της.

Το ήξερες ότι μπορείς να μείνεις στον πύργο του μανιάτη θαλασσοπόρου που ανακάλυψε τα σπήλαια Διρού;

Ο ιστορικός πύργος Αραπάκη και το νέο ξενοδοχείο "Πανδώρα" στον παραδοσιακό οικισμό Χαριά είναι ό,τι χρειάζεται να ξέρετε για να φύγετε για φθινοπωρινό ταξίδι στη Μάνη.

Abeliona Retreat: Αποκατάστησε την ισορροπία σου στην ορεινή Πελοπόννησο

Στην καρδιά της Αρκαδίας, το Abeliona Retreat προσφέρει μια ήρεμη εμπειρία διαμονής, όπου η φύση, η χαλάρωση και η ελληνική φιλοξενία πρωταγωνιστούν.