Το "Eagles Resort" ανανεώνεται με 20 ανασχεδιασμένες σουίτες και συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Το πολυτελές καταφύγιο της οικογένειας Τορνιβούκα ξεκινά ένα πρόγραμμα ανασχεδιασμού που θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Eagles_Resort

Έχοντας γιορτάσει τα 50 χρόνια παρουσίας στον ξενοδοχειακό χάρτη της χώρας πέρσι το καλοκαίρι, το πολυτελές καταφύγιο "Eagles Resort" της οικογένειας Τορνιβούκα ξεκινά ένα πρόγραμμα ανασχεδιασμού που θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. 

Φέτος, το ξενοδοχείο παρουσιάζει είκοσι νέες σουίτες, συμπεριλαμβανομένης και μιας Presidential suite. Παράλληλα, συνεχίζει να δίνει το δικό του στίγμα στο κομμάτι της γαστρονομίας, ανακοινώνοντας τη συνεργασία του με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ, Αλέξανδρο Τσιοτίνη.

Eagles Resort

"Μέσα σε αυτά τα πενήντα χρόνια λειτουργίας είχαμε την τιμή να προσφέρουμε ξεχωριστές εμπειρίες φιλοξενίας σε ανθρώπους από κάθε γωνία της γης", αναφέρει ο Ντίνος Τορνιβούκας, Group CEO της TOR HOTEL GROUP. "Κρατώντας αυτήν τη γνώση ως βάση, ξεκινάμε ένα πρόγραμμα ανακαίνισης που εμπνέεται από τις αξίες που κάνουν το Eagles τόσο ξεχωριστό. Παράλληλα, συνεχίζουμε να επενδύουμε στο κομμάτι της γαστρονομίας, όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, καλωσορίζοντας τον ταλαντούχο Αλέξανδρο Τσιοτίνη σε μια συνεργασία που μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους".

Κλασικός σχεδιασμός και σύγχρονο interior design 

Οι ανασχεδιασμένες Executive Junior Suites στην καρδιά του "Eagles Palace" συνδυάζουν την κλασική κομψότητα με τη μοντέρνα αισθητική. Στο "τιμόνι" του σχεδιασμού βρέθηκε το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Divercity Architects σε συνεργασία με το γραφείο σχεδιασμού εσωτερικών χώρων Τopin Interiors.

Eagles Resort

Κυρίαρχα στοιχεία έμπνευσης για την ευρύτερη ανακαίνιση και αναβάθμιση του ιστορικού ξενοδοχείου αποτέλεσαν η τοποθεσία του καθώς και η μορφολογία του κτηρίου με αναφορές στη μοναστηριακή αρχιτεκτονική. Παράλληλα, ο συνδυασμός από τις διαβαθμίσεις του πράσινου – λόγω της έντονης βλάστησης – με το μπλε του Αιγαίου και το χρυσό της άμμου, όρισε τη χρωματική παλέτα της εσωτερικής διακόσμησης.

Eagles Resort

Από την επιθυμία ανάδειξης της παράδοσης της περιοχής που βρίσκεται στα προπύλαια του Αγίου Όρους, προέκυψαν τα έπιπλα από ξύλο καρυδιάς που μεταφέρουν στο σήμερα την τεχνική της ξυλογλυπτικής. Επιπλέον, τα μοτίβα στα υφαντά, χαρακτηριστικά της εκκλησιαστικής τέχνης, μεταφέρονται στις σουίτες του ξενοδοχείου με την επιλογή πολυτελών υφασμάτων με ιδιαίτερα patterns, καθώς και στο δάπεδο σε ένα καλοκαιρινό χαλί που έχει "υφανθεί" από την πλέξη πλακιδίων. Η καμάρα ως σύμβολο της μοναστηριακής αρχιτεκτονικής αποτελεί σημαντικό στοιχείο του χώρου, ενώ η ειδική διάτρητη κατασκευή που χωρίζει το υπνοδωμάτιο από το μπάνιο προσφέρει φυσικό φωτισμό και λειτουργεί ως ένα μονοχρωματικό βιτρό.

Γευστική εμπειρία με διάσημη υπογραφή

Αυτό που μένει σταθερό, παρά τη συνολική ανανέωση, είναι η αγάπη για τη γαστρονομία που βρίσκεται στο επίκεντρο των εμπειριών που προσφέρει το "Eagles Resort" και στη νέα εποχή του. Έτσι, οι "Kamares" – το fine dining εστιατόριο του "Eagles Palace" – θα λειτουργούν φέτος υπό την υψηλή εποπτεία του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, ενός από τους πιο επιδραστικούς Έλληνες σεφ. Απόφοιτος της φημισμένης σχολής μαγειρικής Ferrandi στο Παρίσι και έχοντας δουλέψει σε μερικά από τα πιο διάσημα εστιατόρια του κόσμου, είναι ο συνιδρυτής του "CTC Athens" που το 2021 κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin.

Eagles Resort

"Από την πρώτη στιγμή που το επισκέφτηκα και ένιωσα την ενέργεια του χώρου, σκέφτηκα πως εδώ θα κάνω την κουζίνα που αγαπώ. Είναι ένα εστιατόριο που μου ταιριάζει πολύ", λέει ο σεφ. Το μενού που οραματίστηκε για την βεράντα του εστιατορίου με θέα στο ηλιοβασίλεμα, πατάει στη παράδοση, ενώ κλείνει το μάτι στο μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας.

Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα προϊόντα που θα προμηθεύεται καθημερινά από παραγωγούς της Χαλκιδικής και ψαράδες της ευρύτερης περιοχής, μαζί με βότανα και λαχανικά που καλλιεργούνται στο μποστάνι του resort. Το pairing με επιλεγμένες ετικέτες από την εκλεπτυσμένη λίστα κρασιών αναδεικνύει περαιτέρω την αληθινή ταυτότητα και την ουσιαστική γεύση κάθε πιάτου. "Ένα μενού οφείλει να κάνει τον καλεσμένο να ταξιδέψει. Να κλείσει στο τέλος της βραδιάς τα μάτια και να πει πως άξιζε", καταλήγει ο σεφ.

​​​​Eagles Resort

Μέσα από αυτό το πλάνο ανανέωσης, το resort υποδέχεται τη φετινή σεζόν έχοντας το βλέμμα στραμμένο στα επόμενα 50 χρόνια του. Άλλωστε, όπως λέει ο Ντίνος Τορνιβούκας "ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσεις την ιστορία και την κληρονομιά ενός ξενοδοχείου όπως το 'Eagles Resort', είναι να σχεδιάζεις για το μέλλον του".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.