Στον «Αλέκο» θα δοκιμάσεις χοιρινό με ασκορδουλάκους Sponsored content 09/09/2021

Πολύ πριν η κρητική κουζίνα γίνει μόδα και οι διεθνείς διατροφολόγοι αρχίσουν να πίνουν νερό στο όνομα της μεσογειακής διατροφής, οι κρητικές μαγείρισσες είχαν ανοίξει το δρόμο. Αυτές τις γεύσεις της παράδοσης, που ξυπνούν κατευθείαν συναισθήματα έχει κληρονομήσει ο Σήφης Φραγκιαδάκης από την οικογένειά του, όταν o «Αλέκος» ήταν ένα παραδοσιακό καφενείο και η γιαγιά του «ζωγράφιζε» στην κουζίνα. Πιάτα όπως το χοιρινό με ασκορδουλάκους ή το κατσικάκι με γιαούρτι κάνουν αυτό το δροσερό στέκι στην ευχάριστη αυλή στην καρδιά των Αρμένων γευστικό προορισμό στην Κρήτη και σταθερή παρουσία στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.

banner

Δοκιμάστε το πεντανόστιμο γαμοπίλαφο, τους χοχλιούς, το αρνί στο τηγάνι, το κουνέλι στο τσικάλι, τα τσιγαριαστά χόρτα με χοιρινό, τα ντόπια κρεατικά στα κάρβουνα και ό,τι άλλο δίνει η εποχή. Ο πάντα ανήσυχος και δημιουργικός ιδιοκτήτης αναζητά επίμονα πολύ καλά λαχανικά και κηπευτικά και εκλεκτά κρεατικά (αν πετύχετε ρίφι φουριάρικο, ήτοι αγριοκάτσικο, μην το χάσετε), ενώ η ντόπια φρέσκια μυζήθρα δίνει ιδιαίτερη νοστιμιά σε πολλές παρασκευές όπως οι σφακιανές πίτες που φτιάχνονται με αλεύρι, λάδι, νερό και ρακή και, αφού γεμιστούν με μυζήθρα και τηγανιστούν, σερβίρονται με μέλι και παγωμένη ρακή, κλείνοντας ονειρικά το γεύμα.

banner
banner