Πώς είναι να βουτάς στα 1.350 μέτρα πάνω από τη θάλασσα; 24/07/2020

Το ξημέρωμα στο βουνό έχει μια ιδιαίτερη ποιότητα. Είναι λες κι η ακινησία της φύσης σε τυλίγει με μια ιδιότητα καθησυχαστική, έτσι όπως το φως κατρακυλάει αργά απ’ τις απέναντι κορφές προς τις πλαγιές τους, κι ύστερα στις χαράδρες και τα έλατα, τη γέφυρα της εθνικής οδού και τελικά το Μέτσοβο, μέσα σε όλη τη γαλήνια αρχοντιά του. Ένα θεσπέσιο στοπ καρέ, που αποτελεί τη θέα απ’ τα δωμάτια και τις σουίτες του «Grand Forest Metsovo» που, φωλιασμένο στα καταπράσινα ριζά της Βάλια Κάλντα, σου υπενθυμίζει τι θα πει ορεινή ραστώνη.

banner

Κι ύστερα έρχονται τα δωμάτια, άνετα και φινετσάτα, που συνδυάζουν την σύγχρονη γραμμή με τα παραδοσιακά στοιχεία του τόπου, οι κοινόχρηστοι χώροι όπως το μπαρ και η βεράντα του, έμπλεοι λιτής αρχοντιάς, αλλά και οι πλούσιες υποδομές. Η εσωτερική και η εξωτερική πισίνα με θέα μεγαλόπρεπη, το ατέλειωτο πρωινό που δίνει νέα πνοή στα τοπικά προϊόντα, το εστιατόριο που βρίσκει σύγχρονες πτυχές στη γεύση της παράδοσης, ή και το spa που εκπέμπει χαλάρωση πριν καν το χρησιμοποιήσεις, πλέκουν ένα δίχτυ από αφορμές για να ευχαριστηθείς cocooning υψηλού επιπέδου.

banner

Αν τους αντισταθείς, όμως, έξω απ’ το ξενοδοχείο σε περιμένει η ακαταμάχητη γοητεία του βουνού, με πεζοπορίες σε πυκνά δάση, γάργαρες πηγές και μικροσκοπικά μονοπάτια, χαραγμένα απ’ τις βόλτες των αγριογούρουνων, αλλά και το coup de grace της περιοχής: αδρεναλινικές ποδηλατάδες στο ειδυλλιακό τοπίο της τεχνητής λίμνης των πηγών του Αώου, της πιο ορεινής μεγάλης λίμνης της Ελλάδας, με βίστες που σου παίρνουν το μυαλό και όχθες με αφράτες πρασινάδες, που περιμένουν να σου αποκαλύψουν κάτι το αναπάντεχο: την μοναδική εμπειρία του να κάνεις μακροβούτια, 1350 μέτρα πάνω από τη θάλασσα.

Ιωσήφ Πρωϊμάκης