Αλλιώτικη αίσθηση Πάρου στο ολοκαίνουργιο «Summer Senses Luxury Resort» 09/08/2019

Ούτε Παροικιά ούτε Νάουσα. Σε καμία από τις ντίβες της Πάρου δεν πήγα το σαββατοκύριακο που επισκέφτηκα το ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο «Summer Senses Luxury Resort» που ξεκίνησε πολύ πρόσφατα τη λειτουργία του στην ευρύτερη περιοχή της Μάρπησσας πάνω από την Punda Beach. Απόλαυσα αντίθετα την αίσθηση αυτής της λιγότερο γνωστής πλευράς της Πάρου, η οποία αγκαλιάζει το ξενοδοχείο και σου προσφέρει απλόχερα τη δυνατότητα να μείνεις, εφόσον το θέλεις βέβαια, μακριά από τον καλοκαιρινό πυρετό του νησιού.

Το πεντάστερο ξενοδοχείο αναπτύσσεται αμφιθεατρικά σε μια πολύ μεγάλη έκταση 27 χιλιάδων τ.μ., χωρίς ωστόσο να σου δίνει στιγμή την αίσθηση του αχανούς. Το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο 3SK Stylianidis που ειδικεύεται σε project τέτοιου βεληνεκούς διαμόρφωσε όλους τους χώρους κατά τέτοιον τρόπο που σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε ένα boutique ξενοδοχείο, τη στιγμή όμως που στη διάθεσή σου έχεις δύο εστιατόρια, δύο μπαρ, ένα πλήρως εξοπλισμένο spa με τη σφραγίδα της Apivita, αλλά και τρεις διαφορετικές πισίνες. Αυτές οι τελευταίες ενώνονται μεταξύ τους και όντας σοφά δομημένες σε αμφιθεατρική διάταξη δημιουργούν επί της ουσίας μια μεγάλη παραλία στην καρδιά των εγκαταστάσεων με πανοραμική θέα στο Αιγαίο.

Τα διαφορετικών τύπων και μεγεθών δωμάτια μοιράζονται σε κυβόσχημα μπανγκαλόους, άλλα πολύ κοντά στην κεντρική πισίνα, άλλα μέσα στους υπό διαμόρφωση κήπους του ξενοδοχείου και κάποια με δική τους πισίνα. Το διακοσμητικό ύφος είναι κοινό σε όλα, προτάσσοντας την μοντέρνα κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα και την open plan διαμόρφωση. Καθώς πλησιάζουμε στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν, οι τιμές κυμαίνονται στα € 250 ανά ημέρα, σημειώστε ωστόσο ότι από 1/9 έως 6/10 στις τέσσερις διανυκτερεύσεις η μία προσφέρεται δωρεάν.

Focus στη γεύση

Ο προσανατολισμός του «Summer Senses» στη γαστρονομική διάσταση της εμπειρίας γίνεται σαφής ήδη με το καλημέρα κι ένα τα πιο φροντισμένα πρωινά που είχα τη χαρά να δοκιμάσω σε ξενοδοχείο πρόσφατα. Ο πλούσιος μπουφές στρώνεται στο «Gaia», το κύριο εστιατόριο του συγκροτήματος που κατά τη διάρκεια της ημέρας σερβίρει προσεγμένες μεσογειακές γεύσεις – μας άρεσαν ιδιαίτερα τόσο η ζουμερή σφυρίδα στη σχάρα με τρυφερές καρδιές αγκινάρας και το καραμελωμένο χταπόδι με τη θαυμάσια φάβα όσο και δύο vegan προτάσεις, η healthy κι ελαφριά σαλάτα με κινόα, αβοκάντο και βινεγκρέτ από ταχίνι και οι τούφες από μπρόκολο και κουνουπίδι σε ελαφριά τεμπούρα.

Εκείνη βέβαια που κλέβει τις εντυπώσεις και δημιουργεί έναν νέο πόλο έλξης στο νησί, το οποίο, κακά τα ψέματα, δεν δρέπει τις γαστρονομικές δάφνες που θα μπορούσε, είναι η «Galazia Hytra». Σε ήσυχο σημείο του ξενοδοχείου, το αδερφάκι του βραβευμένου εστιατορίου «Hytra» σερβίρει ανάλαφρες καλοκαιρινές γεύσεις με ελληνικό χρώμα και το άγγιγμα του ταλαντούχου σεφ Τάσου Μαντή. Κάθεσαι στην πολύ ατμοσφαιρική βεράντα με το γλυκό φως που κολακεύει τα πρόσωπα των συνδαιτυμόνων σου, απολαμβάνεις την πανοραμική θέα που χωρά το Πίσω Λιβάδι, μια γυμνή βουνοπλαγιά και τη Μάρπησσα σε ένα αρχετυπικά κυκλαδίτικο ενσταντανέ και στο τραπέζι διαδραματίζονται δυνατά στιγμιότυπα – ελαφριά σούπα από πετρόψαρα όλο γεύση, τέλεια καλοκαιρινή σαλάτα με τσαλαφούτι και χαρουποπαξίμαδα, ένα μελωμένο χταπόδι μπουκιά και συχώριο σε πήλινο με ριγανάτες πατάτες, κρέμα από σκουμπρί και πορτοκάλι, αλλά κι ένα φανταστικό αρνί σιγομαγειρεμένο για 12 ώρες με σπαράγγια, κολοκύθια, μανιτάρια και baby πατάτες, βγαλμένο θαρρείς από σοφιστικέ κυριακάτικο τσιμπούσι.

Η αρχή γίνεται με μια υψηλού επιπέδου κρέμα βασιλικού με μπισκότο ελιάς και νερό ντομάτας που βγάζει καλοκαίρι σε κάθε κουταλιά, το διάσημο ψωμί του Μαντή με τους σπόρους κάνναβης κλέβει ασφαλώς τις εντυπώσεις και επί παριανού εδάφους, ενώ το σέρβις περιποιείται με επαγγελματισμό και γνώση.

Βαλσάμης Δουκάκης