ANIMART: Το φεστιβάλ που στηρίζει τη νεανική καλλιτεχνική δημιουργία έρχεται για πρώτη φορά στην Ύδρα 19/07/2019

Το δεύτερο ANIMART έρχεται για πρώτη φορά στην Υδρα με στόχο να γίνεται πλέον εκεί. Όσοι βρεθείτε στο νησί τέλη Ιουλίου(22-31) θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα φεστιβάλ με πλούσιο πρόγραμμα: θέατρο, κινηματογράφο, φωτογραφία, τζαζ και χορό- όλα με δωρεάν είσοδο.

banner

Οι δράσεις του θα απλωθούν σε διάφορους χώρους του νησιού: από την Ιστορική Οικία του Λάζαρου Κουντουριώτη και το Β' Δημοτικό Σχολείο Ύδρας, μέχρι το Καμίνι, τον θερινό κινηματογράφο «Γαρδένια», την Δημοτική Αγορά Ύδρας και άλλους υπαίθριους χώρους.

Τα must του φεστιβαλ:

Η Ρούλα Πατεράκη (27 Ιουλίου, 9μμ) ερμηνεύει σε πανελλήνια πρώτη το ανέκδοτο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «Η Ευλογία», το οποίο είναι βασισμένο στη γνωστή ζωγραφική σύνθεση του Θεόδωρου Βρυζάκη με τίτλο «Η ευλογία των σημαιών υπό του Αρχιεπισκόπου Παλαιών Πατρών Γερμανού». Ακόμα, με την υποστήριξη του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις, εργαστήρια, διαλέξεις, συζητήσεις και φωτογραφικές καταγραφές της Ύδρας. Την επιμέλεια τους έχει ο Βασίλης Καρκατσέλης.

banner

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Ιωάννης Μελισσανίδης απαγγέλει Εγγονόπουλο και συγκεκριμένα το ποίημα «Μπολιβάρ» σε σκηνοθετική επιμέλεια της Ελπίδας Σκούφαλου (29 Ιουλίου,9 μ.μ.). Επίσης, όσοι παρευρεθείτε στο φεστιβάλ θα απολαύσετε περφόρμανς χορού: το «The square» ( 25 Ιουλίου, 8 μ.μ.) της Σοφίας Κονδυλιά θέλει να αποδείξει ότι πολλές φορές η ουσία βρίσκεται στο συναίσθημα και όχι στη λογική, ενώ το «Mapping bodies – site specific dance performance» που παρουσιάζουν οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας (22-26 Ιουλίου, 6 μ.μ.), χαρτογραφεί την πλούσια ιστορία της Ύδρας.

Για τους λάτρεις της τζαζ, θα στηθεί μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά (28 Ιουλίου,9 μ.μ.). Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάζει μια τζαζ συναυλία σε συνεργασία με τα σύνολα των Μεταπτυχιακών φοιτητών του προγράμματος «Μουσική Τεχνολογία και Σύγχρονες Πρακτικές».

Το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παράσταση του έργου του Ευγένιου Τριβιζά «Οι δραπέτες της σκακιέρας» (30 Ιουλίου,9 μ.μ). Πρόκειται για μια σπουδή πάνω στο μουσικό έργο των Τριβιζά και Κουρουπού από το Εργαστήριο Σκηνικής Πράξης και Λόγου, του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πάτρας.

Στο φετινό ANIMART o κινηματογράφος θα έχει την τιμητική του καθώς θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα στον Θανάση Ρεντζή (22 Ιουλίου,11μ.μ) και στον πολυβραβευμένο Υδραίο animator,Παναγιώτη Ράππα (23 Ιουλίου, 9 μ.μ). Μετά την προβολή της ταινίας του ο Παναγιώτης Ράππας θα μιλήσει για την ενασχόλησή του με την τέχνη των κινούμενων σχεδίων και θα απαντήσει στις ερωτήσεις των θεατών. Επιπλέον, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη μικρού μήκους ταινία «Ύδρα: Η γη και οι άνθρωποι» των Παναγιώτη και Άκη Κορωνάκη (24-28 Ιουλίου).

Τέλος, στα πλαίσια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια: κινουμένων σχεδίων (Ράππας Παναγιώτης), εργαστήριο φωτογραφίες για ενήλικες
( Καρκατσέλης Βασίλης), θεατρικό εργαστήρι για παιδιά και νέους (Φραγκή Μαρία) και τέλος η λέσχη φωτογραφίας και κινηματογράφου του πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α) θα διοργανώσει εργαστήρι φωτογραφίας για παιδιά και νέους.

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από κάθε μία από τις φετινές εκδηλώσεις αλλά και τα εργαστήρια δείτε εδώ.

Κωνσταντίνα Σερεμέτη