Taste & Travel: Ένα νέο περιοδικό γεμάτο ταξίδια, γεύσεις, εμπειρίες 20/06/2019

Το ταξίδι στις μέρες μας είναι περισσότερο από ποτέ κυνήγι εμπειριών και η ανερχόμενη τάση του γαστρονομικού τουρισμού συνδέεται όλο και πιο έντονα με την αναζήτηση αυθεντικών εμπειριών. Ο foodie traveller φυσικά θα δοκιμάσει τα καλύτερα εστιατόρια ενός προορισμού, θα αναζητήσει τις τοπικές συνταγές και παραγωγούς, θα πάρει μέρος σε γευστικές και οινικές δοκιμές, θα δοκιμάσει το τοπικό street food αλλά και τους μεζέδες στα καφενεία, αλλά συγχρόνως και θα επισκεφτεί φεστιβάλ, παλιά και νέα αρχιτεκτονικά τοπόσημα, θα αναζητήσει διαδρομές και χωριά εκτός τουριστικού χάρτη αλλά και entertainment rooms ή διαδραστικά μουσεία με τοπικό χρώμα, θα ψάξει ειδικά εκείνες τις εμπειρίες που φέρνουν όλες αυτές τις διαφορετικές πτυχές ενός τόπου μαζί, που αναδεικνύουν την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά αλλά αγκαλιάζουν και τις σύγχρονες τάσεις και τους προβληματισμούς του σήμερα για μια πιο πράσινη, ήπια ταξιδιωτική ανάπτυξη.

Γι αυτόν τον ταξιδιώτη, τον υποψιασμένο, τον κυνηγό αυθεντικών και μοναδικών εμπειριών ανεξαρτήτως budget και στιλ, είναι φτιαγμένο το νέο περιοδικό «Taste & Travel» που κυκλοφορεί την Πέμπτη 27 Ιουνίου, προαιρετικά μαζί με το αθηνόραμα, στην τιμή των €4 και τα δύο. Μια έκδοση γεμάτη ταξίδια, γεύσεις και εμπειρίες, που συντονίζεται με τις νέες τάσεις στο χώρο του ταξιδιού, όπως αυτές εκφράζονται σε όλες τις διαφορετικές πτυχές του, από τις μετακινήσεις και τους προορισμούς ως το ξενοδοχείο, το εστιατόριο, τις οινικές και γευστικές διαδρομές, τα events, το sightseeing.

Για το αθηνόραμα και τη Δέσμη Εκδοτική η γαστρονομία και το ταξίδι ήταν πάντα στενά συνδεδεμένα. Με τις εκδόσεις, τα site και τους θεσμούς μας έχουμε ανοίξει νέους δρόμους στο σχετικό ρεπορτάζ εστιάζοντας στην κριτική άποψη, την εξειδίκευση, την παροχή αξιολογημένης πληροφορίας και την επιτόπια δημοσιογραφική έρευνα και έχουμε δουλέψει ποικιλοτρόπως για την εξέλιξη του γαστρονομικού τουρισμού και το ρολο που αυτός μπορεί να παίξει στην ανάπτυξη της οικονομίας. Το «Taste & Travel» φέρνει μαζί σε ένα περιοδικό το ταξίδι και τη γεύση, αυτά τα δύο συγκοινωνούντα δοχεία της απόλαυσης, παρουσιάζοντας ιδέες για ταξίδια όπου η εμπειρία, οι γεύσεις, ο πολιτισμός αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στις σελίδες του θα βρείτε δεκάδες ιδέες για μικρά και μεγάλα ταξίδια, βιωμένα από τους δημοσιογράφους του αθηνοράματος που ταξίδεψαν, μεταξύ άλλων, στην Τήνο των foodies και των τοπικών προϊόντων, στον Λίγηρα που γιορτάζει με τέχνη και κρασί τα 500 χρόνια της Αναγέννησης, στο «Hiša Franko», το εστιατόριο της πολυτάλαντης σεφ Ana Roš στην εξοχή της Σλοβενίας που έχει καταφέρει να αναδειχθεί από το πουθενά στα καλύτερα του κόσμου, δοκίμασαν το νέο πρόσωπο των κορυφαίων εστιατορίων της Κοπεγχάγης, πήραν μια γεύση από την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, την ατμοσφαιρική Ματέρα αλλά και από τα νέα highlights της Μυκόνου, έκαναν road trips στη Χαλκιδική αλλά και στη Ρόδο, μάζεψαν βότανα και έμαθαν πώς να φτιάχνουν αυθεντικά κρητικά πιάτα μαζί με τον Γιάννη Μπαξεβάνη στην Κρήτη, συνάντησαν τον κορυφαίο πρεσβευτή της ελληνικής γαστρονομίας Κώστα Σπηλιάδη στο νέο «Milos Estiatorio» μες στο πολυσυζητημένο Husdon Yards της Νέας Υόρκης, πήραν μέρος στα γκιζερήματα, τις περιπλανήσεις δηλαδή στα μονοπάτια του Ζαγορίου και πολλά ακόμη. Και μαζί, ένα μεγάλο αφιέρωμα σε 36 εστιατόρια - προορισμός σε όλη την καλοκαιρινή Ελλάδα μαζί με τα μυστικά των σεφ τους!

Τα πιο γευστικά ταξίδια ξεκινούν…Μην το χάσετε!