Σικ, τολμηρό και bubbly cocktail στον αέρα από την Air France 15/04/2019

Τι θα λέγατε να απολαμβάνατε ένα εντυπωσιακό cocktail στον αέρα; Η Air France προσφέρει στους επιβάτες της Business Class, στο δίκτυο μεγάλων αποστάσεων, ένα ευρηματικό cocktail με διάσημη υπογραφή.

Το νέο cocktail «πτήσης» έχει επιμεληθεί η head bartender του θρυλικού πεντάστερου ξενοδοχείου του Παρισιού Lancaster και πρόκειται για ένα ντελικάτο και δυνατό απεριτίφ. Το ενδιαφέρον είναι ότι η συνταγή θα ανανεώνεται δύο φορές τον χρόνο (Άνοιξη/Καλοκαίρι και Φθινόπωρο/Χειμώνας), κρατώντας όμως σταθερά δύο βασικά στοιχεία: Τα εξαιρετικά γαλλικά συστατικά και την γοητευτική σαμπάνια.

Αυτό που θα δοκιμάσουμε στα επόμενα ταξίδια μας είναι εμπνευσμένο από τις παιδικές αναμνήσεις της δημιουργού στη Νότια Γαλλία. Κάθε γουλιά είναι εκρηκτική καθώς συνδυάζει το τολμηρό σκούρο ρούμι Saint-James με σαμπάνια, λικέρ δεντρολίβανου Marie Brizard, χαρακτηριστικές νότες κερασιού και λάιμ και χυμό λευκόσαρκου ροδάκινου.

Η καλή συνεργασία της Air France με το εμβληματικό ξενοδοχείο είναι δοκιμασμένη, καθώς από την προηγούμενη χρονιά σερβίρουν στους πελάτες της στο μπαρ του νέου Business Class Lounge στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle, μια επιλογή από cocktails, που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για εκεί, από την ομάδα του Lancaster.

Κάθεσαι στο εντυπωσιακό μπαρ Le Balcon του lounge, που μοιάζει να κρέμεται μεταξύ ουρανού και γης, βλέπει προς τους διαδρόμους και έχει μια μοναδική αρχιτεκτονική, σχηματίζοντας μια καμπύλη δομή κάτω από την τεράστια χρυσή οροφή και απολαμβάνεις πρωτότυπες και εκλεπτυσμένες μείξεις, όπως το «Un air de Paris».Ένα συναρπαστικό cocktail στο οποίο η σαμπάνια λαμπυρίζει, όπως ο Πύργος του Άιφελ και το Cointreau ανοίγει τις πύλες των κήπων Tuileries με τις νότες πορτοκαλιού και κονιάκ, εμπλουτισμένο με μερικές σταγόνες λεμονιού. Στη λίστα υπάρχει επίσης ένα cocktail «Προορισμός» εμπνευσμένο από τις γεύσεις μιας πόλης του δικτύου της Air France, βλέπε Νέα Υόρκη, Σαγκάη, Τόκυο και ένα mocktail για όσους δεν θέλουν αλκοόλ, βασισμένο σε ένα βασικό συστατικό από περιοχές της Γαλλίας.

Χρυσούλα Κυριακοπούλου