Το αεροδρόμιο της Αθήνας στα βραβεία «Routes» 15/04/2019

Στη συνάντηση του κλάδου αερομεταφορών «Routes Europe 2019» που έγινε στο Ανόβερο, το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των 20 εκατομμυρίων επιβατών, ξεπερνώντας τα αεροδρόμια του Βελγίου, της Δανίας, της Γερμανίας, της Νορβηγίας και της Ρωσίας. Τα βραβεία Routes είναι σημαντικά, καθώς στην ψηφοφορία συμμετέχουν μόνο αεροπορικές εταιρείες οι οποίες επιβραβεύουν την αριστεία στην αεροπορική ανάπτυξη παγκοσμίως.

Στην ίδια κατηγορία με το αεροδρόμιο της Αθήνας ήταν υποψήφια για διάκριση τα αεροδρόμια των Βρυξελλών, παίρνοντας το 2ο βραβείο, της Κοπεγχάγης, του Μονάχου, του Όσλο (Gardermoen) και της Μόσχας (Vnukovo). Η υποψηφιότητα του αεροδρομίου Αθήνας, απέσπασε την πρώτη θέση εστιάζοντας στην αλματώδη ανάπτυξη της επιβατικής κίνησης το 2018 με περισσότερους από 24,1 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ προσέλκυσε 62 νέα δρομολόγια, και υποδέχτηκε 4 νέες αεροπορικές εταιρείες.

Επίσης δημιουργήθηκαν βάσεις στην Αθήνα από την Volotea και την Ellinair, ενώ η Ryanair ξεκίνησε 21 συνδέσεις και η Aegean 15 νέα δρομολόγια. Τέλος, 13 ακόμα εταιρείες αύξησαν τη δραστηριότητα τους σε 34 δρομολόγια. Με ξεχωριστό έπαινο διέπρεψε το βραβευμένο Σχήμα Κινήτρων του ΔΑΑ, περιλαμβάνοντας 13 διαφορετικές κατηγορίες.

«Η σπουδαία πρώτη θέση στα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά βραβεία Routes Europe μας δίνει πάρα πολύ μεγάλη ικανοποίηση! Κυρίως, γιατί είναι μια διάκριση που προέρχεται από την ψήφο των αεροπορικών εταιρειών που αφενός αναγνωρίζουν τα επιτεύγματα της ομάδας μας, αρχικά ως προς τις ενέργειές μας που έγιναν για την προσέλκυσή τους στο αεροδρόμιο της Αθήνας, και αφετέρου, για τις δράσεις που γίνονται διαρκώς ώστε η παρουσία τους να αναπτύσσεται συνεχώς και με επιτυχία», δήλωσε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

«Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω θερμά τους συνεργάτες μου στην ομάδα αεροπορικού μάρκετινγκ, γιατί με τη δική τους δέσμευση, αφοσίωση και επαγγελματισμό, φτάσαμε στη σημαντική αυτή και δίκαιη διάκριση. Μια πραγματικά ομαδική προσπάθεια.»